Hofer/Lidl parkiranje pred trgovino
Videno danes. En tip stoji s svojo garo tik pred vhodom v trgovino Hofer Maribor Tezno, ker je po moje hotel parkirat v senci. Vsi ostali – zanj butli – ki smo parkirali na označenih parkiriščih, smo hodili okoli njegovega avta, da smo sploh prišli do vhoda v trgovino. Jaz sem na glas rekla, glej budalo, čudno da se ni kar zapeljal v trgovino, če ni čisto gluh, me je moral slišati. Če bi se takrat spomnila, bi si zapisala registrsko in bi jo sedaj še sem zapisala, da bi ga vsaj malo bilo sram pred sosedi.
pri nas to počnejo pred tušem. parkirajo na eno površino, ki naj bi služila kot pločnik, ni samo rumena črtna na asfaltu. ampak tlakovano cca dva metra pred trgovino. mame z otroci, invalidi in vsi ostali … ko jih ebe, važno da imajo čisto pred vrati parkirano. kličem jih kuzle in idioti in se včasih težko premegam, da ne bi komu s ključem po plehu potegnila.
Naslednjič ko boš priča temu in bo v avtu kdo od odraslih, vzemi telefon, se postavi pred avto, da te vidijo, in poslikaj registrsko tablico. Če skoči kdo ven, mu mirno povej, da boš to poslala na policijo/da boš zadevo predala vodji dotične trgovine, da te prijavijo/da si policist/-ka v civilu …
Lahko pofotkaš še eno od bolj daleč.
Je pa res, da nam vladajo in nas na takšen ali drugačen način zatirajo neotesanci, omejenci. Skrajni čas bi bil, da se začnemo prijazneži, vljudneži v takih situacijah odzivati, in to na način oko za oko, zob za zob, lepih prošenj takšni buhteljni ne razumejo.
Nimas kaj, kaj pa bos? Ce se Hoferjem in Lidlom j**** potem nimas kej. Edino, ce bi opozorila prodajalke, pa da bi potem one po ozvocenju po celi trgovini prosile, naj doticni umakne avto. Ali pa sama uleti z megafonom in se zaderi, da nekdo s kljuci rise po avtu s to in to registracijo. Cez par sekund bos verjetno opazovala sprint na 20 m.
V Leclercu to z obvescanjem striktno pocnejo. Cim je kdo na invalidih, gre obvestilo po ozvocenju z zahtevo, naj lastnik takoj umakne vozilo.