hormonski rak dojke, rabim malo spodbude
Poznam eno, ki so ji je pred cca 35 leti odkril raka dojke, ne vem sicer kakšna oblika in kater stadij je bil. V glavnm vse blo ok. No, cca 5 let po tem, še na drugi dojki. Se prav 30 let je že od tega, pa ženska čist ok. Pa je takrat dala čez tako obsevanja kot kemoterapije.
Res, zamot se z nečim, da čim manj mislš na to. Sicer pa je pr teb 1.stadij, ta je zihr ozdravljiv, tud 2.je še ok, višji so pa res že kritični.
Vse bo ok, ne sekiri se, srečno.
V uteho: žlahtnica tud imela pred 7 leti rak, sicer ne na dojki, stadij 2, tud dala čez obsevanja, kemoterapije, pa je od takrat čist ok, tud kakršnihkol tablet ne jemlje, nič.
prtos46, 26.11.2024 ob 23:16
Stara 46 let, zdravila sem se za hormonsko odvisnim rakom, stadij 1/omejen na dojko, tumor je bil majhen 6mm, po operaciji sla cez 15 obsevanj in sem sedaj na tabletah, ki zbijajo estrogen. Zdravniki so mi rekli, da je moja prognoza dobra, sama sem se vedno prestrasena in razmisljam o tem prekletem raku non stop. Je katera sama sla cez to kalvarijo pri teh letih oz poznate kako zensko, ki je to prezivela in se ji ni ponovilo?
Moja mama. 🙂 Operirana pred desetletji. Karcinom manjši od 1 cm, 30 obsevanj in prvih 5 let kontrola vsakih 6 mesecev. Sedaj jih šteje 89. Pogumno naprej in uživajte življenje. 🌹
Sama sem imela pred 7 leti duktalni karcinom 2.stadij,7mm,že šel iz ovoja, hormonski.Sem imela operacijo karcinoma v 2cm zdravega roba, odstranitev varovslnih limf, ki so bile po pregledu čiste, 15 obsevanj in 5 let sem jemala tablete Femara in D vitamin.Zaupaj onkologom, meni so dali vero in moč.Super so na OI v Lj.Hvaležna sem Dori, da so ga našli pravočasno, ker je bil netipen.Hvaležna za podarjena leta, ki jih brez Dore morda ne bi dočakala.Bolezen so mi odkrili pri 58 letih. Zaupaj, ne razmišljaj o raku, ne glej tako črno saj je bil stadij 1.Uživaj v življenju, sprosti se in bodi hvaležna, da so ga pravočasno odkrili.Prvih pet let te bodo kontrolirali vsakih 6 mesecev, mamografija in krvni izvidi.Sama sem sedaj na letnih kontrolah.Imam enake možnosti kot drugi ,da spet zbolim za katero koli drugo vrsto raka, kot vsi ostali in pozitivno gledam v prihodnost.
4 leta od diagnoze. Odkrili so ga na preventivnem pregledu DORA. Moj je hormonsko odvisen karcinom HER 2 negativen. Invazivni duktalni karcinom desne dojke. Gradus 3. Dva tumorja 14 mm in 3 mm. Odstranitev celotne dojke z ekspandrom s kasnejśo vstavitvijo silikončka.
6 konkretnih kemoterapij brez obsevanja.. odstranitev dveh bezgavk. Na srečo negativni. Sedaj sem na hormonski terapiji z Nolvadexom. Cca 5 do največ 7 let. Letos bila na Triglavu. Srečna in vesela za vsak nov dan. Sem invalidsko upokojena za 4 ure. Zaradi te bolezni jemljem antidepresive Cipralex in zvečer Trittico.
stara sem 54 let
srečno in zdravo želim vsem, ki to berete
Jaz sem tvojih let, ravno končala z zdravljenjem. Ko že misliš, da se super držiš, zveš za nekoga, ki se mu je ponovilo in spet začneš tuhtat. Takrat pomislim na tiste, ki se jim ni ponovilo in teh je mnogoooooo več. Pa pomaga in je potem bolje.
Sama sem že po operaciji prosila kirurga za napotnico za psihologa na onko. Bilo je super, ves čas zdravljenja (kemo, obsevanje) mi je stala ob strani, sedaj pa me je vključila še v skupinsko terapijo, kjer se učimo tehnik sproščanja in premagovanju strahu. Lahko prosiš svojega onkologa, da ti napiše napotnico.
Pa srečno.