Hladilnik na kampiranju
No, jaz sem v avtomobilu pod sedeži naredila “hladilni predal” z ono izolir folijo, kot je tudi za vetrobranska stekla. In čez kramo, ki je ne rabiš vsak dan. Dejansko so stvari tam ohranjale nizko temperaturo, bilo je za trajno mleko, trpežnejše sadje, zelenjavo, ne pa tudi za recimo solato, sir, maslo. Na kampiranju smo skoraj vedno vzeli tudi elektriko in imeli hladilno torbo.
Si ne predstavljam, da bi na dopustu jedla sparjeno sadje, uvelo zelenjavo in pregreto salamo.
[/quote]
Zdej, če si ti predstavljaš pod zelenjavo samo berivko in motovilec… Krasno se obdržijo bučke, zelje, paprika, kumare, paradižnik, seveda krompir, stročji fižol kar nekaj dni… Sparjeno jemo tudi doma, ker ledeno sadje niti ni zdravo za želodec, ga pa itak kupujemo sproti. Salami pa tudi ni nič. Domača, zelo malo mastna, ornk suha. Oh ja, a mislite, da je kvaliteta dopusta odvisna od sveže hladne solatke?
v večini kampov lahko najameš hladilnik ali pa potegneš kabel za elektriko … če tega ne bi bilo, bi jaz kupovala sproti .. večdnevno pacanje določene hrane na 30+ stopinjah sigurno ni najbolj zdravo ..
Zdej, če si ti predstavljaš pod zelenjavo samo berivko in motovilec… Krasno se obdržijo bučke, zelje, paprika, kumare, paradižnik, seveda krompir, stročji fižol kar nekaj dni… Sparjeno jemo tudi doma, ker ledeno sadje niti ni zdravo za želodec, ga pa itak kupujemo sproti. Salami pa tudi ni nič. Domača, zelo malo mastna, ornk suha. Oh ja, a mislite, da je kvaliteta dopusta odvisna od sveže hladne solatke?
[/quote]
Jaz tudi doma vedno vse jem iz hladilnika : sadje, zelenjavo, mleko, jugurte.Ni ledeno, je pa hladno.še banane so mi boljše iz hladilnika, kot pa sobne temperature.Jaz brez hladilnika ne bi mogla.Sploh pa ne na morju.Si ne predstavljam.
Njih pač ne moti, ne vem, kaj se tako razburjaš. Te kdo sili hodit kampirat in jesti sparjeno hrano? Torej.
Kampiranje je svoboda zato, ker ne rabiš načrtovat, rezervirat, če ti ni všeč, greš drugam, meni je pa všeč ravno to, da nimaš takega udobja kot doma, moraš improvizirat, živet z minimalnimi pripomočki in se malo znajti. Nekateri gredo celo s kolesom in imajo samo tisto, kar lahko zapakirajo na kolo … Celo družine z otroki kampirajo tako.
Njih pač ne moti, ne vem, kaj se tako razburjaš. Te kdo sili hodit kampirat in jesti sparjeno hrano? Torej.
Kampiranje je svoboda zato, ker ne rabiš načrtovat, rezervirat, če ti ni všeč, greš drugam, meni je pa všeč ravno to, da nimaš takega udobja kot doma, moraš improvizirat, živet z minimalnimi pripomočki in se malo znajti. Nekateri gredo celo s kolesom in imajo samo tisto, kar lahko zapakirajo na kolo … Celo družine z otroki kampirajo tako.
[/quote]
Nič se ne razburjam, ne sodi po sebi. Samo čudim se. Ker doma perete brisače vsak večer, pa roombe, pa samo Lušt paradajz, pa bohnedaj eurospina … na dopustu pa ….
[/quote]
Moj bratranec gre s prijatelji tudi s kolesom na morje, samo na cilju ga čaka hiša z vsem udobjem.Mene pa prikolica s hladilnikom.
Mislim, da kamorkoli greš, eno osnovno udobje za bivanje mora biti.Kamor spada tudi hladilnik , četudi si ga izposodiš v kampu.
Jaz tudi doma vedno vse jem iz hladilnika : sadje, zelenjavo, mleko, jugurte.Ni ledeno, je pa hladno.še banane so mi boljše iz hladilnika, kot pa sobne temperature.Jaz brez hladilnika ne bi mogla.Sploh pa ne na morju.Si ne predstavljam.
[/quote]
Jaz pa ravno obratno: ne maram nobene hrane direkt iz hladilnika, vse pustim vsaj pol ure na sobni. Sadja sploh ne hranim v hladilniku, zelenjavo le nujno. Še vode ne pijem mrzle. Bi bila idealna za kampiranje.
Vsi drugačni, vsi enakopravni
Jaz pa ravno obratno: ne maram nobene hrane direkt iz hladilnika, vse pustim vsaj pol ure na sobni. Sadja sploh ne hranim v hladilniku, zelenjavo le nujno. Še vode ne pijem mrzle. Bi bila idealna za kampiranje.
[/quote]
Lepo napisano in v prijaznem tonu.
Se strinjam s tabo.Jaz dam poleti še kruh v hladilnik.
[/quote]
podobno jaz … ampak v šotoru poleti čez dan niso sobne temperature, tudi pred šotorom ne