Hotel Grand Resort 5* Hurghada
Smo bili v tem hotelu na počitnicah leto in pol nazaj in smo bili zelo zadovoljni, brez pripomb. Glede izletov pa vprasajte na recepciji kaj vam svetujejo in potem lahko primerjate cene, ker tudi Eti mora organizirati te izlete preko Egiptovske agencije. Eti ima v hotelu dopustnike iz Avstrije, Nemcije, Madzarske,…. in verjetno ima zato konkurencne cene.
Smo bili pred dvema letoma v tem hotelu. Sobe so zelo velike in ciste. Tam ni bilo zenskih sobaric ampak so moski. Nam je sobo pospravljal starejsi mozak, zelo prijazen. Vsak dan smo mu pustili 3€ napitnine v njihovem denarju, ker € kovance ne more pretihotapiti iz hotela, ker ko konca zvecer z delom, ga pregledajo z napravo za odkrivanje kovin. Ce to najdejo mu poberejejo. Na lastne oci sem videla, da kovance zakopavajo v mivko, ce jim ne uspe zamenjat v papirnate bankovce.
V glavnem. V hurgadi je slovenska predstavnica. Ime ji je monika. Super zenska. Na uvodnem sestanku, ki ga boste imeli v hotelu (ponavadi taloj naslednji dan, ko boste prisli v hotel) vam bo povedala vse o izletih, cenah, kje se splaca kaj kupit, zamenjat denar…..Mi smo sli na izlet v luxor, dolino kraljev, ogledali smo si grobnice, ustavili smo se pri domacinih, ki iz kamna, marmorja izdelujejo nenormalno lepe stvari. Ta izlet je stal mislim, da 80€/osebo ampak nam ni bilo niti malo zal. Sli smo tudi na izlet , kjer smo se vozili z stirikolesniki, z dzipi smo se vozili po puscavi, videli fatamorgano in obiskali beduine, jahali kamele. Nepozabna izkusnja. Ta izlet pa je stal 40€/osebo. Sami smo sli iz hotela po ulici kjer so male trgovinice in te z vseh strani vabijo prodajalci, da kaj kupis pri njih. Obvezno moras barantati z njimi za nizjo ceno. Ce boste v sobi puscali napitnino (mi smo denar polozili na blazino na postelji) vam bodo sobo se posebej lepo uredili in zamenjali brisace, sobo vam bodo polepsali z rozami, vsaj nam jo je ta gospod. V hotelu so tudi bili vsi prijazni.