Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Hitrost prenosa po analogni tel. liniji

Hitrost prenosa po analogni tel. liniji

Zanima me, kolišno minimalni hitrost prenosa podatkov (internet) bi moral zagotavljati Telekom po analogni telefonski liniji. Vem, da imajo nekateri 30000b/s in več, jaz pa samo 14400b/s. Vem, da je druga rešitev v ISDN…
Lep pozdrav in hvala.

Telekom ti je dolžna zagotavljati hitrost 9600 .
Saj vem starinsko se sliši, pa vendar.
Najbrž si priključen na t.i. dvojčka.
Pokliči na Telekom, povej težavo in zahtevaj naj te prestavijo na enojni priključek.
Potem boš pa imel hitrost cca. 40 K!

lp

pupdm

Posredujem odgovor, ki mi ga je že dal Telekom:

Vkolikor imate PSTN
(analogni) tel. priključek, vam ne moremo zagotoviti večjo hitrost prenosa
podatkov, ker je PSTN priključek namenjen prenosu govora in na tem
segmentu najbrž nimate pripomb.
Večje hitrosti prenosa (do 128 kbit/sek) vam zagotavljamo z ISDN priključkom
in še večje hitrosti (do 512 kbit/sek v dohodni smeri) z ADSL priključkom.
Vse podatke o pogojih vključitve dobite v Teletrgovinah ali na brezplačni
številki 0808000 za ISDN in 0801000 za ADSL.

Lep pozdrav
Telekom Slovenije
PE Maribor

Bom še ponovno zaprosil…

Povej jim, da naj najprej zagotovijo analogno linijo, da bo delala korektno!

Včasih napaka pa le ni na Telekomovi strani!!! Malce si poglej tudi domačo inštalacijo! Tako kot imajo nekateri speljano inštalacijo za modeme, še čudno da jim dela… Na linji je ponavadi slišat take šume in brume(50Hz), da niti govor nebi šel “skozi”. Tolko…

Ponavadi pa je vzrok slabšega prenosa le ti PCM… To Telekomovci že vejo zakaj se gre… Z malce dobre volje se da tudi ta problem rešit…

Sicer pa je odvisno (malenkost) tudi od modema do modema…

CIAO

Pa kje ti živiš?? Dvojčkov v Sloveniji ni že lep čas. Delam v podobni branži in dosti sodelujem s Telekomom, zato poznam te stvari. Tudi to da je Telekom dolžan zagotavljati 9600 ne drži. PSTN je govorna linija in Telekom je dolžan po njej zagotavljati le govor, vse ostalo je tako : če gre gre. Res je da se vsaj po mojih izkušnjah potrudijo kolikor se le da (če je tehnično možno). Ko jaz sa kakšno mojo stranko želim večjo hitrost mi ponavadi brez problema ustrežejo, res pa so področja, kjer tudi pri najboljši volji to ne gre…

ho ho, dobrodošel in dobro jutro v civilizaciji….

ne bom nič več komentiral, ker se mi ne da in grem na kavo.

lp

ps. če ti tako rečeš bo že držalo!

Ja, če ti račeš bo že držalo. Odkar sem na dvojčku imam namesto 45Kb/s samo 24Kb/s. Zate že ni dvojčkov, ker imaš verjetno kakšno marketinško sranje kot je ISDN. Saj bi že imel ADSL, če bi bila pri nas možnost priključka, potem pa zraven še ISDN dobiš, ki ti btw celo ping zviša za nekaj %.

Ja, če ti račeš bo že držalo. Odkar sem na dvojčku imam namesto 45Kb/s samo 24Kb/s. Zate že ni dvojčkov, ker imaš verjetno kakšno marketinško sranje kot je ISDN. Saj bi že imel ADSL, če bi bila pri nas možnost priključka, potem pa zraven še ISDN dobiš… jupi!

Bratje podajmo si roke…..

hehe, nesrečen Posavec, ali ti še vedno niso zamenjali tiste
direktorice v deželi Cvička, saj bo, saj bo.
Potrpljenje je božja mast, samo ti Posavec bi jo pa lahko že prodajal
naokoli, se mi zdi, da jo imaš že za izvoz – ni kaj dober si!!

Upam, da boš imel kaj sreče v naslednjem letu 2003..

lp

Lep podravcek in poljubcek (brez poljubcka)!

Jaz ze nekaj casa uzivam v kablski povezavi 256 kbit/s. Hitrost dostopanja se res ne daprimerjati s pocasnostjo analogne linije.

Aha, pa z linije tudi ne morem vec “pasti na trda tla”, kot se mi je prej pogosto dogajalo!

Ni ga cez kable!

LP
Senka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close