Hlace za vroce dni Za debeluske
Ustrezne? Za koga? Če imaš preveč kg jih imaš, kaj zdaj? Ja, obleci se vendar tako, da ne fašeš sončarice, ne?
Poskusi v kakšni Modiani ali Maxiju, če bi ti bilo kaj všeč, kar one svetujejo.
Eni se mi res smilite – zdaj bom jaz. zaradi eni namišljenih kritizerjev celo poletje potna izgorevala v dolgih hlačah. Najbolje, da kupiš burko, da ne bo koga užalil pogled nate. Daj no
lepe stvari ima Gaby Fresh ( poglej njeno spletno stran)
Toliko mislim, da ima vsaka občutka, da vroče hlačke kjer pol riti ven gleda pač niso primerne za v službo? Nekaj iz lahkega materiala, 7/8 ali 3/4 dolžine, lahko dudi dolge lanene in bosa v sandalih ali lepših odprtih čevljih.
Jaz bi ti svetovala kaj takšnega https://www.buykud.com/collections/all/products/women-soft-summer-loose-cotton-wide-leg-pants
ampak potem bolj oprijeto majčko, kolikor si pač lahko privoščiš. Če imaš močnejše noge, jih malo skrij in izpostavi tisto, kar je tvoj adut.
pri taki višini ( kratke noge) in kilaži bo bolj izgledala kot balon, s hlačami na štrikec…..
[/quote]
ne, če ima srajco čez. Kot balon izgledajo samo debeluške stlačene v tesne stvari.
[/quote]
ma dejnodej.Ženska s kratniki nogicami in 20 kg preveč ima najtežji izziv se obleči, da ne izgleda res debelo, no. Žal – je edina rešitev hujšanje in potem nagraditev z novo garderobo, ko shujša, 5, 10 ali celo 15 kg….
pri taki višini ( kratke noge) in kilaži bo bolj izgledala kot balon, s hlačami na štrikec…..
[/quote]
ne, če ima srajco čez. Kot balon izgledajo samo debeluške stlačene v tesne stvari.
[/quote]
jaomarijainjžef, če na te hlače obleče še kakšno široko srajco, bo kot nova moda burke, potm je bolje, da vsaj pravo obleče! Široko na široko gre samo pri ekstremno suhihljudeh, debeli morajo nakazat ramena, prsi, PAS, boke, linijo telesa, drugače so kot bi oblekli rjuho.
tudi jaz sem med taokroglimi in celo poletje tičim v kavbojkah.
lanene hlače? že tako imam veliko rit, če okrog nje plešejo lanene hlače ki ne nudijo niti malo opore, je rit videti enormna!
tudi meni je kamot pred lepo, a v tistem kamot moram bit vsaj spodobna – kar v lanenih hlačah nisem. pa temno modre ajd, za kdaj pa kdaj, ampak bele?!!!!?!?! ma ni šans!
sama sem v kavbojkah. v c&a sem navadno našla kakšne malo tanjše, model bootcut, torej ozke preko riti in oprijete po bedrah do kolen, spodaj pa čisto malo na ven. fino je, da so malo elastične in čeprav tanjše, še vedno precej kompaktne, da rit držijo nekako na mestu, da ne plapola vse naokol.
sama vsako poletje razmišljam, da bi si omislila kakšno obleko, rezano pod prsmi in do tal, ampak potem nikoli ne nabavim. niti je še nisem pomerila, ne vem, kako bi prišlo.
aja, za obut pa sandale oz. natikače, seveda brez nogavic, da pridejo noge do vsaj malo zraka.
[/quote]
ma dejnodej.Ženska s kratniki nogicami in 20 kg preveč ima najtežji izziv se obleči, da ne izgleda res debelo, no. Žal – je edina rešitev hujšanje in potem nagraditev z novo garderobo, ko shujša, 5, 10 ali celo 15 kg….
[/quote]
Funkcionalno nepismena?
Malo bolj okrogla ženska prosi za nasvet pri izbiri poletnih oblačil.
Po tvoje pa bi morala leto dni preživeti v jami in se ven prikazati šele, ko bo nase spravila konfekcijsko št. 36.
Lepi te prosim, drži kljun, če ne zmoreš pomagati!
Imam podobno težo in velikost, samo nisem okrogle postave, pač pa imam bolj postavo peščene ure (ožji pas, široke boke in velike prsi). Hlače nosim lanene ali platnene širši model hlačnic ali vsaj bootcut, zgoraj pa kakšno majico, ki je bolj oprijeta. Zgleda čisto OK. Ti lahko verjetno oblečeš tudi kakšne malo krajše hlače 7/8.
[/quote]
jaomarijainjžef, če na te hlače obleče še kakšno široko srajco, bo kot nova moda burke, potm je bolje, da vsaj pravo obleče! Široko na široko gre samo pri ekstremno suhihljudeh, debeli morajo nakazat ramena, prsi, PAS, boke, linijo telesa, drugače so kot bi oblekli rjuho.
[/quote]
Tako!
Nikar zakljastih oblacil. To je najslabse, kar lahko obleces.Nosi delno oprijete obleke, da se vidi tvoje obline v najboljsi luci. Predlagam podoben kroj, kot je na sliki, ampak v veselih poletnih barvah. Lahko s kratkimi rokavi, lahko brez, tudi vratni izrez lahko spreminjas – okrogel, na V, lahko le en sloj blaga…
[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/35/b6/ba/35b6ba4188ee16825c95f230c5a42727.jpg[/img]
Hvala za odgovore. Se bom potrudila shujsati vsaj nekaj kg. Do takrat pa najti kaj priblizno ok.
Kaj pa mislite o teh tankih hlacah z raznimi vzorci? So bolj za starejse ali tudi zame, ki sem malo cez 30?
Ne znam prilepit slike, jih je pa videti veliko v c&a. So tanke z elastilo v pasu in na otip kot neka viskoza.
Kaj pa kapri? Na kratke noge? Cisto kratkih oz nad koleni ne pridejo v postev ker imam grozna bedra.
Hvala
Hlače na elastiko po mojem ne bodo dobra izbira, ampak vseeno pojdi in jih pomeri, da se boš videla.
Jaz, ki sem tudi bunka (in ne hujšam) nosim ravne modele hlač z rahlo razširjenimi hlačnicami spodaj.
Čisto tanka volna ali fina mešanica zadoščata.
Samo moja problematična točka je trebuh (zato nosim hlače s povišanim pasom).
Jaz bi se na tvojem mestu izognila nabranim oblacilom, ker te bodo se razsirila. Poisci kaksne ne predebele, ampak tudi ne cunjaste capri hlace, raje ozje kot siroke, zgoraj pa kaksno lahko tuniko s kratkimi rokavi, pa bo ok. Pa taksna obleka, kot jo je ena zgoraj prilepila, bi znala biti tudi v redu.
Ne vem,kako se vam da vsako leto s tem ukvarjat..kaj obleci poleti..a ni lazje vsaj malo shujsat..ce imas 20 plusa,vsaj 10 kg,pa bo dosti boljse in izbira pol vecja..sploh, ce si majhna..ni hujse kombinacije.
Drugace pa res je,kolikor se slisi nemogoce,siroko na debelo zensko izgleda se slabse vse skupaj..vsaj en del naj bo ozji,ali majica,ce zgoraj nisi ekstremno debela,ali pa ozje hlace na sirso majco.
Spodaj pa brez nogavic,sandali..mogoce probas kaksno jeans krilo dobkllen,ki te fajn stisne,namesto kavbojk..ker jaz sem suha,pa znorim v kavbojkah pri 28 plus stopinjah,kaj sele,da ima 10-20kg zraven.
Če bi bilo shujšati čisto enostavno, ne bi bil nihče debel. Z malo empatije ti ne bo težko razumeti, da je za nekatere to težko in se stalno borijo. Tudi ti imaš področja, kjer si podpovprečna, čeprav večina s tem nima težav. Ti verjetno ne bi bilo všeč, če bi te nekdo omalovaževal zaradi tega. Saj je ja čisto enostavno a ne. Skušajmo raje biti eden do drugega dobri in ne tlačimo drug drugega dol na področjih,kjer so šibki.
Se strinjam, ljudje rabimo malo vec empatije:)
Avtorica, odpravi se v stacune in pomeri veliko razlicnih stvari. Splaca se tudi zamizati pri stevilki in probati stevilko vecjo od obicajne, vcasih kaksne stvari lepse stojijo – velja tudi pri meni, ki sem suha in grajena kot fantek. Tudi jaz imam kratke noge, 3/4 ali 7/8 hlace nosim samo s petami, dobi se veliko sandal s srednjo visoko, siroko peto.
[/quote]
Funkcionalno nepismena?
Malo bolj okrogla ženska prosi za nasvet pri izbiri poletnih oblačil.
Po tvoje pa bi morala leto dni preživeti v jami in se ven prikazati šele, ko bo nase spravila konfekcijsko št. 36.
Lepi te prosim, drži kljun, če ne zmoreš pomagati!
[/quote]
Že 5 kg minusa dela pri nizkih postavah čudeže…. preblem je, ker imajo (pre)kratke noge in je neproporcionalno pri toliko kilaže več. Sorry, nimam nič proti okroglim,samo ne tolaži nizkorasle, obilnejše ženske na tak način, kot jo.
Imam sodelavko, majhna in okrogla. Taka je že celo svoje življenje in oblečena odlično. Res je pohvalim skoraj vsak dan. In kaj je tisto? Prvo pred vsem so izredno kvalitetna oblačila, večino narejeno po meri, in pa obleke oziroma krila. Pa ne nosečniški dizajn, temveč poudarjene obline. Torej, NE številko večja oblačila, ne preohlapna oblačila, za sigurno ne široke pisane hlače na vrvico, elastiko, ne lan. Oblačila morajo slediti liniji in obdržati obliko. Če torej želiš biti urejena in izgledat dobro – ker ja, se da kljub presežku kg. Če pa iščeš le udobje, je pa itak vseeno.