hodi kdo v metro v avstrijo-rabis kartico a tudi kak
Jaz sem bila v Metroju nazadnje pred enim letom, pred tem pa nekaj let ne. Sva šla z možem slučajno z Dunaja, pa sva se ustavila v Gradcu. Seveda moraš imeti kartico. No glede tega, če se izplača, pa bom takole rekla: meni se je ob primerjavi cen zdelo, da so vse cene bile višje kot pri nas, zato sva z možem tisto, kar sva kupila, iz trgovine nesla v rokah.
Včasih vem, da sem tam kupovala pralni prašek, mehčalec, čistila, delikateso, in veliko drugih stvari, ker so bile veliko cenejše kot pri nas. Je pa res tudi to, da nikoli nisem šla tja prav namerno, ampak če sem imela še kake druge opravke na Dunaju ali v Gradcu.
Govora je o “članski” kartici Metroja in ne o poslovni bančni. Če si dam jaz narediti orginalni račun v trgovini na svoje podjetje in plačam npr. z gotovino, še ni nujno, da bom ta račun tudi knjižila.[/quote]
gre se za izstavitev računa z ali brez ddv. zaradi tega, ker gre za izvoz blaga iz avstrije, imaš tudi to možnost, če kupuješ na firmo.
če ti izstavijo račun brez ddv in tudi plačaš blago brez ddv-ja moraš ta račun še kako poknjižit pri nas.
če pa vzameš blago normalno z ddv-jem, pa ni panike…
Govora je o “članski” kartici Metroja in ne o poslovni bančni. Če si dam jaz narediti orginalni račun v trgovini na svoje podjetje in plačam npr. z gotovino, še ni nujno, da bom ta račun tudi knjižila.[/quote][/quote]
cene so iste.
če vzameš na firmo, potem dobiš blago brez ddv. merverštojerja po njihovo. če pa ne vzameš na firmo, plačaš pa polno ceno.
[/quote]
cene so iste.
če vzameš na firmo, potem dobiš blago brez ddv. merverštojerja po njihovo. če pa ne vzameš na firmo, plačaš pa polno ceno.[/quote]
Racun izstavijo na ime, ki je na kartici, ki jo moras pokazat, da pa dobis kartico, pa moras pokazati papirje o registraciji.
Ce si pri nas registriran za DDV, potem dobis tam racun brez njihovega DDV in sam delas samoobdavcitev, oni pa v svojem porocilu tocno navedejo, da so podjetju ABC iz Slovenije z davcno stevilko XXXXX prodali blaga za XX€ brez DDV-ja in te meddrzavne kontrole dobro delujejo..