Hobotnica
Hoba, krompir, čebula, ol olje, drugega ne rabiš. Brez soli, je že hoba slana. Pri peki šparaj z žerjavico, če se z mokrim prstom dotakneš peke na spodnjem robu mora počasi zašumeti, drugače se zažge.
[/quote]
Hvala za nasvet. Smo 1x ispod peke pekl janjetino pa krompir, pa vse zažgal. K sreč ne full, tako da smo vsaj jagnčka pojedl, čeprav je bil mal trd 😉
No fajn da je blo TOP 😉 jap, tud krompir pride full okusn 😉
Druzga recepta nimam, sm pa slišala tuki od enga fomačina da ko dela ispod peke da da notr še čebulo pa korenje. Morm 1x to probat, do zdej nam ispod peke še ni uspel nardit, prevroče 😉
[/quote]
Dragi nevzgojenki Ena južna & nogavičkaaa!
Na plaži smo ljudje z otroki!!!!
Vajino pijančevanje nas ne zanima!!!!
Ljudje z otroki pričakujemo umirjen dopust!!!
Dragi nevzgojenki Ena južna & nogavičkaaa!
Na plaži smo ljudje z otroki!!!!
Vajino pijančevanje nas ne zanima!!!!
Ljudje z otroki pričakujemo umirjen dopust!!!
[/quote]
A si ti fu.knjena al kaj je s tabo? Maš tud psihiatrov full, bi se lahk h katermu naročila.
Bogi tvoji otroc, se mi kr smiljo da imajo tako budalo zravn sebe in da jih bo taka budala vzgajala.
Hvala za nasvet. Smo 1x ispod peke pekl janjetino pa krompir, pa vse zažgal. K sreč ne full, tako da smo vsaj jagnčka pojedl, čeprav je bil mal trd 😉
[/quote]
Tako hobotnico, kot jagnčka je dobro prej zamrznit, ker prva ni kot čingum, drugi pa nima tako močen okus oziroma tudi meso je pol mal drugačno, ne glede na to kako ga pripraviš.
Sem jih precej nalovil in pojedel pa kadarkoli je prej nisem ustrezno obdelal, je bila kot čigumi.
…zato lepo prosim za razlago, kako ti to uspe.
[/quote]
Znižaš temperaturo in podaljšaš čas peke. Ni isto, je pa daleč od čigumija. Enkrat sem trikilsko ujel zadnji dan dopusta in je šla skoraj živa pod peko. Pekel sem jo na minimalnem ognju slabe dve uri in je bila daleč od trde.
Pravzaprav bi lahko pod peko dal kar živo, da bi mešala krompir 😁
Tako hobotnico, kot jagnčka je dobro prej zamrznit, ker prva ni kot čingum, drugi pa nima tako močen okus oziroma tudi meso je pol mal drugačno, ne glede na to kako ga pripraviš.
[/quote]
Za hobotnico sm slišala ja, in smo jo zamrznl pred peko. Za jagnčka pa 1.slišm. Sm ga že parkrar jedla izpod peke, pa nimam pojma a je bil zmrznjen pred tem al ne, so drugi prpravlal 😉 mi takrat ko smo ga pekl ispod sača, smo res imel zamrznjenga, pa smo ga odtalil in je šel pod sač 😉 sam je bil premočn žar pa se je mal zažgal 😉 sicer jagnčk je bil kr ok, krompir pa za stran 😉
No fajn da je blo TOP 😉 jap, tud krompir pride full okusn 😉
Druzga recepta nimam, sm pa slišala tuki od enga fomačina da ko dela ispod peke da da notr še čebulo pa korenje. Morm 1x to probat, do zdej nam ispod peke še ni uspel nardit, prevroče 😉
[/quote]
Mi smo jo najprej v pečici, pol drug dan jo je pa še frend izpod peke 😉 s čebulo, korenjem bomo pa v naslednji rundi, sporočim 😉
Mi smo jo najprej v pečici, pol drug dan jo je pa še frend izpod peke 😉 s čebulo, korenjem bomo pa v naslednji rundi, sporočim 😉
[/quote]
Mi jo izpod peke še nismo uspel nardit 😉 smo se včer neki pogovarjal da bi jo, ker ni bil glih fajn vreme, pa 1 kmam v skrinji, potem pa sosed pride in nas vse povab na buzaro, tako da je hobotnica dpet “odplavala po vodi” 🙂 sej jo boml 1x 🙂