Hofer nateguni največji
Moje Aldi izkušnje iz Nemčije, iz mesta velikega kot Ljubljana so odlične. Kaj vse sem tam videla v Aldiju, smo v Sloveniji lahko sanjali. 10 let nazaj so imeli ogromno bio ponudbo, jogurti v steklenih kozarčkih recimo, zelo ekološko osveščeni, Aldi pa na obrobju starega dela mesta in tudi staromeščani tam kupujejo. Sploh so pri njih popularni manjše diskontne trgovine, take mini, ko zgrabiš tistih par stvari, ki jih potrebuješ, čeprav meni recimo so te male trgovinice bile na ravni nekdanjega Hardija pri nas, katastrofa roba.
Moja teta je bila gasterbajterka in je imela fetiš šopingiranja, tako je že 30 in več let nazaj naredila moji mami neskončno zalogo posteljnine in brisač iz Aldija, ki jih jaz uporabljam zdaj že 20 let in so še vedno celi, neprepereli, si gumbi so gor, barve take, kot so bile, skratka neuničljivo. Kdo je pred 30 leti nakupoval v Aldiju, pa ne vem.[/quote]
Prijateljica živi v Nemčiji, v kraju kjer nekih tujcev sploh opazila nisem, res pa gre za bivšo vzhodno nečjijo. Sem jo večkrat obiskala. Je čistokrvna Nemka in njen mož tudi btw.. Pa še zdaleč se v Nemčiji ne ceni ne med ne mleko … Aldi? Ja kupuje tam, sem bila večkrat z njo. Razlika, ki sem jo jaz opazila je ta, da je tak ponudba večja in predvsem daleč bolj sveža, kot v naših trgovinah. Izgleda bolj tako, kot da tista roba, ki gre tam v znižanje preden jo dokončno zavržejo (izgleda pa bp), se pri nas prodaja šele prvi dan dospetja v trgovine. Če je trgovina zaprta naslednji dan, znižajo vse sveže sadje in zelenjavo in to zelo, uro,pol ure pred zaprtjem pa pogosto zastonj razdelijo (pred trgovino) cele palete določenega bolj pokvarljivega sadja. Itd. Pri nas pa čaka, gnije in se ponuja naprej, respa pogosto znižano.[/quote]
To je čisti odraz prodajne strategije na slovenskem trgu- pri nas se mora prodat, ne šenkat …. a še to po oderuških samo 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje na dan izteka roka ali organoleptično ubogemu sadju in zelenjavi, ne pa po simbolični ceni. Raje plačujejo trgovci uničenje.
Za Nemčijo in Avstrijo vem, da. Na blagajnah podelijo dostikrat, kar ne bodo prodali. S tem pridobijo nemalokaterega kupca, pa tudi ugled si povečujejo. Ne pa pri nas.
Še en čisto banalni primer:
mlečni izdelki pri naših trgovcih ala Špar, Mercator: na dan izteka roka nič več 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} znižani, so že “dvignili” na samo 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – požeruhi oderuški.
No ja, jaz imam to srečo, da lahko večino mlečnih izdelkov kupim kar v industrijski rpodajalni Ljubljanskih mlekarn na Tolstojevi, ( sem pač v bližini Lj), kjer imajo po smešno nizkih nemaržno navitih cenah izdelke, ki so v uporabi še celih 14 dni po datumu, ki je odtisnjen na pokrovčkih….. Naj kar imajo požrešni trgovci tisto robo….
Pa še to: čedalje bolj jim puščam v smeteh pred trgovino odvečno embalažo – ovojnino naprimer, ki je odveč. V tujini imajo trgovci tako urejeno, da lahko pustiš tam, pri nas pa moramo sami ločevat. Naj imajo, saj jim krepko plačamo. Ali pa naj tudi tuji diskontarji pri nas še uredijo to z oddajo embalaže njim direktno.
Saj ste že vse povedali drugi, a bom še jaz dodala, da bolj drži. Kakšna 2 meseca je od tega, ko na dan akcijske ponudbe okoli 15 ure niso imeli niti enega artikla, kar ni bilo prvič. Trgovino sem zapustila brez vsakega nakupa. Od takrat še nisem bila v Hoferju, saj k lažnivemu trgovcu pa res nimam veselja hodit. Upam, da prebere kdo iz Hoferja vse tole, kar piše v tej temi. Izgubljene stranke je težko dobit nazaj.
Ne govori neumnosti. Nemčija, normalna soseska, lepe hiše, veliko mesto, Aldi katastrofa. To je tam resnično trgovina za nižji sloj (ki ga pri nas sploh ni), zato je tudi njihov izgled temu primeren. Pri nas razlojevanja po trgovinah ni, zato so vse dokaj urejene, mogoče navzdol izstopa samo Eurospin. Za tistimi parimi cigani, ki pridejo, pa že spucajo. Turki v Nemčiji BTW živijo povsod, ne samo v svojih soseskah. Če ne Turki, pa je drugih priseljencev povsod dovolj.
Sem bila v Nemčiji pred 30 leti in že takrat je veljalo – ta trgovina je za ta sloj, ta za tega, tam kupujejo tisti z največ denarja … Mi smo za kaj takega čisto premajhen trg. In Wallmart nikoli ni bila trgovina za najnižji sloj niti nobena, ki si jo navedla, medtem kot Aldi je.[/quote]
Moje Aldi izkušnje iz Nemčije, iz mesta velikega kot Ljubljana so odlične. Kaj vse sem tam videla v Aldiju, smo v Sloveniji lahko sanjali. 10 let nazaj so imeli ogromno bio ponudbo, jogurti v steklenih kozarčkih recimo, zelo ekološko osveščeni, Aldi pa na obrobju starega dela mesta in tudi staromeščani tam kupujejo. Sploh so pri njih popularni manjše diskontne trgovine, take mini, ko zgrabiš tistih par stvari, ki jih potrebuješ, čeprav meni recimo so te male trgovinice bile na ravni nekdanjega Hardija pri nas, katastrofa roba.
Moja teta je bila gasterbajterka in je imela fetiš šopingiranja, tako je že 30 in več let nazaj naredila moji mami neskončno zalogo posteljnine in brisač iz Aldija, ki jih jaz uporabljam zdaj že 20 let in so še vedno celi, neprepereli, si gumbi so gor, barve take, kot so bile, skratka neuničljivo. Kdo je pred 30 leti nakupoval v Aldiju, pa ne vem.[/quote]
“Kdo je pred 30 leti nakupoval v Aldiju, pa ne vem.”
Še dobro, da si sama napisala. Gasterbajterji. :)) In kaj so bili oni takrat v Nemčiji?
Ne govori neumnosti. Nemčija, normalna soseska, lepe hiše, veliko mesto, Aldi katastrofa. To je tam resnično trgovina za nižji sloj (ki ga pri nas sploh ni), zato je tudi njihov izgled temu primeren. Pri nas razlojevanja po trgovinah ni, zato so vse dokaj urejene, mogoče navzdol izstopa samo Eurospin. Za tistimi parimi cigani, ki pridejo, pa že spucajo. Turki v Nemčiji BTW živijo povsod, ne samo v svojih soseskah. Če ne Turki, pa je drugih priseljencev povsod dovolj.
Sem bila v Nemčiji pred 30 leti in že takrat je veljalo – ta trgovina je za ta sloj, ta za tega, tam kupujejo tisti z največ denarja … Mi smo za kaj takega čisto premajhen trg. In Wallmart nikoli ni bila trgovina za najnižji sloj niti nobena, ki si jo navedla, medtem kot Aldi je.[/quote]
Pa ženska, a ti ne štekaš, da je v Nemčiji največ priseljencev iz Turčije in bivše Juge, to je storitveni kader tam – ne glede na četrt :)[/quote]
Prosim citat, kjer to demantiram. Ampak glede na moj lanski obisk ne bi rekla, da imaš še vedno prav, razen če si obtičala v katerem od prejšnjih desetletij. Turkov je še vedno veliko, potem pa prednjačijo Poljaki, Italijani, Romuni, Sirci, Grki …
[/quote]
Bistvo je drugje in avtor ima prav. Ko v reklamnem letaku oglašuješ neko stvar, ki je potem ni moč dejansko tudi kupiti, je to zavajanje kupcev, kar je v nasprotju z zakonodajo. Kolikor vem, je Hofer znan po tem. Tega si gotovo ne privošči drugje, sploh pa ne v matični državi. Tako ne gre za to, da si je trgovka dala kaj na stran, ampak zato, da te robe sploh ni bilo v trgovinah. Tako kot tisto bedno oglaševanje dizajnerskih cunj v znani trgovini, ko so ljudje stali več ur v vrsti za 5 puloverjev v celi LJ.[/quote]
Sem tudi že doživela, da se do enih stvari ne morem dokopati, če tako rečem …, ker jih vedno zmanjka. V bistvu pa je tako kot praviš teh stvari malo in sicer z namenom, da pritegnejo kupca. To je njihova strategija že od začetka, tako kot Lidlova, če prav ne morem trditi, da je vseh stvari malo, ampak kot zanalašč, kakšnih res boljših stvari ne moreš kupiti še isto popoldne kot se začne akcija. Jaz sem že obupala … Včasih se res sprašujem kam ljudje dajo vse te stvari, ki jih nakupijo ..