Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hofer

Hofer

Danes sem zavila v Hofer namesto v Spar. Sem si rekla, da grem enkrat za spremembo tja po tedenskih nakupih. Sem ze bila v Hoferju, nisem pa na veliko kupovala, kako malenkost usput.

In naberem ti jaz poln vozicek in grem na blagajno. Najprej me je zmotilo, da so blagajne kar odrezane, mislim ni podaljsanega pulta za stvari zlagat. Pa si recem ok, bom malo bolj hitro polnila vrecke. Pridem na vrsto za enim gospodom, ki je se pobiral nakupljeno s tistega mini podaljska, ko mi zacne blagajnicarka ze vlect stvari cez blagajno. Pa ji recem, ce lahko malo pocaka, da gospod zakljuci in potem obdela mene. Ma, imela sem obcutek, kot da je on stranka, dokler ne placa, potem pa ko te j***. Blagajnicarka je nekaj pokomentirala, gospod se je umaknil, jaz sem postavila vozicek na konec in se odlocila, da bom zlagala najprej v vozicek in potem v vrecke. Pa to nikoli ne pocnem! Vedno si ze na trak zlozim stvari v vrstnem redu v katerem bom zlagala v vrecke in potem sproti polnim vrece. Ampak blagajnicarka je na hitro povlekla nekaj izdelkov, ki sem jih komaj sproti zlozila v vozicek. Iz protesta sem zacela bolj pocasi vzemat stvari s pulteka, ona pa je s svetlobno hitrostjo vlekla stvari cez blagajno, tako da na koncu tudi ni mela vec kam zlagat stvari, pa je se vedno ful hitro vlekla cez blagajno. In potem sem malo pop… in rekla gospe blagajnicarki, naj kar neha racunat, ker tega ne bom vzela. In sem sla.

Kr neki. Saj nisem bila besna, sam mal se mi je zaman zdelo. pridem v trgovino, da zapravim svoj denar, potem pa moram na blagajni zmetat nakupljeno v vozicek, ce pa tega ne pocnem dovolj hitro, bo slo po tleh. In sem sla v Spar. Tam imajo vsaj pult dovolj dolg, da si lahko normalno zlozim nakup v vrecke.
Je to v Hoferju obicajna praksa ali pa sem samo jaz naletela na hitrega gonzalesa? Se mi zdi, da se je o tem nekaj pisalo na forumu, pa nisem bila dovolj pozorna in sem preslisala.

stalna praksa

Blagajničarka ni nič kriva, ampak sistem v podjetju. Lahko pa rečem, da si užalila blagajničarko.

s svetlobno hitrostjo je vlekla čez blagajno… tebi pa se dogaja:-)))

Blagajničarka ima normo, mislim da je ta 40 artiklov na minuto.
A potem si vse tam na traku pustila, oz. pol na traku in pol v vozičku?
Svašta.

Ne razumem, pritožujete se nad nekom, nekaj ur po tistem, ko ste sama nadvse nevljudno pustila vse izdelke na blagajni. Razumem, da vam ni bilo prav, toda ali se vedno nato sami začnete vesti tako nizkotno kot se po vašem mnenju drugi? Čeprav bi to, da blagajničarka dela hitro lahko pripisali načinu dela in ne neki osebni nesramnosti do vas.
No ja, očitno hitro stvari vzamete osebno.
LP
Tina

Prav si naredila.

Pa še to sem pozabila. Niste pomislili, koliko ljudi v vrsti za vami je zaradi tega več časa čakalo na blagajni. Mogoče se celo kdo oglasi na forum in ga bomo tolažili poleg vas.
Tina

tio je pa smešno,uboga blagajničarka,v vrečke se sklada kasneje,a ko si v vrsti pa ne delajo dovolj hitro ……

drugič raje ne hodi več v hoferje in razne lidle, če nočeš doživet podobnih šokov.

Draga trgovka!
Seveda: ali ne delajo dovolj hitro ali pa narobe. Za nekatere ni nikoli dovolj dobro.

Čist prav si nardila , kaj se pa to reče tkole brzet kod da je konec svet?? Ma jaz bi ji še vse zmetala tam v blagajno pa se drugač miroljubna ampak kar je preveče pa je preveč,sej ti tam pustiš denar oni se pa te hočjo čimpreje znebit ko pustioš že denar .+

Blagajnicarko sem vsaj dvakrat opozorila, da upocasni, pa se pohecala sem se, ce je placana od hitrosti blokiranja izdelkov.

Vsak izmed nas ima nek svoj red in nek svoj sistem. Meni pac veliko pomeni, da sproti zlozim v vrecke in hitro grem, ne pa da po nakupu se stojim tam in zlagam v vrecke.

Jaz nikoli ne tezim, da ne delajo dovolj hitro. Tudi ko cakam v vrsti ne. Ce se ze ustavi, tezim na stranke, ki komplicirajo na blagajni in ne na trgovke.

Meni pa več pomeni, da čim manj časa čakam v vrsti.
In ja, blagajničarka ima normo in če ni dovolj hitra, ji odbijejo od plače.
Tako, da bi lahko bila malce bolj uvidevna.

A res ?? Ja to je pa grdo da ji ne dajo plače ,,če ne proda dost.

Mene tudi moti, ko se mi pri večjem nakupu nabere na pultu ogromno stvari, čeprav že v voziček zlagam previdno in po nekem mojem redu.

Moti me izključno zaradi enega problema. Naprimer krompir pomečka oz stisne solato ali grozdje, čistila priletijo na živila. Kljub temu še nikoli nisem vse pustila in tebi nič, meni nič odšla.

Ja potem pa najboljs da v Hoferjevo prizno knjigo napisem, da so mi blagajnicarke prehitre in da v njihovo trgovino ne pridem po vec kot dve stvari hkrati in enkrat na dva meseca kot sem hodila do zdaj.

Glede na to, da sem ze z vec strani slisala za to normo blagajničark (40 izdelkov na minuto), bi se bilo smiselno obrnit na vodstvo. Nenazadnje oni dirigirajo pravila. Se pa strinjam, da zna bit to zelo moteče.

Lp,

E, tocno to tud mene moti.
Pol pa se ko zlagam v vrecke, zlagam tud najprej vecje stvari, manjse pa zvrha, pa cistila posebej, pa krompir in zelenjavo posebej, pa vecje in manjse razdelim po vreckah, da so priblizn enako tezke, da lahko normalno nesem. ce ne zlagam sprot s pulta, se zamudim se en cas v trgovini. Pa s pulta kr hitr zlagam v vrecke, sej si ze na pultu nastimam po vrsti tako, kot bo slo v vrecke.

Vsak izmed nas ima nek svoj red in nek svoj sistem. Meni pac veliko pomeni, da sproti zlozim v vrecke in hitro grem, ne pa da po nakupu se stojim tam in zlagam v vrecke.

To je pa že fobija.

Meni se pa smilijo prodajalke v Hoferju. Imajo pač tak befel, da morajo tako hitro vleči artikle čez. Enkrat sem videla , kako jih je kontroliral en mlad mulc v kravati-očitno nekakšen šefič. Uboga reva se je skoraj prelomila, tako je hitela. Meni je zadnjič prodajalka celo pomagala zlagati stvari v vrečke, tako da nimam slabih izkušenj.

Jaz se strinjam, da ima vsak neke želje glede opravljanja nakupov. Mislim pa, da se je trebna kulturno vesti, tudi ko nam kaj ni prav. Preprosto greš naslednjič drugam. Poleg tega me moti…`če jim že pusti tam moj denar`…kot da imaš zaradi tega pravico biti osebno nesramen do ljudi, ki samo opravljajo svoje delo. Poleg tega pa ta denar ne gre direktno v žep tistega, s katerim imaš opravek, temveč podjetju. Do soljudi se je potrebno preprosto človeško vesti, pa naj bo posredi denar ali ne.
Tina

Mene je pa prodajalka v Hoferju prosila, če lahko dam kar v voziček in kasneje v vrečke in je blazno hitela. Sem ji ustregla, prav pa mi ni bilo.

Mislim, da je bilo tvoje obnašanje neprijazno do delavke… verjetno imaš precej lagodno službo, morda se ti zdi delo blagajničarke manjvredno??
Ne, ne poznam norm teh blagajničark, ampak spoštujem vsakogar, s katerim imam opravka v vsakodnevnem življenju. Živim v svetu oz. v deželi, kjer marsikdo enostavno ne ve, kaj je to spoštovanje soljudi… kjer z nižjimi sloji delajo, kakor jim paše… hudo mi je, ko to vidim… ko vidim, da se tako obnašajo že kot otroci…
Tudi mene včasih zmoti krompir na kiviju, pa kakšen počen jogurtov lonček, a pri celem vozičku nakupljenega blaga…
Mislim, da ta tvoj izpad res “ni bil na mestu”.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

New Report

Close