Hospitalizacija in testi za alergijo.
Pozdravljeni!
Ali ima kdo izkušnjo, kako dolgo ostane otrok hospitaliziran, če mu delajo teste za alergijo? Namreč, sinu se že nekaj časa pojavlja kri v blatu. Sicer z vmesnimi prekinitvami. Zdravnica je rekla, da bo verjetno zaradi testov hospitaliziran.
Prosim za odgovore in se hkrati zanje zahvaljujem.
LP
Mojemu so vedno rekli, da bo hospitaliziran, pa ni bil,(tudi zaradi krvi na blatu) oz. so ga zvečer poslali domov in zjutraj nazaj, je pa zelo odvisno kakšne preiskave bodo delali, ker če bi delali samo kožne teste in kri potem res ne bo ostal, če pa kaj drugega pa bo, verjetno.
Da povem še svojo izkušnjo. Naša pikica je bila novembra na pediatrični, ker je po gnojni angini in jemanju Ospena dobila otečene členke na rokah, boleče otečene gležnje…pa smo šli zvečer k zdravniku in nas je takoj poslala naprej. Pri sprejmu smo opazili tudi rdeče izpuščaje po telesu, ki so nastali med vožnjo v bolnico. Pa je ostala tam na preiskavah. Dali so ji Claritine sirup proti alergiji in naslednji dan ni bilo več oteklin in izpuščajev. vzeli so ji še bris iz žrela zaradi gnojne angine, ki je bil pozitiven, kar pomeni, da je imela še angino, antibiotika pa ni smela več uživati. Pa so jo kljub temu poslali domov. Testiranja sploh niso opravili. Pač so težave čez noč izginile in ni pomembno zaradi česa so se pojavile, pač ima otrok gnojno angino in ne sme jemati zdravila…naj gre kar domov. Ok. Na odpustnico so napisali, naj se na testiranje naročimo od 22.12.do 10.1. enkrat-naj pokličemo, pa nam bodo povedali ali imajo prosto posteljo za 3 dni ali ne. Kličem po praznikih in nas naročijo 8.1. Otroku na lep načim pripravljamo do tega, da bo pač 2x prespal v bolnici, da bo mamica zraven… Skratka psihično take zadeve zdelajo otroka, pa čeprav ni nič strašanskega. 8.1. zjutraj spakiramo potrebne stvari in najlubšo igračko in gremo v bolnico. Pridemo tja, povemo kaj imamo nato pa nas pošljejo na odvzem krvi in DOMOV. Halo? Ok, pač smo malo po nepotrebnem obremenjevali in klicali za prosto posteljo… Obljubijo nam izvide v roku 2-3 tednom. Dobila pa sem jih ravno danes. Pred 2 urama v poštni nabiralnik. In načeli so mi živce, ko sem prebrala izvid. Za lažje razumevanje vam bom kar prepisala njihovo mnenje in skladnost stavkov.
“Pri otroku bi bilo potrebno opraviti še alergološke kožne teste, na žalost pa testiranja trenutno ne moremo opraviti, ker nimamo na voljo potrebnega preparata. Opravičujemo se vam in vas bomo naknadno obvestili, ko bo uspeli uvoziti praparat. Dosedanji proizvajalec Alergopharma ga je namreč prenehal izdelovati preparat za testiranje preobčutljivosti na penicilin in ičemo novega proizvajalca.
Za razumevanje se vam zahvaljujemo in lepo pozdravljeni!”
To je dobesedni prepis našega izvida-z vsemi napakami vmes. Dejansko se sprašujem, zakaj je morala naša mala revica darovati 3 epruvetke krvi za preiskave!
Med tem časom pa je morala preboleti vnetje ušeska 1x in angino 1x brez antibiotika, saj ne vejo ali ji ga lahko predpišejo ali ne.
Se vam zdi da je to normalno, mogoče pretiravam z vsem tem besom?!