holandska omaka

holandska omaka
2 rumenjaka
200g na koscke narezanega masla
1 zlica hladne vode
sol
poper
1 zlica lim. soka
jajca /rumenjaka/ stepamo z vodo in soljo nad paro dokler se ne zgosti. pocasu dodajamo koscke masla in neprestano mesamo. naslednji koscek masla dodamo sele,ko se prejsnji ze stopi. obenem dolivamo po kapljicah malo vode. omaka mora biti gosta. na koncu se solimo ,popramo in dodamo lim. sok.
po zelji lahko primesamo se gorcico-1 zlica, vendar sele tik preden postrezemo.
lp petra
Hvala Petra.
Včeraj sem jo delala po naslednjem receptu:
3 rumenjaki
100 g kisle smetane
125 masla
1/2 žličke gorčice
sok 1/2 limone
sol in poper po okusu
1 žlička drobno narezanega drobnjaka
Rumenjake dobro zmešamo s kislo smetano. Maslo stopimo in postopoma dodajamo k rumenjakom in kisli smetani. Veš čas mešamo. Ko dodamo vse maslo, damo posodo nad soparo in mešamo tako dolgo, da se omaka zgosti. Na koncu dodamo gorčico in limonin sok, ter solimo in popramo po okusu.
Omaka je bila odlična.