hotel CROATIA-DUGA UVALA
Moji starši imajo tam prikolico, tako da kraj dobro poznam. Plaža pod hotelom je prodnata, primerna za otroke, sence je ogromno. Je pa seveda gneča, tu ni kaj. Če greš kakih 500 m naprej in okoli rta, najdeš še eno podobno plažo, pa se lahko odločiš. Kopati se da tudi povsod vmes, ampak tisto so bolj ‘odrasle’ variante – skale, teže dostopna voda ipd.
Aja, v Dugi Uvali imajo že od nekdaj problem s turističnim razmišljanjem – natakarji so počasni, trgovina napol prazna, kafiči na najbolj prometnih točkah navadno zaprti (oz. kakor naletiš) – kot bi jim bilo odveč kaj zaslužiti. :((
oglasim se samo, menda parkrat na leto, a če vidim, da koga nese v Dugo uvalo, me kar prsti zasrbijo, tako zelo odsvetujem. Mi smo bili tam sicer v apartmaju pred cca 2 leti in smo živeli dobesedno na gradbišču med žerjavi, bagri itd in delali so petek in svetek od 7 zjutraj do 10 zvečer. Domov sem prišla slabe volje in povožena. Takrat so delali nove apartmaje in prizidek k hotelu, rili pa so tudi že po sosednjem hribu in se pripravljali za gradnjo. Vse te kapacitete za bogih 50 metrov ne preveč čiste prodnate plaže, ostala “plaža” ni primerna za otroke, bolj za skok na glavo v morje. Pa zvečer nimaš kam za it, razen 70m v hrib do enega štanta in nazaj dol. Edini plus sta bila dva trampolina in 2 akumulatorska avtomobilčka. Aja, trgovina pri hotelu je pa tako boga, da tega sploh ne morem opisat. Pa nisem preveč razvajena, vedno sem hodila s starši v sindikalne hišice – skromno, ampak tole je bil pa res moj najslabši dopust…