Hofer in Lidl ni ražkužil!!!
V četrtek, ko je bila napovedana razglasitev epidemije, sem odšla v lidl po nekatere trajne stvari, daje do konca meseca, in pridejo iz šole eno smrklovje albanskih ali romskih korenin, nekaj so se drli tam, norčevali kihali namenoma eden v drugega, eden si je dal vrečko plastično za zelenjavo na obraz… in so se šetali po trgovini gor in dol, notri pa polno ljudi, tudi starejših. take bi bilo treba nagnati ven
policaje bi morali tudi v trgovine dati – in take kaznovati – v takih razmerah bi bilo tudi to na mestu.
Ljudje so res neodgovorni. Ali pa take norce prisilno zapret in strpat v eno telovadnico in naj se tam zajebavajo in kihajo in kašljajo eden v drugega, če jih to zabava
S ponedeljkom bi morali zapreti vsa podjetja, razen najnujnejših. Kaj ti bo ukrep, zapiranje šol in vrtcev, če proizvodnja podjetja s 100, 200, 400… ljudi delujejo. Zapreti bi morali lokale, večje trgovske centre, neživilske trgovine… odprto naj bo samo za najnujnejša živila in lekarne. Če ne bo Slovenija to storila že takoj s ponedeljkom, bo kasneje še večja katastrofa, kot v Italiji. Lahko bi se že, od drugih držav naučili, da se s takimi blagimi ukrepi ni učinkovito proti Koronavirus, kot jih ima trenutno Slovenija.
No Kitajci so bili težki packi,kar se tiče higiene,ampak v zadnjem času se mi zdi,da tudi mi nismo nič boljši.
Prvo ,kar bi morali starši in vzgojitelji od vrtca dalje otroke navadit,je UMIVANJE ROK IN SKRB ZA HIGIENO!
To,da se danes uči starostnike,kako se pravilno umiva roke je skorajda neverjetno. Kako je ves ta narod sploh preživel od pomanjkanja osnovne higiene!
Packi!
No Kitajci so bili težki packi,kar se tiče higiene,ampak v zadnjem času se mi zdi,da tudi mi nismo nič boljši.
Prvo ,kar bi morali starši in vzgojitelji od vrtca dalje otroke navadit,je UMIVANJE ROK IN SKRB ZA HIGIENO!
To,da se danes uči starostnike,kako se pravilno umiva roke je skorajda neverjetno. Kako je ves ta narod sploh preživel od pomanjkanja osnovne higiene!
Packi!
[/quote]
se strinjam, otroka se že od malega uči, da je temeljito umivanje rok temelj higiene.
Ma če pomisliš da je cca 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} populacije okuženih z glistami (ampak oni delajo paniko s korono, ki pa jih ravno tako ni naučila rok umivat.. heheh), pa če opazuješ navade ljudi če greš kdaj ven jest, takoj vidiš da si marsikdo ne umije rok pred jedjo… ma bljek no…
Rožica zala, od nekdaj praviš? Od odkritij Luisa Pasteurja naprej pa res. Se pravi od srede 19. stoletja. Prej pa bolj kot ne samo gospoda in še to bolj kot ne zgolj v kozmetične namene.
[/quote]
Od nekdaj bolj civiliziranega sveta, če sem bolj natančna. Hvala 😉
Za civiliziran svet ob vsem napredku in tehnologiji, kar nekako žalostno dejstvo, da si toliko ljudi ne umiva rok, ker se preko umazanih rok lahko z marsičem okužijo, ni zgolj kapljični prenos tisti rizik.
se strinjam, otroka se že od malega uči, da je temeljito umivanje rok temelj higiene.
Ma če pomisliš da je cca 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} populacije okuženih z glistami (ampak oni delajo paniko s korono, ki pa jih ravno tako ni naučila rok umivat.. heheh), pa če opazuješ navade ljudi če greš kdaj ven jest, takoj vidiš da si marsikdo ne umije rok pred jedjo… ma bljek no…
[/quote]
Meni je to,da se sedaj dajejo navodila populaciji kako se umiva roke, skorajda neverjetno!!
Ena izmed prvih stvari ,kar sem naučila svoje otroke, so bila pravila osnovne higiene-umivanje rok in zob.
In da se mora sedaj odrasle ljudi učit umivanja rok????
V restavracije praktično ne hodimo več,ker človeku postane marsikdaj slabo,ko vidi nekatere higienske navade ljudi. Od neumivanja rok pred jedjo,do vrtanja po ustih z zobotrebci , vrtanja po nosu in podobno.
Vse skupaj je OGABNO!!!!!!!!!!
“Kitajci so bili težki packi,kar se tiče higiene,ampak v zadnjem času se mi zdi,da tudi mi nismo nič boljši.”
Zakaj pa misliš da so začeli izvajati karanteno na butlih tako da so jim enostavno zavarili vrata v blok? Ker se idiotu ne da nič dopovedat brez palice in batin. Slovenceljski hlapci so pa isti.
Ne sodit večine po svoji sposobnosti branja interneta in intelektu, večina nič od slednjega ne premore.
V četrtek, ko je bila napovedana razglasitev epidemije, sem odšla v lidl po nekatere trajne stvari, daje do konca meseca, in pridejo iz šole eno smrklovje albanskih ali romskih korenin, nekaj so se drli tam, norčevali kihali namenoma eden v drugega, eden si je dal vrečko plastično za zelenjavo na obraz… in so se šetali po trgovini gor in dol, notri pa polno ljudi, tudi starejših. take bi bilo treba nagnati ven
policaje bi morali tudi v trgovine dati – in take kaznovati – v takih razmerah bi bilo tudi to na mestu.
Ljudje so res neodgovorni. Ali pa take norce prisilno zapret in strpat v eno telovadnico in naj se tam zajebavajo in kihajo in kašljajo eden v drugega, če jih to zabava
[/quote]
In za to gamad njihovi starši, ki običajno še slovensko ne znajo in doma prekladajo svoje lene riti ter se plodijo kot podgane, prejemajo denar od države. Poleg tega imajo v šoli vse brezplačno. Če pa jih slučajno kakšen učitelj malo grše pogleda, pa že s pomočjo zblojenih aktivistk cmizdijo o pravicah in diskriminaciji. Takim bi morali prepovedat vstop.
Danes je bilo najhuje po trgovinah do zdaj,vsaj kar sem jaz doživel. Takoj ob 8h naval ljudi kot da bo konec sveta,so se prerivali, grabili robo kot vidiš v filmih..Te odkrivali, nisi mogel priti do svojega oddelka. Smo morali varnostnika pred vhod postaviti da je spuščal not enega po enega.. en ven,en not.. noro:/