Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hoferjev kefir

Hoferjev kefir

Kupila sem kefir Milfina od Hoferja. Na embalaži piše, da je narejen brez kvasovk, kar se mi zdi malo čudno. Ali niso skoraj osnovna sestavima kefirja ravno kvasovke? Ja, je pa dober. A je kateri še boljši? Rada bi pila kefir kot podporo pri antibiotikih in za boljšo odpornost. Kak vaš nasvet morda? Hvala.

Kupljeni so vsi bolj kot ne blažev žegen, delaj si kefir sama, dejansko je ni bolj preproste reči za naredit.

Poglej, nekateri ne maramo to packat doma in valjt po pultih in shrambah, četudi imamo potem očutek da “domače” jemo. Zato kupimo kefir.

Avtorica, meni je Hoferjev Milfina presladek, za moj okous in seštevek dnevnega vnosa čistega sladkorja v telo preveč, saj vsebuje 4,4 gramov sladkorja na 100 gramov izdelka:

http://veskajjes.si/zivila/mleni-izdelki/jogurt-napitek-in-pudingi/milfina-kefir-05l

Krepko mi je dober, ima samo 2,7 gramov sladkorja – mene ne moti, če ima 1,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe, Hoferjev pa” le” 0,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – namesto maščobe morajo dodat pa kaj drugega, da lahko shomogenizirajo in zgostijo ( ponavadi je to škrob, zato je tudi toliko več cukra potem not).

Na Veškajješ imajo stare podatke, danes vsebuje samo 2,7 grama sladkorja na 100 gramov-ne morem pripet slike, poslikano direkt z izdelka.

http://veskajjes.si/zivila/mleni-izdelki/jogurt-napitek-in-pudingi/krepko

Saj jaz te povsem razumem in spoštujem odločitev, a ker avtorica teme želi piti kefir tako rekoč v terapevtske namene, sem ji svetovala domač kefir, ker kupljeni ni niti “k” od kefirja. Zgolj zato. Domač kefir vsebuje le “mleko” in kulturo oziroma slednje več verjetno na stotisočero potenco. Sicer pa ja, krepko je eden boljših kupljenih.

Pa naj bo še mimogrede, ne vem, kaj se pri domači izdelavi kefirja valja po pultih. Tam stoji le en kozarec, pokrit, v katerem se dela kefir. Tega odcediš v 20 sekundah, daš v drug kozarec in doliješ mleko ter pokriješ. In spet je tam nov kozarec, v hladilniku pa namesto kupljenega lončka, lonček domačega. Vse tisto kar bereš na spletu, kako se ga izdeluje, je prastara fama, ki čisto nič ne drži. pač, je bilo treba “napihnit” zadevo, da se ji dvigne vrednost 🙂

Krepki suhec zmaga.

Tole po trgovinah ni niti k od kefirja…

Poglej, nekateri ne maramo to packat doma in valjt po pultih in shrambah, četudi imamo potem očutek da “domače” jemo. Zato kupimo kefir.

Avtorica, meni je Hoferjev Milfina presladek, za moj okous in seštevek dnevnega vnosa čistega sladkorja v telo preveč, saj vsebuje 4,4 gramov sladkorja na 100 gramov izdelka:

http://veskajjes.si/zivila/mleni-izdelki/jogurt-napitek-in-pudingi/milfina-kefir-05l

Krepko mi je dober, ima samo 2,7 gramov sladkorja – mene ne moti, če ima 1,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe, Hoferjev pa” le” 0,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – namesto maščobe morajo dodat pa kaj drugega, da lahko shomogenizirajo in zgostijo ( ponavadi je to škrob, zato je tudi toliko več cukra potem not).

Na Veškajješ imajo stare podatke, danes vsebuje samo 2,7 grama sladkorja na 100 gramov-ne morem pripet slike, poslikano direkt z izdelka.

http://veskajjes.si/zivila/mleni-izdelki/jogurt-napitek-in-pudingi/krepko%5B/quote%5D

iz kakšnega razloga pa mora bit sladkor v kefirju!

Poglej, nekateri ne maramo to packat doma in valjt po pultih in shrambah, četudi imamo potem očutek da “domače” jemo. Zato kupimo kefir.

Avtorica, meni je Hoferjev Milfina presladek, za moj okous in seštevek dnevnega vnosa čistega sladkorja v telo preveč, saj vsebuje 4,4 gramov sladkorja na 100 gramov izdelka:

http://veskajjes.si/zivila/mleni-izdelki/jogurt-napitek-in-pudingi/milfina-kefir-05l

Krepko mi je dober, ima samo 2,7 gramov sladkorja – mene ne moti, če ima 1,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe, Hoferjev pa” le” 0,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – namesto maščobe morajo dodat pa kaj drugega, da lahko shomogenizirajo in zgostijo ( ponavadi je to škrob, zato je tudi toliko več cukra potem not).

Na Veškajješ imajo stare podatke, danes vsebuje samo 2,7 grama sladkorja na 100 gramov-ne morem pripet slike, poslikano direkt z izdelka.

http://veskajjes.si/zivila/mleni-izdelki/jogurt-napitek-in-pudingi/krepko%5B/quote%5D

iz kakšnega razloga pa mora bit sladkor v kefirju![/quote]

Saj ga natur jgurtom in kefirjem ne dodajajo – je že naravno prisoten v mleku, imenuje pa se laktoza

Saj jaz te povsem razumem in spoštujem odločitev, a ker avtorica teme želi piti kefir tako rekoč v terapevtske namene, sem ji svetovala domač kefir, ker kupljeni ni niti “k” od kefirja. Zgolj zato. Domač kefir vsebuje le “mleko” in kulturo oziroma slednje več verjetno na stotisočero potenco. Sicer pa ja, krepko je eden boljših kupljenih.

Pa naj bo še mimogrede, ne vem, kaj se pri domači izdelavi kefirja valja po pultih. Tam stoji le en kozarec, pokrit, v katerem se dela kefir. Tega odcediš v 20 sekundah, daš v drug kozarec in doliješ mleko ter pokriješ. In spet je tam nov kozarec, v hladilniku pa namesto kupljenega lončka, lonček domačega. Vse tisto kar bereš na spletu, kako se ga izdeluje, je prastara fama, ki čisto nič ne drži. pač, je bilo treba “napihnit” zadevo, da se ji dvigne vrednost :)[/quote]

te lahko prosim za natančen celoten postopek?

Flikneš gobice (kefirjeva zrna) v mleko, pomešaš, počakaš en dan (do dva, kadar je bolj hladno), da se skisa. Precediš, gobice, ki ti ostanejo na cedilu flikneš v novo mleko, precejen kefir pa popiješ. Njami.

Pa nič kovinskega ne smeš uporabljati pri pripravi kefirja (ne lončka, ne cedila, ne žličke…).

Za kefirjeve gobice prosiš tukaj na MON. Še mene mika, da bi jih nafehtala… 🙂

Jaz bi jih, ima kdo? Lj Šiška

New Report

Close