Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hitro rabim pomoč – prekisla paradižnikova omaka

hitro rabim pomoč – prekisla paradižnikova omaka

Skuhala sem čufte v omaki – prvič – in sem dala paradižnikovo omako v tetrapaku. Dodala sem ful začimb in vsega, skratka omaka je odlična ampak kisla ko hudič.
S čim lahko malo popravim po kisloto?
Hvala

S sladkorjem.

Malo sladkorja.

Punce imajo prav. Dodaj sladkor in kislost bo čudežno izginila, sladkega okusa pa tudi ne bo zaznati.

Res ja. Jaz v paradižnik dam vedno pikec sladkorja.

Če boš upoštevala vse naše namige skupaj pazi, da ne bo omaka presladka. 🙂

Uf, hvala. Sem že pomislila na sladkor, sam se mi je zdelo malo čudno – novopečena kuharica pač.
Samo še da vprašam, koliko je to mal?
Pol čajne žličke dovolj?
Saj vem, da je butasto sam res ne vem.

Preveč! Dodajaj po zrncih

Pecilni.

Odvisno koliko omake imaš. Dodajaj po ščepec, vmes pa probaj, če bo v redu.

Še enkrat najlepša hvala. Dodala sladkor in je omaka super.

jaz bi dodala malo sladkorja ali pa jabolko

Jaz v paradižnik že prej dodam malo sladkorja – če pasiram zvežega iz vrta ali pa iz tetrapaka. Če pa uporabljaš mezgo iz tube, pa ni treba.

LP, D

New Report

Close