Hladilnik za v avto
mini hladilnik, 03.04.2024 ob 21:27
Kakšne izkušnje imate s hladilnimi torbami oz mini hladilniki, ki so primerni za avto in se jih da priključit v avtu na 12v in pa tudi na 220v. Torej, da jih imaš lahko v sobi ali pa v avtu. Pač prenosljivi.
Izkušnje?
Zelo zadovoljna. Je pa pametno noter naložiti že ohlajene stvari, sicer jih sam od sebe zelo dolgo hladi. Idealno za kako daljšo pot ali če si pelješ recimo meso na dopust.
Pol leta nameravam bivat nekje, kjer je skupna kuhinja pa bolj mali hladilnik. Pa bi mi bil tale mini hladilnik za rezervo, ob nabavi kaj več hrane, da je pač notri. To bi bilo v sobi.
Za avto pa tudi. To se mi pa pogosto dogaja, da jo mahnem na kak izlet, pridem pa do trgovine, ko je že vse zaprto. Torej bi mi prav prišlo, da nabavim zjutraj. Kar pa pomeni, da je cel dan v avtu, na toplem. Za kako sadje, mleko, zelenjavo pa poleti to ni ravno ok.
Sem gledala mini hladilnike za sobo, apmak tisti niso ravno prenosljivi. Tile avtomobilski so pa komot prenosljivi pa še v avtu jih lahko uporabljaš. Ko ne bi več rabila v sobi, bi lahko še naprej uporabljala v avtu.
Koliko postov boš še odprla na to temo
Hladilnik na Peltierjev element – to so te prenosne hladilne torbe, ki se priključijo – bolj slabo hladijo. Morebiti drži stvari že ohlajene, če daš noter hladne – pa še to če ni npr v avtu okrog hladilnika 40 stopinj…
Da bo zadeva res hladila potrebuješ kompresorski hladilnik – ti pa niso ravno poceni. Pod cca 350 – 400 Eur ga ne bo.
Za v sobi imeti ni fajn, ker je preglasen.
Ga imamo za v avto za na pot, a moraš dat že ohlajene stvari not in ni prav velik. Jaz dam not še zmrznjene pingvine, rabim pa predvsem za poleti za meso.
Smo ga imeli enkrat tudi v kampu, ampak je bil glih za toliko, da se ni maslo scedilo. Kaj več ne ohladi. Ja, pa v bistvu dela na razliko temperature, npr. če je zunaj 30, bo ohladil na 20-22.
Za v sobo poišči kaj na bolhi, se vsake toliko dobi kak majhen hladilnik (tudi od kamperjev ali prikolic) za nekaj deset evrov.
Uf, tako slabe so te hladilne torbe? Sem mislila, da je to ok, da ohladi kot hladilnik.
Ja, sem mislila kupit rabljeno. Je tudi kar nekaj mini hladilnikov. Tak bi bil za sabo, ni pa potem za avto.
Sem misilla, da bi bila ta hladilna torba na elektriko tako za v avto kot v sobo.
Ampak, ko tole berem, če kupim mlečne zadeve in dam v torbo, pustim v avtu cel dan, se bo še skisalo vse skupaj, če bo zunaj 30+.