Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hofer nateguni največji

Hofer nateguni največji

Hofer že dolgo ni več trgovina za reveže, zato ti predlagam, da brez predsodkov zaviješ ob priložnosti v trgovino in si, preden nekaj na pamet nabijaš na forumih, pogledaš kaj dejansko prodajajo v Hoferju. Hrana je v povprečju bolj kvalitetna od kakšnega Mercatorja, oblačila sicer kupimo zelo redko, nekaj smo kupovali za otroke in se je izkazalo za bistevno bolj kvalitetno robo od večine drugih trgovin. Kar se pa tiče, da zmanjka akcijskih artiklov, pa drži. Namreč akcijski artikli se velikokrat prodajajo z zelo nizko maržo, ali celo brez in to je marketing – na tak način se pridobiva nove kupce. Če bi bilo te robe preveč, pa več ne bi bilo finančne računice.[/quote]

strinjam se s tabo. Hlače in jopice iz Hoferja so odlične kvalitete za smešne cene, kvaliteta pa vsaj stokrat boljša od Kika denimo. Hrana določeni artikli vrhunska, od marcipana, sladic, kave, sadja…. Meni je Hofer super.

Ve se da so Hofer, Lidl ipd. predvsem trgovine za najnižji sloj prebivalstva. Tudi hrana je v večini temu primerna, torej nekvalitetna, da ne pišem sedaj o oblačilih, ker je caparije že tako povsod preveč.

Kaj točno vam pomeni pojem kvaliteta? Po katerih kriterijih ločite kvalitetno hrano, ki naj bi jo prodajali v Hoferju od menda manj kvalitetne v Mercatorju?

[/quote]

Bistvo je drugje in avtor ima prav. Ko v reklamnem letaku oglašuješ neko stvar, ki je potem ni moč dejansko tudi kupiti, je to zavajanje kupcev, kar je v nasprotju z zakonodajo. Kolikor vem, je Hofer znan po tem. Tega si gotovo ne privošči drugje, sploh pa ne v matični državi. Tako ne gre za to, da si je trgovka dala kaj na stran, ampak zato, da te robe sploh ni bilo v trgovinah. Tako kot tisto bedno oglaševanje dizajnerskih cunj v znani trgovini, ko so ljudje stali več ur v vrsti za 5 puloverjev v celi LJ.[/quote]
Mogoce gre res za zavajanje, ampak v tem primeru iz principa ne kupit nic drugega v tej trgovini. Ceprav je to tezko dokazat. Oblacil zaenvset tam se ne kupujem, ostalo pa mi je vsec.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pa kaj je res tako težko prebrati temo do konca?
Nakupovalec je napisal, da od teh 10 kosov noben ni bil v željeni stevilki.
Torej so po obisku 6 poslovalnic kupili točno 0 (nič) oblačil!

Požrešnost pa taka…[/quote]
A bejž? A niso šli v trgovino z namenom dobit nekaj ceneje, kot je sicer na voljo:-)))))? Ko si voljan požret drek iz svoje lastne riti, samo ker je zastonj, se temu reče- požrešnost.

Pa kaj je res tako težko prebrati temo do konca?
Nakupovalec je napisal, da od teh 10 kosov noben ni bil v željeni stevilki.
Torej so po obisku 6 poslovalnic kupili točno 0 (nič) oblačil!

Požrešnost pa taka…[/quote]
A bejž? A niso šli v trgovino z namenom dobit nekaj ceneje, kot je sicer na voljo:-)))))? Ko si voljan požret drek iz svoje lastne riti, samo ker je zastonj, se temu reče- požrešnost.[/quote]

Kako ceneje na voljo kot sicer?

Akcijski izdelek je na voljo samo določen čas, ni ga prej ali kasneje za višjo ceno.

Kaj zdaj, a so hoteli dobiti oblačilo zastonj ali za oglaševano ceno?

Od kdaj se nakupovanju reče žretje lastnega dreka?

[/quote]

Jaz se ne bi hecala s tem “ne rabiš več tja hodit”. Kolikor vem so trgovine zaradi ljudi in ne ljudje zaradi trgovin.
Če tja ne bomo več hodili, boš ti ostala na cesti. In ja, se strinjam s tem, da trgovke pač ne morejo izprazniti trgovine. Oz. jo lahko, seveda, vendar morajo potem v reklami objaviti, da akcija za določeno trgovino pač ne velja. PIKA![/quote]

Ne delam tem. Si niti ne zelim 🙂 sem la delala v trgovini..ampak ne zivilski. In je smesno, da ko ljudje v zdravstvu domov nosijo raznorazne oblize, povoje itd. Ne gre nobenemu v nos…ko si pa trgovke vzamejo nekaj prve (pa placajo!) pa usi u luft. Smesno…oziroma bolj zalostno no

Jaz se ne bi hecala s tem “ne rabiš več tja hodit”. Kolikor vem so trgovine zaradi ljudi in ne ljudje zaradi trgovin.
Če tja ne bomo več hodili, boš ti ostala na cesti. In ja, se strinjam s tem, da trgovke pač ne morejo izprazniti trgovine. Oz. jo lahko, seveda, vendar morajo potem v reklami objaviti, da akcija za določeno trgovino pač ne velja. PIKA![/quote]

Ne delam tem. Si niti ne zelim 🙂 sem la delala v trgovini..ampak ne zivilski. In je smesno, da ko ljudje v zdravstvu domov nosijo raznorazne oblize, povoje itd. Ne gre nobenemu v nos…ko si pa trgovke vzamejo nekaj prve (pa placajo!) pa usi u luft. Smesno…oziroma bolj zalostno no[/quote]

Pa niso je izropale…dejte zacet uporabljat prave besede. Se vedno je bilo na voljo 10 artiklov. In to 8.10. Kako je bilo 8.09 se zal ne ve. Mah…sej skoda pregovarjanja..se enkat, nehite tja hodit 🙂 zrd vs Hofer ne bo propadu…

Če je to res, potem to pomeni, da v tujini trgovke niso tako hlapčevske kot pri nas, kjer skačejo kot zmešane in se nažirajo s tabletami za živce. Pa delajo manj in za več denarja kot pri nas.

Če je to res, potem to pomeni, da v tujini trgovke niso tako hlapčevske kot pri nas, kjer skačejo kot zmešane in se nažirajo s tabletami za živce. Pa delajo manj in za več denarja kot pri nas.[/quote]

Nam Slovencem pa nic ni vsec in vsakega, ki je v dreku bi ga se mal globje porinl…sam zato, da pol mi zgledamo visji…res smo en zalostn narod 🙂

Če je to res, potem to pomeni, da v tujini trgovke niso tako hlapčevske kot pri nas, kjer skačejo kot zmešane in se nažirajo s tabletami za živce. Pa delajo manj in za več denarja kot pri nas.[/quote]

Glej,

glede tega kako so hlapčevske ne vem, pravim v osnovi glede na odprto temo, da tudi v matičnih državah akcijski izdelki izginejo takoj, kar je ena trdila, da si tam tega ne dovolijo.

Kaj zdaj, a dovolijo v Nemčiji ‘izropanost’ akcijskih izdelkov ali ne?

Meni pa se naše poslovalnice istih trgovskih verig ne zdijo boljše urejene kot po Evropi. So nekje enake.[/quote]

JA, dovolijo izropanost izelkov, oziroma izdelki so izropani.

V primerjavo trgovine ki sopri nas in v tujini: Spar, Lidl, Hofer, Lecler- vse naše trgovine so lepše urejene, čistejše, tudi bolje založene

pa da se razumemo Mercator ni moj favorit od trgovi- ga pač uporabljam, ker je meni najbližji, in je dejansko tudi v primerjavi z drugimi res urejen.
V tujinah so vse trgovine na pol diskontne, stvari po košarah, da brskaš in iščeš, pri nas je vse pregledno, po policah

Odkar sem Hofer začela jemat kot pretežno živilsko trgovino, nimam več problemov. 🙂 Parkrat sem se nategnila z iskanjem znižanih artiklov, zdaj pa te akcije enostavno ignoriram. Lahko pa rečem, da so živilski izdelki, tudi 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} znižani, vedno na voljo. In vse, kar je njihove znamke. Akcijska krama pa hvala lepa. Velja za Lidl in Hofer. Ampak hecno, da je pri teh košarah zmeraj največ ljudi.

Dobro vprašanje, ja 🙂

Čredni slovenceljski nagon. Ko nekaj zvohajo, morajo pokupit vse, pa še za sosedo, žlahto, prijateljičine otroke. Ker je po njihovi logiki poceni… Ampak glede na ne ravno visoko kvaliteto ni vedno tako.

Najbolj smešno je, ko vidiš kakšno, ko brska po tistih košarah ko kura z eno roko, z drugo roko pa na telefonu inkliče naokrog, kater številko rabijo. Take so še hujše kot v tujini ženske, imenovane kupon horderke 🙂

A si bila to na obisku v kakšni turški četrti v Nemčiji, kjer je bila tudi ta trgovina? ( sarkazem off).

Mi tudi veliko po tujini – že v italiji Carrefour, Auchan naprimer – vedno sproti urejeno, nikoli nastlano, police polne, sadje in zelenjava res vrhunske domače vzgoje in kvalitete.

Kanada in USA: Trader’s Joe, Whole Foods Market, pa giganta Tesco in Wallmart – nikoi nič nastlano, vse pospravljeno, urejeno. Pa so tam tudi še celo bolj nekulturnikupci, kot v Evropi.

A si bila to na obisku v kakšni turški četrti v Nemčiji, kjer je bila tudi ta trgovina? ( sarkazem off).

Mi tudi veliko po tujini – že v italiji Carrefour, Auchan naprimer – vedno sproti urejeno, nikoli nastlano, police polne, sadje in zelenjava res vrhunske domače vzgoje in kvalitete.

Kanada in USA: Trader’s Joe, Whole Foods Market, pa giganta Tesco in Wallmart – nikoi nič nastlano, vse pospravljeno, urejeno. Pa so tam tudi še celo bolj nekulturnikupci, kot v Evropi.[/quote]

Ne govori neumnosti. Nemčija, normalna soseska, lepe hiše, veliko mesto, Aldi katastrofa. To je tam resnično trgovina za nižji sloj (ki ga pri nas sploh ni), zato je tudi njihov izgled temu primeren. Pri nas razlojevanja po trgovinah ni, zato so vse dokaj urejene, mogoče navzdol izstopa samo Eurospin. Za tistimi parimi cigani, ki pridejo, pa že spucajo. Turki v Nemčiji BTW živijo povsod, ne samo v svojih soseskah. Če ne Turki, pa je drugih priseljencev povsod dovolj.
Sem bila v Nemčiji pred 30 leti in že takrat je veljalo – ta trgovina je za ta sloj, ta za tega, tam kupujejo tisti z največ denarja … Mi smo za kaj takega čisto premajhen trg. In Wallmart nikoli ni bila trgovina za najnižji sloj niti nobena, ki si jo navedla, medtem kot Aldi je.

Ta teden imajo v Hoferju v akciji ‘fair trade’ banane.
Znižane so iz 1.99 € na 1.39 €.
Dotična akcija traja od ponedeljeka do nedelje – torej do danes, ker so bile v akciji sem jih kupila (sredi tedna). Po nakupu sem preverila račun in cena banan je bila 1.99€ /kg !?
Niti duha ne sluha … o kakšni akciji – ZNIŽANI CENI.
Po opozorilu so ceno SPREMENILI v tako kot jo oglašujejo in bi po pravilih tudi morala biti.
Pa se vprašam koliko ljudi je kupilo te banane, ker so v akciji … računa pa niso preverili!?

Napaka ali nateg? Ne vem.

Hofer – več kot fer?

No jaz načeloma kupujem tudi v Hoferju in je roba OK. Nimam nič proti njim samo to se mi je zdel pa smešno / žalostno. Pri nas sta Lidl in Hofer dobri trgovini dokler Eurospin je pa že za moje pojme trgovina s slabšo kvaliteto robe… Če nekdo misli da v Mercatorju ali Šparu, Leclercu kupuje bolje kot če kupuje v Hoferju , Lidlu se je gladko malo zajebal…

..kaj je avtor mislil povedati s tem in se strinjam. Že nekajkrat sem v reklami zasledila kakšen izdelek, drugače ne hodim v Hofer, ampak sem šla posebej, zjutraj na prvi dan akcije ga iskat. In ga ni in ni. Prodajalke pa da je v pol ure že pošel? Nevem, zdelo se mi je čudno, ne vrjamem da se vsi v tiste pol ure borijo za jakne.

Kanada in USA: Trader’s Joe, Whole Foods Market, pa giganta Tesco in Wallmart – nikoi nič nastlano, vse pospravljeno, urejeno. Pa so tam tudi še celo bolj nekulturnikupci, kot v Evropi.[/quote]

Ne govori neumnosti. Nemčija, normalna soseska, lepe hiše, veliko mesto, Aldi katastrofa. To je tam resnično trgovina za nižji sloj (ki ga pri nas sploh ni), zato je tudi njihov izgled temu primeren. Pri nas razlojevanja po trgovinah ni, zato so vse dokaj urejene, mogoče navzdol izstopa samo Eurospin. Za tistimi parimi cigani, ki pridejo, pa že spucajo. Turki v Nemčiji BTW živijo povsod, ne samo v svojih soseskah. Če ne Turki, pa je drugih priseljencev povsod dovolj.
Sem bila v Nemčiji pred 30 leti in že takrat je veljalo – ta trgovina je za ta sloj, ta za tega, tam kupujejo tisti z največ denarja … Mi smo za kaj takega čisto premajhen trg. In Wallmart nikoli ni bila trgovina za najnižji sloj niti nobena, ki si jo navedla, medtem kot Aldi je.[/quote]

Moje Aldi izkušnje iz Nemčije, iz mesta velikega kot Ljubljana so odlične. Kaj vse sem tam videla v Aldiju, smo v Sloveniji lahko sanjali. 10 let nazaj so imeli ogromno bio ponudbo, jogurti v steklenih kozarčkih recimo, zelo ekološko osveščeni, Aldi pa na obrobju starega dela mesta in tudi staromeščani tam kupujejo. Sploh so pri njih popularni manjše diskontne trgovine, take mini, ko zgrabiš tistih par stvari, ki jih potrebuješ, čeprav meni recimo so te male trgovinice bile na ravni nekdanjega Hardija pri nas, katastrofa roba.

Moja teta je bila gasterbajterka in je imela fetiš šopingiranja, tako je že 30 in več let nazaj naredila moji mami neskončno zalogo posteljnine in brisač iz Aldija, ki jih jaz uporabljam zdaj že 20 let in so še vedno celi, neprepereli, si gumbi so gor, barve take, kot so bile, skratka neuničljivo. Kdo je pred 30 leti nakupoval v Aldiju, pa ne vem.

Sem bila v Nemčiji pred 30 leti in že takrat je veljalo – ta trgovina je za ta sloj, ta za tega, tam kupujejo tisti z največ denarja … Mi smo za kaj takega čisto premajhen trg. In Wallmart nikoli ni bila trgovina za najnižji sloj niti nobena, ki si jo navedla, medtem kot Aldi je.[/quote]
Pa ženska, a ti ne štekaš, da je v Nemčiji največ priseljencev iz Turčije in bivše Juge, to je storitveni kader tam – ne glede na četrt 🙂

Ja, to je pa “taktika” nekaterij poslovodij Hoferja – predvsem pri sadju in zelenjavi. Moraš bit prav picajzlasto previden, si zapomnit ceno ali pa zapisat. Ker dostikrat namenoma ne popravijo. Pa se zgovorijo, joj je toliko artiklov za popravit. Kaj to mene briga, če je akcija, popravite, morate. Se opravičijo, ampak veliko kupcev pa je nategnjenih in plača potem po redni ceni…..

Veš kaj, za drugič se znajdi tako kot jaz – fotografiraj ceno nad izdelkom in pokaži na blagajni. In zraven reči – tole pa nimate vnešene cene pravilno v sistem. Po možnosti je fajn, ko je za teboj še vrsta, da drugi kupci tudi to sličijo. So tudi bolj pozorni potem…. Bo tako hitro blagajničarka poklicala “Poslovodjo”, da ji ročno popravi, da ni res… Ampak kaj, ko tako “nategnejo”.

Se je dogajalo to v poslovalnici v Domžalah kar nekaj časa – sedaj so pa kader precej zamenjali, je pa bolje.

Kot je enkrat moja babi rekla, če boš iskala službo jo sprejmi kjerkoli, samo v Hoferju ne. Preveč izkoriščajo delavce. 😉

Moje Aldi izkušnje iz Nemčije, iz mesta velikega kot Ljubljana so odlične. Kaj vse sem tam videla v Aldiju, smo v Sloveniji lahko sanjali. 10 let nazaj so imeli ogromno bio ponudbo, jogurti v steklenih kozarčkih recimo, zelo ekološko osveščeni, Aldi pa na obrobju starega dela mesta in tudi staromeščani tam kupujejo. Sploh so pri njih popularni manjše diskontne trgovine, take mini, ko zgrabiš tistih par stvari, ki jih potrebuješ, čeprav meni recimo so te male trgovinice bile na ravni nekdanjega Hardija pri nas, katastrofa roba.

Moja teta je bila gasterbajterka in je imela fetiš šopingiranja, tako je že 30 in več let nazaj naredila moji mami neskončno zalogo posteljnine in brisač iz Aldija, ki jih jaz uporabljam zdaj že 20 let in so še vedno celi, neprepereli, si gumbi so gor, barve take, kot so bile, skratka neuničljivo. Kdo je pred 30 leti nakupoval v Aldiju, pa ne vem.[/quote]

Prijateljica živi v Nemčiji, v kraju kjer nekih tujcev sploh opazila nisem, res pa gre za bivšo vzhodno nečjijo. Sem jo večkrat obiskala. Je čistokrvna Nemka in njen mož tudi btw.. Pa še zdaleč se v Nemčiji ne ceni ne med ne mleko … Aldi? Ja kupuje tam, sem bila večkrat z njo. Razlika, ki sem jo jaz opazila je ta, da je tak ponudba večja in predvsem daleč bolj sveža, kot v naših trgovinah. Izgleda bolj tako, kot da tista roba, ki gre tam v znižanje preden jo dokončno zavržejo (izgleda pa bp), se pri nas prodaja šele prvi dan dospetja v trgovine. Če je trgovina zaprta naslednji dan, znižajo vse sveže sadje in zelenjavo in to zelo, uro,pol ure pred zaprtjem pa pogosto zastonj razdelijo (pred trgovino) cele palete določenega bolj pokvarljivega sadja. Itd. Pri nas pa čaka, gnije in se ponuja naprej, respa pogosto znižano.

Zanimivo jaz dobim vse,pa tudi,ce grem tri dni pozneje..hofer Kocevje..bila tudi v A v Aldiju,pa ne enkrat urejeno vse v nulo..

New Report

Close