Hofer spet zmagal!
Primerjali so čajno maslo Milfina, Alpenbutter, Meggle, Surovo maslo Pomurske mlekarne, Bio maslo Natur aktiv, Tuš, surovo maslo, Mu Cusine maslo, Mercator maslo, S budget maslo, maslo Zelene doline, maslo Repere Beurre Tendre. Kriteriji so bili: vsebnost vode, vsebnost maščobe, videz, barva izdelka, konsistenca: mazavost, čvrstost, vonj in okus.
Sem gledal v torek odajo posebno ponudbo in če se ne motim bo nekaj govora tudi o nagradni igri znanega trgovca. Ali bo to o nagradni igri Hoferja ? Lahko pa tudi Špara?
Sem že radoveden o kom bo govora in o kateri nagradni igri.
Samo jaz pa se ne morem navadit na izdelke od Hoferja niti me ne vleče v Hoferja. Večinoma kupujemo v Šparu nekaj v Tušu.
Tak,da na te raziskave ne gledam!
Peden klanfaš o E-jih se pozanimaj o njih. Niso vsi škodljivi!
Pa ko boš enkrat v Kalčku v šopingu za svojo super hrano mal poglej kaj prodajajo. Ti je normalno, da ima natur hrana rok trajanja kako leto ?[/quote]
Delamo sami torte sladice….. Rok trajanja eno popoldne.
Kruh pecemo doma, zelenjavo pridelamo doma, piscance, zajce vzredimo doma, imamo
nekaj kur ki znesejo jajca, sir in skuto delamo doma iz mleka krav ki niso niti povohale silaze,
ker se poleti pasejo, pozimi jedo seno. Me prav malo briga za hoferje, lidle,merkatorje, spare….
Ti se kaj ni jasno?
Hofer zmagal ????
A ni zmagalo Čajno maslo Milfina od Pomurskih mlekarn?
Dajte no ločit zadeve. Tisto kar nekdo dela za trgovca (kateregakoli že), ima trgovčevo ime. Če pa je to Čajno maslo Milfina od Pomurskih mlekarn, potem nima z njim Hofer nič. Razen, da ga prodaja. Tako kot še kup drugih prodajalcev.
Glede na to, da zase lahko rečem, da vem kakšno reč ali dve o aditivih, te bo morda presenetil podatek, da imajo ravno v Hoferju kar veliko stvari, ki imajo zelo malo ali celo nič E-jev. Seveda pa s tem nočem reči, da so vse reči tam brez E-jev, a jih je kar nekaj! Konkretno glede tort sicer ne vem, ker tort ne kupujemo v trgovinah.
In tako kot pravi ena: niso vsi E-ji škodljivi. Imaš celo aplikacije za mobilne telefone, ki ti bodo povedale, kateri E-ji so dobri in kateri slabi, tako da je info zmeraj pri roki.
Še ena zavedna slovenceljka! Zavedna! Seveda je v Hoferju vse najboljše, najcenejše in tako naprej! In če je bilo meso pokvarjeno, bi ga nesla nazaj! Poklicala inšpekcijo, ampak ne, tipično slovenceljsko, tukaj na forumu in anonimno. Še nicka si ne znaš zmislit, šinfaš pa! In v Mercatorju so podarjali jabolka! V lični škatlici!
Priznam, da mi je zadnja leta od kar traja ta prekleta recesija prav odveč tedenski nakup hrane, ki pa je žal nujno zlo. Prvi korak je pregledovanje vseh trapastih akcij na letakih, ki mi jih čez teden stlačijo v nabiralnik, drugi korak je računanje koliko sploh še lahko porabimo za hrano saj se mesec kar vlečeee in potem pač grem nekam in kupim. Kupujem dejansko v vseh trgovinah le, da sem v zadnjem letu končno premagala odpor do diskontnih trgovin, ki imajo pogosto res ugodnejše cene. Meso in mlečne izdelke še vedno naivno kupujem le tiste, ki so slovenskega izvora, edino priznam, da kitajske hrane raje ne kupujem (česen in fižol sta skoraj vsa kitajska). Pogosto sezonsko zelenjavo vred s krompirjem kupim kar od kmetov.
Res bi bila vesela, če se mi ne bili potrebno ubadati s tem primerjanjem cen ampak si tega enostavno ne morem privoščiti!
Kako si potem razlagaš dejstvo, da je bilo na testu tudi maslo Pomurskih mlekarn in bilo slabše ocenjeno kot to, ki ga prodajajo v Hoferju?
Ena razlaga: Hofer podkupuje teste.
Druga razlaga: Hofer ima posebne zahteve glede kakovosti.
Tretja razlaga: Pomurske mlekarne se bolj potrudijo za tega dobavitelja kot za lastno dobro ime.