Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hormonski rak dojke, rabim malo spodbude

hormonski rak dojke, rabim malo spodbude

Stara 46 let, zdravila sem se za hormonsko odvisnim rakom, stadij 1/omejen na dojko, tumor je bil majhen 6mm, po operaciji sla cez 15 obsevanj in sem sedaj na tabletah, ki zbijajo estrogen. Zdravniki so mi rekli, da je moja prognoza dobra, sama sem se vedno prestrasena in razmisljam o tem prekletem raku non stop. Je katera sama sla cez to kalvarijo pri teh letih oz poznate kako zensko, ki je to prezivela in se ji ni ponovilo?

Poznam kar nekaj zensk ena iz ozjega kroga. Prav tako I. stadij, velikost 1cm, lociran na dojko v 50 letu starosti. Bezgavke so preventivno odstranjene. Imela je samo zracenje in to 30x. Jemala je predpisana zdravila, bila v zdraviliscu, hodila na limfnu drenazu. Od tega je 20 let in se je korajzna, ogromno tega si sama pridela. Mislim, da je najbolj pomembn, ce je stres pod kontrolo, ce je to sploh mozno in se zdrava prehrana, cim vec domace.

Samo korajzno naprej, ti to zmores, ne recejo zastojn, ce se prav cas odkrije, da se pozdravi. 🙂

Odgovor pišem že tretjič, ker mi prej ni pustilo komentirati.

Avtorica – ne obupat!

Moja znanka je pred 15. leti zbolela za hormonskim rakom dojke. Skozi je dala operacijo in kemoterapije. Bila je tudi na zdravilih.

Danes je v odličnem stanju, parkrat je celo prehodila Camino.

Poskrbi zase: za dobro in raznovrstno prehrano, za gibanje, za počitek in za spanje. Predvsem pa – izogibaj se stresa. Stres je za naše zdravje sovražnik št. 1.

Želim ti vse dobro, srečno in veliko zdravja!

Ti želim veliko moči, da bo volja premagala dvome. Osredotoči se na to, da je prognoza dobra. Vključi se v društvo, kjer boš dobila še dodatno podporo. Uspešnih primerov je veliko, vedno več, saj medicina napreduje. Tudi v izboljševanju obstoječih zdravil in odkrivanju novih je velik napredek. Srečno!

Tudi jaz jih poznam kar nekaj, ki so raka premagale in so danes zdrave. To, da si raka ne moreš zbiti iz glave in da se ves čas razmišljaš o tem je normalno… bo trajalo kar nekaj časa (morda celo let) ko boš spet sproščena in o njem ne boš razmišljala na dnevni ravni. Bo pa s časom vedno lažje… Razmišljaj pozitivno. Moj poklon za vse kar si dala skozi. Le pogumno naprej! <3

Odgovor na objavo uporabnika
prtos46, 26.11.2024 ob 23:16

Stara 46 let, zdravila sem se za hormonsko odvisnim rakom, stadij 1/omejen na dojko, tumor je bil majhen 6mm, po operaciji sla cez 15 obsevanj in sem sedaj na tabletah, ki zbijajo estrogen. Zdravniki so mi rekli, da je moja prognoza dobra, sama sem se vedno prestrasena in razmisljam o tem prekletem raku non stop. Je katera sama sla cez to kalvarijo pri teh letih oz poznate kako zensko, ki je to prezivela in se ji ni ponovilo?

Sem oktobra končala zdravljenje.Moj rak dojke ni bil hormonski ampak trojno negativni,ki je agresivne vrste.Tumor je bil velik 25mm,bila sta še dva mini zraven.Šla sem skozi 16kemoterapij,operacijo,20obsevanj in 17 imunotetapij

Ni bilo lahko a premagala sem ga.Včlanila sem se v europa donna.S puncami se družimo,podpiramo.Ravno ta vikend smo bile na športnem vikendu v Veržeju.Toliko pozitivne energije kot je je bilo tu že dolgo nisem videla.Nekatere so dobile diagnozo tudi pred vec kot 20 leti Ob sredah se družimo predvsem ljubljancanke na sprehodih.Veliko podpore lahko tu dobiš.Ne obupaj le pozitivno naprej,nisi sama v tem,mnogp nas je.

Kaj pomeni hormonski rak? A si mogoce jemala nadomestno hormonsko terapijo, recimo ki se uporablja ob predcasni menopavzi?

Tudi jaz ti želim srečno!

Avtorica, želim ti da ti opisane pozitivne zgodbe vlijejo moč in pogum in pozitivo, da ti preženejo strah in stres ..

Slednje dvoje je v opisanem primeru normalno, da te preganja, je pa res, da bi bilo dobro da te čim manj, zato naj ti omenjene pozitivne zgodbe vlijejo pozitivne misli in pa mogoče, če bi to pomagalo poišči kakšnega psihologa za pomoč, kjer lahko daš ven te strahove  s koži pogovor in ti mogoče on se kako svetuje kako se soočati s temi mislimi in bi ti morda to pomagalo.

Vprašaj svojega onkologa če imajo tam kakšne strokovnjake, ki bi ti bilo v pomoč, da te napotijo k njemu. Rabiš pogovor, da svoje misli, ki te preganjajo,bin so v taki situaciji  normalne, izlijes iz sebe in da ti strokovnjak da kakšen nasvet kako se soočiti z njimi… Ne dodatnih tablet, ampak pogovor in kakšne druge sprostitvene tehnike…

Vso srečo ti želim, premagaj popolnoma bolezen in ostani zdrava še mnogo mnogo let v pozno starost. 🤗❤️

Hej, drži se in res poskusi čimveč  razmišljati pozitivno++++

Samo pogumno v boju naprej!!!

Te ne poznam, a ti želim vse dobro! In objem! ooo

No ena iz prve roke. Na mamografiji so me najdl 😃, pred šestimi leti. Velikost 1,5 cm. Operirana, hormonske tablete 5 let (femara), 15 obsevanje. Po femari nekaj težav mišice na nogah, rokah, ampak nič hujšega. Odstranjena ena bezgavka, ki je bila OK.

Jaz nikoli ne uporabim besede rak, jaz sem rekla vedno da so to spremembe na tkivu😉. V glavnem se na to spomnim takrat, ko imam kontrolo na OI.

Ne sekiraj se živi predvsem mirno če se le da.  V prvi vrsti misli naše, jaz tega prej nisem znala.

SREČNO!

TI TO ZMOREŠ!!!

Ne misli na to misli na lepe stvari 🌹❤️… Vse bo dobro!

Sem dve leti in pol od moje diagnoze hormonski rak dojke 2. faza. Tamoxifen me je zelo zdelal na zacetko sedaj sem se ze privadila.  veliko sem spremenila od prehrane do sporta do razmisljanja..strah ponovitve se je zacel malo zgubljat;  imam veliko bolj polno zivljenje kot prej. Veliko nas je zensk s tako diagnozo zal.

Maligni rak dojke, na 2 mestih (I.st.). V trenutku sem se odločila za odstranitev celotne dojke, operacija pokazala, da se le-ta še ni razširil, bila brez obsevanj in kemoterapij, samo na tbl. Od začetka je bil to ogromen šok. Samo premlevala sem v glavi, otroka mladoletna – OŠ, hodila v službo do končnega izvida, potem z vsem izvidi do os.zdravnika, ki je bil zelo presenečen. Prestala operacijo, 2.dan odpuščena, bila 3 mes na B, toplice. Ker sem bolj za alternativo, sem takoj po dg začela uživati sodo bikarbono z limono na tešče in še neke kpl, za katere sem izvedela že pred več kot 30 leti. Izvidi pred opr. so bili b.p. in tudi kasneje samo 1x lab na OI. Jemala hormonsko th več kot 5 let. Od tega je 8 let, otroka pri kruhu, jaz pa na raka še pomislim ne. Kontrola 1x letno, hodim redno.

Hvala vsem za spodbudne besede! Kak dan se kar zjokam, ker mi je se vedno vse skupaj ena huda nocna mora. Prej sem bila vedno zdrava, aktivna brez vsakrsnih problemov glede zdravja. Hvala iskreno

Nasa soseda je dobila diagnozo raka na dojki, ko ji je bilo okoli 50 let in ko zdravljenje se ni bilo tako napredno kot danes. Ne vem, katero obliko je imela. Cez nekaj let se ji je rak ponovil in potem se enkrat. Vsakic znova so jo poslihtali. Umrla je pri 92 letih, pa bi verjetno se zivela, ce je otroci ne bi dali en mesec prej v dom za stare, kjer je zapadla v depresijo in se vdala. Torej je po diagnozi zivla se 40 let. Tudi ti bos.

Enkrat diagnoza rak, vedno rak. Tudi,če ga preboliš,se bo vrnil v bolj agresivni obliki na mehka tkiva. To je realnost, žal ne olepšujem. Lp

Anonimno 7942, 27.11.2024 ob 17:15

Enkrat diagnoza rak, vedno rak. Tudi,če ga preboliš,se bo vrnil v bolj agresivni obliki na mehka tkiva. To je realnost, žal ne olepšujem. Lp

Od moje diagnoze 7 let. Glede ponovitve- enim se ponovi, drugim ne. Moja babica imela tudi raka dojke, umrla pa pri 94 letih, ni bil rak vzrok. Živela po zelo agresivnem zdravljenju še več kot 40 let.

Od moje babice sestra je zbolela enkrat po 50.letu, ne vem sicer za katero obliko raka dojke. Umrla je lani, stara 92 let, pa ne zaradi raka, temvec je samo ‘zaspala’. Tako da kar pogumno v zivljenje, naj vas strah ne hromi.

K meni v sluzbo prihajajo zenske..in seveda povedo tezave.

Ena npr tudi hormonski rak dojk, totalno prepozno kam sla. Sedem let je zivela se. Torej se ti ne rabis sekirat prevec. Itak se bos sekirala, ker ne bi bila normalna, ce se ne bi. Samo pretiravat pa s temi mislimi ne !

Imam pa tudi take, ki niso bili ravno 92, ko so umrli, so pa umrli zaradi drugih razlogov.

Nismo vsi enaki, ne vrne se vsem, tako da tisto pisanje o agresivnosti spreglej.

Noben ne ve kaj ga caka, zato se ni treba na zalogo sekirat.

Kako leto nazaj sem nasla na netu osmrtnico nekoga, ki se je zdel neunicljiv in ni imel raka.

Punca, glavo gor. Dobro poberi, slabo vrzi cez ramo !

Najprej: draga prtos, razumljive skrbi, želim ti vse dobro. Če je možno, poišči kakšno podporo, vem, lahko je rečt, ne se sekirat, a ne gre.

Nadalje: vsem hvala za spodbudne besede (kar tu ni vedno norma).

Vsem s spobudnimi besedami lep pozdrav.

Moja mama ga je prebolela pred 20 leti. Hvala bogu je še vedno tu in zdrava.

Avtorica kar korajžno, če je prva faza, je prognoza dobra. Verjemi v zdravnike,  predvsem pa vase, v svojo moč. Vse bo dobro. Pošiljam ti pozitivne misli en velik objem. ♥️

Hvala vsem se enkrat, se pocutim kar malo bolje. Upam da dozivim leta, ko bom gledala svoja odrasla otroka. Lep pozdrav vsem!

Če ne znaš napisati nič pozitivnega, potem zadrži zase! Mater ste eni žleht! Ja, prav žleht si, da greš tole zgoraj napisat!

OMG, 28.11.2024 ob 18:53

Če ne znaš napisati nič pozitivnega, potem zadrži zase! Mater ste eni žleht! Ja, prav žleht si, da greš tole zgoraj napisat!

Če ne prime link poisci v youtubu diary of a ceo – no1. toxicologist : these products are making me infertile (v sliki v videu pise stop using scented candles)

Ugl. Zenska toksikologinja ni mogla zanositi, še ivf ni deloval dokler ni prehrane spremenila nato pa se znebila vseh stvari v hisi, kot samponi mazila kreme ki vsebujejo parfum (pod to se skrivajo motilci hormonov), disece svece, disece palcke in ponve s protiprijemalno plastjo in plasticne posode ki prav tako vsebujejo motilce hormonov.

Res je da ona govori za ameriski trg, v evropi imamo boljso regulacijo, a mogoce lahko poskusiš s spremembo

Mogoce je rešitev

Drugace pa predelaj travme zamere vadi meditacijo hvaležnost in avtogeni trening -,obnasaj se da si ze zdrava in popolnoma osvobojena in izceljena

Priporocam drustvo Krog prijateljev Bruno Groening, najdes info na spletni strani

https://www.bruno-groening.org/sl

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjihIn85P-JAxWfhf0HHdlmM4MQFnoECBMQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.bruno-groening.org%2Fsl&usg=AOvVaw2R1zZBrTjjwGrIlmHmQr9y&opi=89978449

New Report

Close