Hladilnik z zamrzovalnikom
Pozdravljeni.
Kupujem nov hladilnik s samostojnim zamrzovalnim delom. Na kaj naj bom pozorna? Ali je funkcija NO Frost pomembna – ali je ta funkcija pri zamrzovalniku in pri hladilnem delu?
Kot gledam na spletu med energijskim razredom A in A+++ ni velika razlika v ceni energije na mesečni oziroma letni ravni; torej ta faktor ne iga pomembne vloge ali pač?
Kateri aparat priporočate; imate dobre izkušnje z kakšno določeno blagovno znamko. Iščem en srednji razred.
Hvala in lep dan.
Sama tudi ravno kupuje belo tehniko. Svetovali so mi podjetje LIEBHERR, ki so mi tudi sicer všeč.
Jaz sem gledala da je čim večji energijski razred, ker je hladilnik 24 ur vklopljen.
Ali je pomembna funkcija NO FROST ti ne znam povedat, so mi pa svetovali SVEŽA CONA, ampak je hladilnik občutno podraži cca. 500 € naprej.
Drugače pa nisem nekaj preveč komplicirala pri izbiri.
Tudi jaz lahko le priporocim Liebherr, ki je po 6 letih uporabe se cisto enak, kot je bil, predali lepo tecejo, plastika je cela in res hladi tako, kot pise. No frost je fajn, ker ga ni treba idtaljevat, najboljs je v obeh delih, hladilnem in zamrzovalnem. Sveza cona pa tudi, tam je 0 stopinj in zelenjava ostane dolgo sveza. Poglej, vcasih imajo tudi kaksne razstavne eksponate pA je mal cenej.
mi mamo Beko, z nulto cono, visok energijski razred,… račun za elektriko se je z uporabo tega razpolovil,…… ampak primerljivost je bolj tako tako, ker prejšnji je bil stra 15 let in imel dva kompresorja, enega za hladilni del in enega za zamrzovalni…….znamka starega ni tolk pomembna, je pa res d ani il Beko
Osebno priporocam no frost v obeh delih. V zmrzovalnem to pomeni, da med predali ni spiral ampak ko iz njega vzamdes vse predale, ostanejo gole stene, ki jih samo obrises.
Meni je OK tudi, da ima dva kompresorja. Enega dostikrat izlopim, ce gremo na daljse pocitnice, ker hladilni del ostane prazen. Pa če se pokvari en, drug še vedno dela.
Imam malo starejsi tip Samsung hladilnika. Najvecja razlika je pa v steni, na akeri izmenjuje toploto. KEr sta to obe stranski, hladilnik zadaj nima spirale in gre cisto do stene
NO FROST hladilniki (govora je seveda o zamrzovalniku, saj so vsi hladilniki NO FROST, zamrzovalniki p asamo nekateri) so piko glasnejši, pa nekateri malo več porabijo
obstaja opcija LOW FROST (delni no frost.. pomeni, da enkart letno zamrezovalnik malo poribaš, ker se pač malo ivja nabere… ti so ponavadi varčenjpi, a 1xletno te čaka ribanje)
dobiš NO FROST aparate A+++, samo so od 800 € naprej, low frost (A+++, pa A++), ter No FROST (A++) pa tam od 500 € navzgor
je zlo fajn, ker ti ni potrebno škrinje ribat vsakih par mesecev
fajn je met nulto oz svežo cono, ker ti hrana ostane dlje sveža (recimo delikatesa in podobno), pa tudi ta zadeva kot je humidity control za vlago v predalu za zelenjavo je super, ker ti zelenjava ostane sveža dlje
mirekj, da med posameznimi energijskimi razredi obstajajo ravno tako porabe v električni energiji (ne glej samo oznak, ampak poglej tudi kok porabe na leto)
naj ma 5 let garancije (tudi z dokupom)
jaz ga mam od gorejna NRK 6182 JX al neki tazga in je špica…..