Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hitro kosilo

hitro kosilo

Pozdrav!

Kmalu se mi bo iztekla porodniška in treba bo v službo 🙁

Poleg tega pa bo treba misliti tudi na kosilo za moža in otroka, pa me zanima, kaj ve kuhate med tednom, če nimate preveč časa, pa da je vseeno okusno in da ni ves čas eno in isto na mizi?!

Jaz danes pečem palačinke s skuto!
Njami, njami…

Jaz včasih skuham že prejšnji večer: iz razloga ker ko pridem domov sem včasih tako lačna, da bi v lonec padla: zvečer pripravim golaž, zrezke v omaki, omako za testenine si kar dam v zmrzovalnik.

Dostikrat naredim juho in jo zmrznem, zraven pa kake palačinke.
Kupim tudi zmrznjeno lazanjo in sirove štruklje, pa ribje fileje in zraven krompirjevo solato.

Poenostavim kolikor se le da.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

hitre so tudi rižote, enolončnice, krompirjev golaž, testenine z raznimi polivkami (zelenjavna, gobova …- jaz jih pripravim sama, v času, ko se kuhajo testenine). polenta, kuskus.
SE mi zdi, da največ časa vzame meso in krompir. Solato si lahko pripravimo za par dni v naprej, pa v hladilnik z njo.
Ko kuhaš ričet, pasulj, golaž, skuhaj za parkrat in zamrzni.

Mislite, da je krompir res tako slab, če bi ga že zvečer olupila, narezala, pustila v vodi, da ko pridem iz službe samo prižgem štedilnik?
Kakšna ideja bo tudi meni prav prišla.

Testenine in tunino omako.

Zelenjavno rižoto v mikrovalovki (tačas, ko se kuha, jo mahneva s malim ven), ko se riž in zelenjava pokuha, jo bacim na čebulo.

Razne zelenjavne juhe, zmešeč noter, daš noge v zrak.

Segadin golaž, vse sestavine bum v lonec, pa si frej:), isto krompirjev golaž. Prvega lahko narediš zvečer za drug dan, ali tudi tretji, ali tudi četrti:))).

Testenine s smetanovo omako, tortelini s bešamel omako.

Korenčkovo – zdrobova juha in šmorn. Olje, zdrob malo zadišiš, vanj naribaš korenček in zaliješ z vodo. Njami:).

Pohan kruh:), da se pred sosedi potem hvališ, da ste jedli pohanje:)))), hihi.

V ponedeljek obvezno govedina iz juhe, kromčirček tenstan in vinska omaka, pa tisti pljunek juhe, ki je še ostala:).

Na koščke narezana piščančja prsa, kitajska omaka (en kup dobrih je, tudi nepekočih za malčke) in kus kus (ali riž). Narejeno 1-2-3.

Dva večera na mesec, medtem ko gledam tv, pa naredim:
Filane paprike za 2x in jih dam zamrznit.
Piščančji paprikaš za 2x in dam zamrznit. Ko odtajam, skuham za zraven riž ali še raje makaroni.

Ko sem bila še v službi smo prakticirali nekako takole: ob sobotah smo kuhali ali pripravili več stvari hkrati v večjih količinah(2-3jedi po 2-3 porcije), (npr. mesne/zelenjavne omake za testenine in riž, golaž, zrezke v omaki, polnjene paprike, ješprenj, telečja obara, sadne cmoke, sarme, pasulj, segedin golaž, sirovi štruklji, panirani zrezki/ribe, lazanje, mesni/zelenjavi polpeti, repa, kaneloni) potem pa sem spakirala po porcijah in dala v skrinjo. Čez teden sem samo pogrela/ocvrla/skuhala, pripravila solato, juhico, zraven pa še krompir, riž, testenine, ajdove ali koruzne žgance, palačinke, kus-kus, itd. Veliko stavri sem si pripravila tudi zvečer, oprala in zrezala solato, olupila krompir, očistila in zrezala zelenjavo za juhice in prikuhe, namočila in skuhala fižol, spanirala meso, polpete,….

Kosilo v pol urice pa je tudi lahko: pražena jeterca, testenine s sirom in par. omako ali s smetanovo omakico, rižote, razni raguji s prilogo, repa in pire, jota, popečeni fileji lososa/piščanca/purana, hrenovke, tortelini s sirovo omako, pleskavice, itd. zraven s solato in kruhom.
Trenutno pa sem doma in večinoma vsak dan kuham sproti, ampak nikoli ne porabim več kot pol urice do 45 minut, s tem, da skoraj vsak dan jemo juhico, solato in nekaj za vmes (meso, ribe, OH,…)

LPT
LPT

Otroci jedo v šoli, ker se mi ne zdi pametno, da čakajo do štirih na topel obrok. Jaz jem v službi, za moža pa kaj iz skrinje vzamem.
Za večerje pa kakšno solato, hrenavke……

New Report

Close