Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hofer, Lidl, Spar, Spin, Mercator, Tuš….

Hofer, Lidl, Spar, Spin, Mercator, Tuš….

Kateri od teh trgovcev prodaja najmanj zastrupljena živila ?

Kmetijska zadruga.���

Najmanj kmet Tine iz hribov, ki nima denarja za draga škropiva in umetna gnojila!

foxconn

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

LOL 😀

ALI GLEDATE SEDAJ ODDAJO NA TELEVIZIJI SLOVENIJA.
VSA HRANA POLEG NARAVNIH SESTAVIN VSEBUJE ADITIVE, UMETNA BARVILA, OJAČEVALCE OKUSOV, GENSKO SPREMENJENE ORGANIZME.
TUDI TISTA S KMETOV JE TAKA ZARADI ŠKROPIV.
JOJ, JOJ, KAR BRUHALA BI.

Ne, ne, KZ kupi na Madžarskem, kmet Tine dobi subvencijo za gorivo, eko mleko in meso, pa subvencijo ker popase gorski travnik, poem mu pa še za krmila ostane. Da pa krava žre kislo – gnilo silažo je ok, da nima meso in mleko preveč “cukra”. Danes se zaneseš na tisto kar pridelaš in vzrediš kar sam, saj veš kaj in kako si delal. Sicer pa, ja od nečesa pa moramo umret, saj čisto zdrav pa tudi ne moreš it na oni svet.

Če kaj hodiš po trgovinah, boš videla , da veliko večino proizvodov prodajajo v vseh trgovinah enako (milka,rio mare,vileda,nestle,chio,uncle bens,cocacola,)

veliko večino proizvodov prodaja vsega skupaj deset globalnih firm, ki pod stotinami različnih znamk prodajajo izdelke, in te korporacije imajo praktično monopol.

[img]https://s3.amazonaws.com/blog.oxfamamerica.org/firstperson/2013/02/graphic-72dpi-800px-english.png[/img]

Ne morem si misliti, da nas porabnike hrane, ki živila kupujemo va marketih, tako nategujejo.
Meni se je res vsa hrana zagabila.
Pa sem prisegala na to, da je v Mercatorju hrana zdrava, brez kemikalij, neoporečna, preverjena, meso kontroliranega porekla, brez umetnih dodatkov.
Tudi jaz se sprašujem, če je še za kupovat tako hrano.Najraje bi se odselila iz mesta in kupila kje na samem kakšno staro hiško z nekoliko zemlje in se ukvarjala s samooskrbo vsaj za mojo družino.

Po moje je pomembna tudi priprava. Surova hrana in doma pripravljena z začimbami, brez teh mešanic a la vegeta, za čufte, za paprikaš… Žalostno, da je na policah na voljo tudi že kuhana polenta vakuumsko pakirana 🙁

Vsa ta instant hrana je samo zaradi lenobe. Komur se ne da kupovati osnovnih sestavin in doma pripraviti jedi, tisti se bo moral zadovoljiti z aditivi in bolj ali manj nekvalitetno hrano.

Ko kupuješ izdelke namesto pridelkov, si prodal svoje zdravje.

Se strinjam z Robi….. cim bolj je obrok narejen iz osnovnih sestavin, manj vsebuje dodatkov…

New Report

Close