hladilnik in skrinja posebej, za proti
Tisti, ki nimate prostorske stiske in rabite nekoliko več zamrzovalnega prostora (pa ne za ta veliko skrinjo, ampak predal, dva več, kot jih je v kombiniranem hladilniku, torej za tisto manjšo zamrzovalno omaro) – imate dva ločena aparata, morda kombiniran hladilnik in skrinjo ali res strogo posebej vsak aparat. Prednosti, slabosti, razlogi za odločitev?
V mojem primeru bo skrinja dokaj blizu, samo čez hodnik, v kuhinji pa bi bil samo hladilnik, eventuelno z zamrzovalnim predalčkom, če res rabiš kaj takoj pri roki.
Prvič v samostojnem življenju bom imela shrambo, pa se nekako ne znam odločiti. Da mi ne bo žal, ker v kuhinji ne bo kombiniranega hladilnika.
Odvisno, zakaj rabiš. Jaz imam hladilnik (z malim zamrzovalnim delom zgoraj) v kuhinji, zamrzovalno omaro pa v kleti. Super ureditev. Edino za kar rabim zamrzovalni del hladilnika je zmrznjen grah (da ne rabim pri vsaki rižoti ali zelenjavni juhi v klet).
Vse ostalo imam spodaj: zamrznjeno meso (razni zrezki ipd), že pripravljeni obroki (golaž, bolonjska, sadni cmoki), sladoled, kruh, njoki, nekaj zelenjave, rogljički…
Meni je bolj praktično, če je vse v kuhinji, čim bližje. Shramba čez hodnik sicer ni daleč, a bi jo sama uporabljala bolj za dodatne zaloge: eno moko imaš v kuhinji, še nekaj dodatnih kil v shrambi itd. Da bi morala vsakič, ko bi kaj hotela vzeti iz zamrzovalnika, v shrambo, se mi pa ne zdi priročno.
Imam shrambo tik ob kuhinji in v njej velik hladilnik s skrinjo, skoraj pol-pol. Kuhinja je velika, veliko elementov in ni prostora za hladilnik.
Ko bomo menjali, bi vzela se eno manjso skrinjo, ta bi bila v shrambi, za hladilnik pa nisem se sigurna, bo v shrambi ali v kuhinji, ker mi je zelo fajn, ko so zdaj dolgi pulti in je res veliko prostora.
Poglej s praktičnega vidika..kakšne navade imaš…koliko kuhaš in kaj od zmrznjenega na dnevni bazi uporabljaš? Če je to 1x dnevno, se ti ne splača imeti v kuhinji. Če je 3x ali več, pa po mojem ja. Jaz si ravno postavljam novo kuhinjo in mene je vodil minimalizem, feng shui in nasveti Marie Kondo glede pospravljanja in uporabe. Ne moreš biti srečna v kuhinji, kjer je slab pretok energije. Manj je več, česar ni nujno treba tam postavljati, nestoj..
Če imaš skrinjo res 2 koraka stran, vzemi boljši hladilnik. Samo hladilnik. V tem primeru se boš lahko igrala s takimi in drugačnimi conami, predali, itd.
Upoštevaj pa to pri velikosti skrinje.
Še prej pa preveri ali imaš pogoje za skrinjo ( oddaljenost od sten), drugače posedi po omari
Če si finančno okej poglej za izdelki od LIEBHERRja. So pregrešno dragi, sam pa vredni vsakega centa.