hitro branje
Pozdravcek vsem!
Sem ena tistih, ki bere vecinoma samo v pocitniskem casu. Razlog je definitivno pomanjkanje casa. Zanima me, ce mi kdo lahko pove, ce knjige o hitrem branju (npr. od Pecjaka) kaj delujejo. Vem, da obstaja tud nek tecaj hitrega branja. Je kdo bil, in ce, kako se vam je zdelo in v koliko casa se napredek pozna!
Hvala za informacije!
Tonja
Po moje malo pridobljeno, malo pa je verjetno tudi genov. Namreč – pa ne me preveč resno vzeti, ampak opažam, da je od takrat tako: kot otrok in mladostnica sem brala veeeeeliko knjig, veliko tudi takih, ki jih kot rosna najstnica po mnenju staršev še ne bi smela (Levitan, Angelica, Diamantna dinastija, Ljubezen s tujcem, Čipke), torej take žgečkljivo naravnane. Ker je bilo za prebiranje teh knjig potrebna hitrost (da te ne odkrijejo stari, da si knjigo vzel iz njihove sobe), sem brala zelo hitro, v vidno polje sem vzela več vrtic hkrati. Tako – to je moje diagonalno branje.
Aja, pa seveda sem knjigo vzela ven iz ovitka, tega pa nazaj na knjižno polico, da na prvi pogled ni bilo videti, da knjige ni, hi, hi.
T.
Tudi jaz poznam nekaj diagonalnih bralecev, vendar se mi ze nekaj casa postavlja vprasanje, koliko vsebine le ti sploh registrirajo in si je zapomnijo. Npr. moja kolegica prav tako diagonalno bere in je sposobna v knjigi videti, ali je v njej kaj primernega za uporabit npr. za izdelavo kake naloge ali ni (no, tako nekako pri tem delujem tudi jaz). Vendar ko sem jo povprasala o dolocenih odlomkih neke knjige, ki sva jo obe prebrali oz. sem hotela o njej diskutirati, sem videla, da se tega sploh ne spomni. Lahko na to pade kaka replika, prosim? Res me zanima.