Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HOFER – velikost obutve

HOFER – velikost obutve

Ali ima kdo izkušnje z velikostjo obutve kupljene v Hoferju? Za oblačila vem, da so točna oz. malenkost večja, z obutvijo pa nimam izkušenj. Ker ne bom sama kupovala v omenjeni trgovini, ampak bom tja poslala moža (čevlji zame), me zanima katero št. naj mu naročim (sicer nosim ali 37 ali 38, odvisno od modela).

Ne vem, zakaj bi imela pa obutev, ki jo prodajajo v Hoferju, drugačne številke kot katerakoli druga? Saj Hofer nima svoje tovarne obutve, pa tudi, če bi jo imel, za velikosti obstajajo neki standardi …

Če ciljaš na zimske čevlje, ki bodo od ponedeljka bi jaz na tvojem mestu vzele št. večje. Ponavadi se jih lih ne nosi na najlonke. Sicer pa jih lahko kadarkoli zamenjaš ali pa dobiš vrnjen denar.

No, italijanski čevlji imajo nasplošno manjše številke, neglede na standarde. Da o oblačilih ne govorim. Nemci imajo pri oblačilih tako velike številke (npr. Street One), da moram vedno kupiti eno manj kot “made in italy”. Zato sprašujem.

Mi je že enkrat trgovec v Hoferju rekel, da pri njih ne smem kupovati ene št. več, če hočem, da mi bo prav.

No potem pa veš iz prve roke kako in kaj. jaz sem povedala, kako bi sama in kako tudi bom kupila.

Jaz imam isto številko naših al pa italijanskih čevljev.
Pri oblačilih (ampak zgoraj je blo govora samo o obutvi) imajo pa Italijani manjše številke, ne Nemci velike. Jaz nosim našo (ali pa tud nemško) št. 34/36, italijansko pa 40, kdaj celo 42.

no potem pa veš iz prve roke, ne vem zakaj potem še sprašuješ tu :))

Običajno nosim številko 38. Ko sem v hoferju kupila športne copate (tiste za cca 10 EUR), sem jih prej pomerila in ugotovila, da so mi 38 premajhne, zato sem kupila 39.

Sicer pa v hoferju še nikoli nisem kupovala čevljev, tako da drugih izkušenj z njihovimi številkami nimam.

no potem pa veš iz prve roke, ne vem zakaj potem še sprašuješ tu :))

Nisem bila dovolj jasna: trgovec mi je to svetoval za oblačila, ne za obutev.

Hvala z vaša mnenja. Glede na to, da sem med številko, bom verjetno kupila kar manjše.

New Report

Close