Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hladilnik no frost

hladilnik no frost

tisti ki imate hladilnik in zmrzovalno skrinjo s funkcijo no frost:

zamima me ali je to dobro, kako se obnese v praksi funkcija no frost – je potrebno čistit led ali se ga sploh ne čisti, se led nabira ali se sproti topi oz. se ne ustvarja.

Kako se čisti zamrzovalnik, je potrebno izklopit tudi hladilnik?
Prvič kupujem tak aparat……

Moj hladilnik je star 20 let, kao samočistilni. Skrinjo čistim 1x na leto ali še to ne, se ne nabira toliko ledu (no, obrišem jo bolj pogosto, govorim o ledu).
Hladilnik še nikoli nisem čistila, nikoli ni bilo ledu.
Nič ne izklapljam, odprem, prebrišem s krpo in zaprem.

V no frost se led ne nabira niti malo. Verjetno je odvisno od tipa hladilnika. Jaz moram izključiti oboje, da očistim. Moram pa povedati, da se zamrzovalni del ne more kosati s klasičnim. V klasičnem štelam temperaturo do -18 zlahka, tanovi z nov frost niti sladoleda dobro ne zmrzne, tudi če je na maksimumu.

mam nofrost letos poleti bo 4 leta. Zamrzoivalnik je glih tak kot prvi dan. fajn je tud to ker ne nastaja led in posledično ni prevelike porabe štroma. je pa vsaj moj model nekoliko bolj glasen, pač posledica ventilatorja v zamrzovalnem prostoru in ko dela pač majčekno cvili (tko kot če z dlanjo drgneš ob napihnjen balon)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Moj no frost dela sedaj dobrih 5 let b.p. Ni nobenega ledu ne v hladilnem ne v zamrzovalnem delu. Ko ga čistim, ga ne izklapljam.
Tisti, ki mu tudi pri -18 ne zmrzne sladoleda, ima pokvarjen senzor. To ni normalno, zato poklici servis.

Preberi še enkrat.

če maš sam en gumb za upravaljt hladilni + zamrzovalni del, preveri na kolk je naštimano. Razne eko zadeve ne prinesejo nujno -18

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Imam no frost hladilni in zamrzovalni del (upravljanje ločeno). Pri zamrzovalnem imam tudi funkcijo quick freeze, kjer stvari res hitro zamrznejo. Podobno imam tudi pri zamrzovalni omari. Res en boljših nakupov – na hladilnik ali zamrzovalnik brez tega sploh ne pomislim več.
Ob čiščenju hladilnika ga ne izklapljam, ravno tako je z zamrzovalno omaro. Pač jemljem ven predale in jih očistim, notranjost pa tudi hitro obrišem, pa je.

Imamo bosch kombinirani hladilnik no frost in se led ne nabira, niti v zamrzovalnem niti v hladilnem delu. V kleti imamo zamrzovalno omaro beko no frost in je zadeva ista. Z zamrzovanjem ni težav pri nobenem od aparatov. Tudi kombinirani nam hitro zamrzne. Boscj je star 15 let, beko pa 5. Nikoli aparstov ne izklapljam.

Jaz imam LG-jev No Frost že 4 leta, sem popolnoma zadovoljna. Na vratih hladilnika je ekranček, hladilnik je stalno na 6 stopinjah, skrinja pa na -18 stopinjah, nobenega ledu, nobenega dela….ko grem na dopust nastavim na program Holiday…občasno vzamem ven predale, police in jih očistim, ko pa čistim stene hladilnika ga izklopim za krajši čas. To je to. Nobenega dela ni za razliko od prej, ko se je nabiral led na starem hladilniku.

Očitno semn se potem nasankala. Imam Samsunga. Upravljanje je skupno in tudi če dam na maksimum, je v hladilniku skoraj premrzlo, skrinja pa ne dohaja.

New Report

Close