Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hladilnik- kateri?

Hladilnik- kateri?

Kupujem nov hladilnik, kombiniran z zamrzovalnikom. Katerega priporočate? Po možnosti takega, da voda ne teče po steni v predal za zelenjavo…

Zanima me, katera znamka je ok in katere naj se izogibam. Gorenje vem, da je šibek v pralno- sušilni tehniki, kako pa je s hladilniki? Katere znamke so šibke v hlajenju?

Glej oboje no frost – hladilnik in zamrzovalni del.

Kaj pa to pomeni? Se opravičujem, vendar se čisto nič ne spoznam.

Ameriški hladilnik je najboljša izbira,ima veliko zmrzovalnega dela,predale z ventilatorjem,ledomat,potem vrata za dnevni bar in troši 10e mesečno,res pa da moraš imeti prostor zanj ker je res zelo velik.

Samsung

Ni rečeno. Sem bila tudi sama navdušena nad ameriškim, ker ima super veliko prostora, pa lep, pa sto nekih funkcij, pa…
Potem sem pa ugotovila, da za nas 3 ne potrebujem 350 litrov hladilnega prostora in da je neumnost plačevati 2kw elektrike na dan, če tebi zadostuje velikost hladilnika, ki porabi 1kw na dan…

Trenutno imamo polnoletni hladilnik Gorenje in se oziram spet za Gorenjem, takim ki je 200cm visok in ima cca 240 litrov hladilnika in 90 litrov zmrzovalnika, no-frost seveda, pa predal za zelenjavo, predal za meso in še nekaj fensi funkcij, za slabega jurja, poraba pa je kar nekaj pod kw na dan.

No frost pomeni, da ga ni treba odtajevat, ker ne zmrzuje (poenostavljeno). Sicer pa pri hladilnikih ni neke hude tehnike, zato je dober tud kakšen cenejši (ni treba, da je ravno Liebherr). Jaz imam npr. Beko, pa je čisto ok. Plastika je npr. pri Boschu malo bolj dodelana, ampak razlika v ceni ne opravičuje toliko višje cene. Aja, pa lahko, da je malo glasnejši, kar mene ne moti, ker ne spim v istem prostoru.
Sicer pa, če imaš prostor, poglej za malo širšimi (francoskimi) hladilniki.
http://www.ideo.si/prostostojeci_hladilniki_z_zamrzovalnikom_spodaj
Aja, predlagam zamrzovalni del spodaj (ker ga manj uporabljaš). Dobro je tudi če ima kakšno fresh cono hladilnik, ali pa nulto cono (za zelenjavo oz. meso), če pa ne, pa ni tragike. Pa garancija je dobro, da je 5 let in to je to.

Meni je bolj uporaben francoski. Tisti ameriški je ozek in tako imaš ozek zamrzovalni in hladilni del, medtem ko ima francoski širše oboje.

Po mojih izkušnjah je Gorenje ok. Imamo 18 let star samostoječ hladilnik z zamrzovalnikom spodaj (ločena kompresorja), zamrzovalnik je pred par leti crknil, hladilnik dela pa še čisto v redu. Hladilnik smo prinesli iz prejšnjega stanovanja. V stanovanju, kjer smo zdaj, smo s kuhinjo vred podedovali vgradni hladilnik tudi Gorenje, nam dela že 14 let, pa dobili smo nekaj let starega. V prvem stanovanju sem imela prav tako Gorenjev samostoječ hladilnik s malim zamrzovalnikom na vrhu in je delal brez problema 13 let do selitve, smo ga pustili v stanovanju.
Sicer imam jaz tudi s pralnimi stroji Gorenje dobre izkušnje, prvi je pral 13 let, drugi 12, tudi tretji je Gorenje.

imam najraje Gorenje..Še nič me ni razočaralo.prav čakam, da bi “crknilo”, pa noče.
in mojim zahtevkom popolnoma zadošča.

Imam tega: http://www.ebay.it/itm/FRIGORIFERO-COMBINATO-LG-GB-5237-PMG-TOTAL-NO-FROST-ACCIAIO-INOX-PLATINUM-/181066982576,
zelo zadovoljna!!
Vzemi No Frost obvezno!!!

Če rinete stvari, do stene hladilnika, normalno, da zj€bete kroženje zraka in posledično to, da teče voda po steni!!

Če imaš NO FROST ne teče nikjer nobena voda:)

Priporočam vam nakup hladilnika z vgrajenim notranjim ventilatorjem v hladilnem delu.
Taki hladilniki se obnesejo najbolje.

************************************************************************************* SHOP.OVER.NET http://www.shop.over.net NAJBOLJŠI SPLETNI NAKUPI! SLEDITE NAM: http://www.facebook.com/1shopovernet HVALA! igor.i

Jaz imam gorenje sirine 70 cm z zamrzovalnikom zgoraj. Prej sem imela spodaj skrinjico s predali, pa nisem bila zadovoljna, mi je bilo storasto zlagat noter in ven.

Že nekaj let imam Indesit. Zgoraj hladilni del, spodaj 3 zamrzovalni predali. Cenovno ugoden in z vsemi funkcijami, ki so jih našteli pred mano.

pitanje..kak frižider rabš? kolk velk, kolk velko škrino, rabš hladno filtrirano vodo, ledomat itd? govorimo aeveda o samostojnem hladilniku, vgrdni so druga muzika

naj ma 5 let garancije, če je inverter je špica, razred A++, če boh da pa 3 +. Škrina naj bo nofrost, pogojno low frost, pa naj ma fresh zone, pa za regulirat vlago v predalu za zelenjavo.

ostalo pa po vaših željah in zmožnostih

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Najlepša hvala vsem za nasvete! Zelo ste bili prijazni 🙂

Tega ne počnemo ravno iz tega razloga, vendar vseeno teče.

Po več kot 15ih letih ameriških dvokrilnih hladilnikov ( ledomat, + vodomat)-cenovni razred med 1100 in 1600 eur, imamo hladilnik s t.i. francoskimi vrati zgoraj in spodaj 2 izvlečna ločena zamrzovalna predala Hladilnik ima: no frost, dodatni ventilator, predale, ki niso obešeni na tirnice, ampak se vozijo po podlagi 8 kar zmanjša riziko lomljenja tračnic zaradi teže polnih predalov) in kar je meni po izkušnjah najbolje – modro svetlobo, ki podaljšuje svežino sadja in zelenjave zaradi nadaljevanja fotosinteze – neverjetno; sadje in zelenjava se ne zgrbanči, ne izsuši, solata ne porjavi – vse imaš lahko brez vrečk. Potem protibakterijska zaščita vrat in gumic, pa ion tehnologija.

Za ledene kocke sta dve integrirani posodici, ki ju naliješ in vstaviš v posebni reži, skriti v zamrzovalnem predalniku. Karje pa najbolje – dvojna vata hladilnika omogočajo odlično preglednost, široke police za postavit široke stvari, hitro najdeš vse, ker ni treba kopat in iskat v globino. Zakon.

Hladilnik je znamke BEKO, tale model:

https://www.ceneje.si/Izdelek/5970784/bela-tehnika/hladilniki/hladilniki-z-zamrzovalnikom/beko-ameriski-hladilnik-gne60521x

Ledomat in vodomat ameriških hladilnikov so nam čisto brezveze po izkušnjah, samo veliko prostora požre v zamrzovalnem delu, menjat je treba filter za vodo ( kartuše kupovat. pri nas so cca 20-30 eur ena za 6 mesecev, nanameškem Amazonu dobiš skoraj tri za tako ceno), ledomat se je nam naprimer 2x v treh letih pokvaril; LG hladilnik ( hvalabogu še v času garancije – prvič mesec dni po nakupu, drugič 3. leto – kar nehal je zvračat kocke v posodo), s tem da ni bil nikoli preobremenjen, izdeloval jih je cca 2x tedensko.

Je pa tako: ko kupujem novo, ker je staro dotrajano, vedno preverim pri proizvajalcih in ocene kupcev tudi na tujih spletnih straneh, kdo ima najbolj tehnično najnovejši izdelek, ne kupujem starih modelov, nikoli. Vedno novo modelno leto, saj je tehnologija bolj izpopolnjena. Modra svetloba je že ena od takih odličnih pogruntavščin

New Report

Close