hormonski test – progesteron?
Očitno mi delajo preglavice hormoni.
Ali je pri nas še kje, razen pri Holisticu, možno opraviti hormonski test, konkretno za progesteron?
Zanima me tudi progesteronski gel oz. mazilo. Na spletu ne najdem, da bi ga prodajali v naših lekarnah. Ga je torej treba naročiti po spletu? Kako veš, da ni narejen na sintetični bazi?
Hvala za odgovore, zelo mi boste pomagali z odgovori.
Hormonske teste je najbolj zanesljivo in preverljivo opraviti pri
http://www.energijski-center.com/
Hormonske preiskave ti naredijo praktično v vsakem laboratoriju. Če nimaš napotnice pa samoplačniško. Kar jaz poznam sem vedno najbolj zadovoljna z Adrialab v Ljubljani. Poceni, hitri in zanesljivi.
V tujini dobiš vaginalete v obliki čistega naravnega progesterona. Vendar uporaba ni tako preprosta kot mogoče zgleda zato to ni primeren način samozdravljenja.
Progesteron ima 3 faze in v vsaki vazi drugačne vrednosti. Tudi njegovo dodajanje v različnih fazah menstrualnega ciklusa pri ženski doseže različne učinke, ki so lahko tudi nezaželjeni. Kar je še pomembno vedet je, da to ni zdravilo ampak le trenutna pomoč. V trenutku, ko vaginalete ne boš več uporabila bo vrednost progesterona padla na vrednost pred uporabo. Torej nisi naredila ničesar.
Tak način se uporablja le za podporo nosečnosti oziroma za pomoč k zanositvi. Če želiš svoje težave res pozdraviti je pa potreben obisk endokrinologa.
Na podlagi česa pa sploh sklepaš, da je težava progesteron?
Menopavza sicer ni ravno moje področje pa vendar povsem laično razmišljanje. V meni kolikor vem ni problem v pomanjkanju progesterona. Večji problem je estrogen in porušeno razmerje med med hormoni v telesu. Tudi progesterona ampak nikakor ne le tega. Tako, da še vedno mislim, da to ni rešitev.
Kolikor občasno zasledim pa se dobi fitoestrogen v obliki prehranskega dopolnila v povsem naravni obliki. Zelo veliko se da narediti s prehrano, ki vsebuje veliko fitoestrogena. Kot rečeno nisem preveč podkovana ampak, če želiš neko naravno rešitev bi jaz iskala v tej smeri.
Če boš šla samoplačniško naredit hormonsko sliko pa nikakor le te ne omeji samo na progesteron ampak jo naredi veliko širše.
Avtorica, preberi si knjigo Čudež bioidentičnih hormonov. Poglej si tudi spodnji post na forumu klimakterij.
http://med.over.net/forum5/read.php?396,6718705