Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Hladilnik-na steni hladilnika se dela led, ve mogoče kdo zakaj??

Hladilnik-na steni hladilnika se dela led, ve mogoče kdo zakaj??

Imamo nekje 9 let star vrgradni hladilnik gorenje. To je tisti, mali, brez na vrhu zmrzovalnega predala.Velik kot recimo en pralni stroj. Do sedaj se je čistil sam, nikoli nikjer kaj ledu. Ta teden pa se je na steni zadaj le pri vrhu,naredil ogromen led,velik kakšne 20cm in debel več kot cm. Čez noč sem ga odklopila, očistila, ker sem menila mogoče je kdo pustil priprta vratca, ampak se led dela ponovno in očitno se nekaj kvari. Se je še komu kdaj to zgodilo in kaj ste storili, popravilo? Koliko je stalo, ali naj kar računam na novi hladilnik. Hvala !

Mogoče imaš nastavlneo prenizko temperaturo in potem kapljice ne morejo steči po zadnji stranici v zbirnik ampak zamrzejo na poti.

Prenizko ali previsoko? verjetno misliš previsoko kajne;)). Imam na gumbi 2, ampak tako je bilo skoz do sedaj in vedno okej.

nova
Uredništvo priporoča

moj 9 letni gorenjev hladilnik, ki sicer ni bil vgradni, je šel zaradi istih sindromov prejšnji mesec v pokoj.

Preveri tisto luknjico, ki je spodaj na zadnji steni hladilnika. Meni se je enkrat zamašila, pa sem se spraševala isto kot ti!! Samo odmašiti jo je bilo treba, pa se je spet čistil sam.

Isti problem je pri nas. Je serviser prišel pogledat in je reklel, da se ne da popravit. Da pa ni nobene škode, če ga kar ročno odtajamo.

Aja, baje je kriva fit varovalka, ker jo je nekaj krat v teh 10 letih ven vrglo.

Puščaš priprta vrata ali vrata pa ne tesnijo dobro. Ali pa prepogosto odpiraš. Probaj očistit gumo.

Tudi jaz imam Gorenjevega, ampak se mi to zgodi le, če se kakšna stvar dotika stene hladilnika. Še posebej na zgornji polici! Sem prav diplomirala na tem področju hehe 😉 Ponavadi mi nagajajo kakšne dolge salame v pvc ovoju ali pa tiste zrezane v trgovini in zavite v papir.. kadar imam lepo sortirano, ledu ni, kadar pa zagledam led, vržem oči na pašo 🙂

Preglej hladilnik, mogoče je tudi tvoj tako občutljiv 😉 Če imaš srečo in je samo to, ga ne bo treba menjat, ker moj sicer dela odlično!

ker ni bilo nič od tega kar ste mi tukaj naštevali, sem se odločila klicat serviserja in je dejal, če se zadnja stena ob dotiku kaj začuti da se premakne in pri meni se, kot da bi se lomil led, je dejal da se to ne da več popraviti in bo treba novega, no jutri pa ga pride pogledat, da bo to še 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} potrdil ali pa mogoče popravil.

Še najbolje se nagibam na nick varovalka, ker pri nas večkrat vrže elektriko ven…

hvala vsem za pomoč;))

Meni se je to letos naredilo na morju v apartmaju. Čez nekaj dni sem prebrala v knjigi pripomb, da mora biti hladilnik max na 3, drugače se zadaj naredi led. Sem ga iz 6 dala na 3 in je bilo potem OK. Poizkusit ni greh.

Če bi bila luknja za odvod vode zamašena, bi voda tekla iz hladilnika ven in bi ratala luža, samo to nima nobene veze z ledeno ploščo zadaj.

V primeru, da boš kupovala novega, pa daj par evrov več in kupi takega z dinamičnim hlajenjem, ker tista zadnja plošča, ki hladi je en jajc. Sama sem komaj čakala, da sem se ga znebila.
LP

en teden je zmrzoval, zdaj dva tedna ne dela (dela samo zgoraj zmrzovalnik). baje nekje uhaja plin in lahko ga damo samo na odpad. gorenje, star dobre 4 leta.

New Report

Close