HLAPCI
Hihihi,
v srednji šoli sem sovražila skoraj vse iz seznama, danes pa ugotavljam ,da je Cankar cool.
Poskusi (za hec) odmislit vso navlako,s katero so se pitale dotedanje tršice o veeeelikih slovenskih pisateljih (ne beri spremnih besed) in preberi kakšno tako knjigo kar tako.
Ne ker jo moraš, ampak ker se ti ljubi.
Mogoce pa sploh ne bo tako slabo.
ciao
Bernarda
Hej, poskusite s kakšnim manj znanim Cankarjem! Med študijem sem prebrala čisto vse, kar je napisal (ne, ne prostovoljno, tudi moj najljubši ni) in sem odkrila čisto srčkane grozljivke. Spomnim se, da je bil naslov ene “Vedomec,” pa ni bila edina. Samo malo jih je treba poiskati. Če namreč hočete iz kakršnega koli razloga najti nekaj Cankarjevega, kar vam bo všeč…
pozdrav
rožica
Meni je bil se bolj kot Cankar zoprn Prezihov Voranc in njegovi kruti Samorastniki in podobno. Samo to je samo moje mnenje, ker ne maram takih knjig. So mi bili pa vsec Plesasta pevka, Cakajoc Godota, Saloma in vsa dela od W.Shakespearea. Zelo zanimiv mi je bil tudi Ulikses, ker je nekaj cisto posebnega.
Vsi smo dali to skozi, tudi ti bos:)
Potem, ko bos prisla na faks, bos ugotovila, je tisih par podatkov, ki jih moras vedet o vsaki knjigi, mala malica:)
Pozdravcek