Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hojica za starejše

hojica za starejše

TIsti, ki imate doma starejšega človeka, ki uporablja hojico. Zanima me, katera se po vašem mnenju najbolje obnese, tista, ki ima 4 kolesa, tista, ki ima dve kolesi ali tista, ki jih sploh nima. Potrebujemo ga samo za hojo po stanovanju.
Hvala za odgovor in lp

za te pripomočke dobiš naročilnico pri zdravniku, potem pa prevzameš v sanolaborju ali kje podobno.

predlagam da gre starostnik zraven in sproba, katera mu najbolj ustreza. odvisno tudi od velikosti stanovanja.

Menim, da je najbolj da oceno poda fiziater ali vsaj fizioterapevt, ki ima izkušnje z starostniki.

Ni namreč vseeno zakaj v bistvu hojico potrebuje – zaradi vrtoglavic, stanja po zlomu kolka ali splošne oslabelosti.

moj oče je imel hojico s štirimi kolesi, uporabljal jo je lahko tudi zunaj. Je pa res kakšen korak po stanovanju naredil tudi sam, tako, da se je oprijemal pohištva. Tako, da bi bilo res najboljše, da starostnik sam sproba potem pa se odločite, tudi glede na velikost stanovanja. Tudi, ko ni mogel več hoditi, nam je ta hojica prišla v poštev, saj je bil invalidski voziček za določene prostore preširok.

Pri stari mami je bila s strani fizioterapevtke ,hojica s kolesi (dvema stirimi) odsvetovana ker zanjo ni bila primerna. Tako da velja se tam pozanimat in ja te pripomocke se dobi na napotnico….

Čisto odvisno od stanja posameznika. Fizičnega in tudi psihičnega.

Čisto odvisno od vsakega posameznika … mi smo očetu kupili tole in je zadovoljen: http://blaginja.si/rolator-hodulja

Odvisno od uporabnika. Morda prosite za pregled pri fiziatru, ki bo znal oceniti njeno stanje. Da, naročilnica za Sanolabor se dobi, res, a izbira ni vedno najboljša. Sama sem si rolator (komercialno 1me hojice s kolesi) raje kupila preko spleta (reverz za rolator v Sanolaborju 30 €, teža skoraj 15 kg, cena po internetu pred leti okoli 115 €, teža 7,5 kg, pa še zadnji varovalni lok, ki omogoča sedenje tudi ob zanašanju). Aja, naročilnica za hojico brez koles je ena, za rolator s kolesi pa druga. Lastna izkušnja pred nekaj leti.

Ja, res to mora ocenit zdravnik – oz. fizioterapevt ali fiziater.

Naša stara mama je imela tisto s kolesi – a samo za zunaj, ker je rada hodila na dolge sprehode in je včasih na njej posedela (je potrebno zategnit zavoro) in na njej je prevažala robo iz trgovine.
Za po stanovanju oz. domu je večinoma ni potrebovala – ko pa je bila v slabši koži, jo je pač vozila tudi doma.

New Report

Close