Hofer, Lidl, Spar, Spin, Mercator, Tuš….
Ne, ne, KZ kupi na Madžarskem, kmet Tine dobi subvencijo za gorivo, eko mleko in meso, pa subvencijo ker popase gorski travnik, poem mu pa še za krmila ostane. Da pa krava žre kislo – gnilo silažo je ok, da nima meso in mleko preveč “cukra”. Danes se zaneseš na tisto kar pridelaš in vzrediš kar sam, saj veš kaj in kako si delal. Sicer pa, ja od nečesa pa moramo umret, saj čisto zdrav pa tudi ne moreš it na oni svet.
Če kaj hodiš po trgovinah, boš videla , da veliko večino proizvodov prodajajo v vseh trgovinah enako (milka,rio mare,vileda,nestle,chio,uncle bens,cocacola,)
veliko večino proizvodov prodaja vsega skupaj deset globalnih firm, ki pod stotinami različnih znamk prodajajo izdelke, in te korporacije imajo praktično monopol.
[img]https://s3.amazonaws.com/blog.oxfamamerica.org/firstperson/2013/02/graphic-72dpi-800px-english.png[/img]
Ne morem si misliti, da nas porabnike hrane, ki živila kupujemo va marketih, tako nategujejo.
Meni se je res vsa hrana zagabila.
Pa sem prisegala na to, da je v Mercatorju hrana zdrava, brez kemikalij, neoporečna, preverjena, meso kontroliranega porekla, brez umetnih dodatkov.
Tudi jaz se sprašujem, če je še za kupovat tako hrano.Najraje bi se odselila iz mesta in kupila kje na samem kakšno staro hiško z nekoliko zemlje in se ukvarjala s samooskrbo vsaj za mojo družino.