Hofer – zaposlitev
Mami530, 23.08.2024 ob 15:47
Pozdravljeni vsi tukaj. Iščem službo in sem zasledila, da iščejo v trgovini Hofer. Sla bi poskusit, ker je blizu mojega doma. Ali ima kdo izkušnje z delom v tej trgovini?
Hvala za pomoč.
Lepo pozdravljeni
PIsi na mail tadej2953@gmail.com
Ne vem no, paleto moraš zložiti v 20 min, majhnih ne marajo preveč. Lahko te kličejo tudi do 3 x v dnevu. Npr. prideš delat, te pošljejo domov, ker ni dela, dobijo robo, te pokličejo za zlagat … Fluktuacija zaposlenih je velika. Ja, imaš tistih 1300 € po 3 letih dela, ampak a je vredno? Delaš pa vse, od blagajne, zlaganja robe, sadje, peka pekovskih izdelkov. Na blagajni moraš znat računat na pamet, meri se hitrost blagajničarke, se pravi ker so stranke počasne, se ti zbijajo točke itd.
Za 1300 € zlomljen hrbet po 3 letih, 23.08.2024 ob 16:05
Ne vem no, paleto moraš zložiti v 20 min, majhnih ne marajo preveč. Lahko te kličejo tudi do 3 x v dnevu. Npr. prideš delat, te pošljejo domov, ker ni dela, dobijo robo, te pokličejo za zlagat … Fluktuacija zaposlenih je velika. Ja, imaš tistih 1300 € po 3 letih dela, ampak a je vredno? Delaš pa vse, od blagajne, zlaganja robe, sadje, peka pekovskih izdelkov. Na blagajni moraš znat računat na pamet, meri se hitrost blagajničarke, se pravi ker so stranke počasne, se ti zbijajo točke itd.
A če tega ne zmoreš te vržejo na cesto?
Ne poznam nobenega, ki bi ga Hofer odpustil, ampak tudi ne poznam nobene Hofer prodajalke osebno. Niti ne hodim v Hofer, ker baje tko mečejo izdelke na blagajni, niti nisem seznanjena z razporeditvijo izdelkov. Jih pa razumem, zakaj tako hitro delajo na blagajni in razumem, zakaj jim grejo počasneži na živce. Sem pa slišala, da večina jih ne zdrži 2 leti. Torej ljudje dajejo sami odpoved, kakopak. Probaj, boš videla.
Svakinja dela v Hoferju in ni rožnato in si išče drugo službo . Vse se spremlja preko računalnikov tudi hitrost kasiranja na blagajni in če gospoda v ljubljani opazi , da se vtej poslovalnici na tej blagajni po njihovo prepočasi kasira že kličejo vodjo . Po popoldanskem šihtu pa imajo večkrat predavanja (pranje možganov) kako ravnati z strankami . Delajo 30 po potrebi 35 ur na teden plačo omenjajo 1360 evrov kolikor sem slišal več kot 1100 še ni dobila . Saj veste kjer nonstop iščejo pomeni , da nonstop odhajajo . Zakaj le , če so tak fajn.
No, torej je tako, kot sem napisala. Pa sploh nikoli nisem delala v Hoferju.
Zgoraj en piše, da svakinja dela v Hoferju in še ni dobila več kot 1100 €.
Jaz sem tistih 1300 pobrala iz plakata. Včasih so imeli neke plakate za zaposlitev, kako se ti plača viša po letih. Mislim, da je max 1300 € … ampak. Iz prve roke sem pa slišala, da nihče ne zdrži več kot 2 leti.
Brez veze. Ne bi šla v Hofer za noben denar na svetu, tudi 35 ur se mi zdi, hm, zavajanje. Če mene vprašate, si jaz tako predstavljam, ena nadurica tam, ena tu, pa si takoj na 40 ur na teden. Aja, pa tistih 5 ur ti ziher ne plačajo, ampak ti jih dajo za koristit – takrat ko njim ustreza. Popravite me, če se motim.
Hofer se mi zdi najtežja trgovina za delo izmed vseh živilskih trgovin.
Čim dlje od te tgovine. Obljube za delo na 30 ur na koncu te poslovodja drži na 40+ ampak plačo pa dobivaš za 30 ur. (kar konkretna razlika med 30 in 40 eur v plači). Sramotni odnos do zaposlenih. Kar doživlja sorodnica tam je groza. Namesto, da bi zaposlili kakšnega delavca več na enoto, da bi razbremenili situacijo se izgovarjajo na bolniške in odpovedi. Ena poslovalnica v enem tednu 3 odpovedi, je to normalno? Tako, da ni vse tako rožnato, kot obljubljajo na razgovoru in v prvih delovnih dneh. Daleč od povedanega. Tudi da se ne more en dan prej zgodit da moraš na prost dan (predviden in pisan) zgodit da moraš na marš ta dan delat. Urnik veš za 1 teden v naprej pa še to je vprašanje če drži. Svojega življenja si ne moraš planirat nikakor.
Odsvetujem vsem.
Ste srečni z vzhodoevropskim kapitalizmom? Ste, ok, hvala…..no, zahodna Evropa takih budalaštin nima, ker so kot prvo mal drugačna kultura, kot drugo pa ne upajo zganjat takele debilizme nad zaposlenimi…ne bo mi pa nikol jasno, da eni ultra managerji vidijo ultra fluktuacijo in jo dovolijo, ker folka lahko zmanjka za delat…in kaj pol? Ugotovijo, da morajo spremenit svoj odnos, ampak imidž se naredi in ta zelo škoduje podjetju…
piko286, 28.02.2025 ob 12:21
Čim dlje od te tgovine. Obljube za delo na 30 ur na koncu te poslovodja drži na 40+ ampak plačo pa dobivaš za 30 ur. (kar konkretna razlika med 30 in 40 eur v plači). Sramotni odnos do zaposlenih. Kar doživlja sorodnica tam je groza. Namesto, da bi zaposlili kakšnega delavca več na enoto, da bi razbremenili situacijo se izgovarjajo na bolniške in odpovedi. Ena poslovalnica v enem tednu 3 odpovedi, je to normalno? Tako, da ni vse tako rožnato, kot obljubljajo na razgovoru in v prvih delovnih dneh. Daleč od povedanega. Tudi da se ne more en dan prej zgodit da moraš na prost dan (predviden in pisan) zgodit da moraš na marš ta dan delat. Urnik veš za 1 teden v naprej pa še to je vprašanje če drži. Svojega življenja si ne moraš planirat nikakor.
Odsvetujem vsem.
Zdaj pa to prenesi na vse trgovine v Sloveniji. Imamo jih največ na prebivalca v Evropi oziroma celo na svetu.
Seen dokaz kaksen odnos imajo v trlem Hoferju. Kdor ceni tudi svoje privatno zivlenje in da se ne misli prodat za majhen denar odsvetujem sploh da pomisli na delo v Hoferju. No saj tako baje pride v krazkem tudi v medijih o Hoferju in izpovedi kar nekaj zaposlenih. Mi je prislo naniho da se pripravlja velik bum.