Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija hmmm, dve težavi s programi

hmmm, dve težavi s programi

Živjo!
Imam dve težavi, če mi kdo pomaga razjasniti vremena:

1. Ko poskušam na laptopu zalaufati slovar OASP, mi javi napako: c:/program files/asp/oasp.exe Attempt to access invalid adress.
Mislila sem, da je kaj narobe s slovarjem, ga zbrisala, naložila na novo, pa mi spet javlja to napako. Očitno je napaka drugje in ne v slovarju?

2. Nero burning room, hotela sem prepeči CD. Javi mi napako Napaka pri namestitivi COM/Ole. Preveri namestitev COM na svojem računalniku.

Whats the problem?

Hvala!

LpMaruša

Vremena so sicer kar jasna, tele tvoje težave pa žal ne čisto.

Attempt to access invalid adress se ponavadi pojavlja v 2 primerih, prvi je ta da imaš kakorkoli okvarjene spominske module(RAM), drugi pa ta, da je kak program “grdo” napisan in želi dostopati do lokacij v ramu, OS pa mu tega ne dovoli.
Preveri RAM z enim izmed diagnostičnih programov in povej če si na istih polkencih že gdaj gnala omenjeni programčič.

Druga težava je še bolj meglena, omenjene probleme je sicer rad počel stari znanec Blaster imenovan. Je bilo kaj takega v to smer?
Si poskušala nero odstranit in ponovno namestit.

Skratka malo napiši o novejši zgodovini dotičnega čarunala, kaj se je z njim dogajalo.

Pa dopust, je bil OK? 🙂

Hmmmm, kar si mi sedaj odgovoril, se mi je le samo še bolj zameglilo, haahah.

1. Za slovar lahko rečem, da je direkt s CD, s katerega smo si ga vsi naložili in vsem drugim dela ko suza. Zato mi je padlo na pamet, da zna biti kaj narobe z laptopom. Torej je nekaj z RAMom. Katetoje diagnostični program … bodo pa že mogli drugi strokovnjaki vedet, k bodo to pršli narest 😀

2. Drugo napako je pa javil Nero burner, ko sem hotla ga zagnat, da bi prepekla en poln CD na drucga praznega (dober opis haha). No, pa se ni nič zalaufou, samo to mi je javlo. Bilo je pa to na drugem PC, ne na laptopu!

Aja, pa poslala sem ti jen mejl 😀

Kateri OS?

Če so kaki Windows XP potem je mogoče potrebno imet pravice administratorja za 1 problem. Drugače pa če je program legano nabavljen se obrni na Amebis….

Za drugi problem ponavadi pomaga, če besedilo napake napišeš v kak isklalnik (google) ali pa greš na strani proizvajalca programa (nero) in tam klikneš kak link na support, kjer je kak iskalnik pa potem besedilo not vneseš (pa pametno je, če je v angleščini). Lahko pa na kak mail od supporta pošlješ vprašanje ampak potem je treba met serial, …

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close