hofer pleskavice
To pomeni lahko da:
1. je bilo narobe pakirano v plinski barieri na proizvodnji liniji. Meso je lahko tudi oksidiralo zaradi še prisotnega kisika, bakterij.
ALI
2. je bila morda predolgo prekinjena hladilna veriga od 3-5 stopinj od nakupa, torej iz hladilnika in prenos do tvojega hladilnika.
Prodajalec se lahko v takem primeru izgovori na tvojo napako – meso predolgo na toplem, predno je spet prišlo na hladno v tvoj hladilnik….
Sicer pa – kkaj kupujete te industrijsko pripravljene pleskavice, ki niso čisto nič dobre – najprej obdelano meso s stabilizatorji, tudi sodo bikarbono, na koncu še kemijska plinska bariera za stabilizacijo vsebine pred oksidacijo in razbohotom bakterij.
In absolutno vse obupno preslano, ko spečeš pa popopolnoma gumasto, zateglo, plastično.
kupišcca 300 gramov na osebo govejega ali 50-50 s svnjino mešanega mletega mesa ( ajbolje od kosa, da ti pred teboj zmelje, prej spusti pa cca 5 cm ven, da mašino od prejšnjega mletja spuca), dodaš sol, mleti črni poper, malo strtega pravega česna ( ne v prahu, ker tisti popoloma spremeni okus pri stiku z mesom in vročino), po želji malo mineralne vode z mehurčki ( da je meso bolj rahlo in sočno po pečenju, sploh za na pravi ogljeni žar. 15 minut priprave in pravi, naravni okus, ne pa neke industrijsko namešane in skozi mašino na vse enako oblikovane forme mletega mesa.