Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hotel, hostel, motel

Hotel, hostel, motel

Kakšna je razlika med: HOTEL – HOSTEL — MOTEL,…. pa ne vem če je še kaj podobnega?

Hvala

Hostli imajo tudi skupne sobe s skupnimi sanitarijami, kar za hotele ni ravno značilno, moteli pa so izven mest, avto imaš parkiran pred vhodom v svoje prostore, ni nujno, da ponujajo hrano.

Hoteli ponujajo dosti več storitev, kot oboji drugi (likanje, čiščenje itd) in so tudi občutno dražji.

aja, kaj podobnega?
bed and breakfast, recimo
aparthotel

he he, me je nadine spomnila na ono pesmico zadnjič:

tu ti – tu – tu tu tu

in je nekdo popravil:

tu ti – tu – rum tu tu ;-)))) sicer ne sodi v kontekst, ali pač……

nadin- čist mimo.

motel, npr. mora imeti v določenem radiu mehanično delavnico, bencinski servis, biti mora ob prometnici, možnost prehrane, vsaj zajtrk ( če ne v samem motelu, v bližini ). načeloma ni namenjen za počitnikovanje. ampak tudi hostel ne. to sta dve vrsti objektov predvsdem samo za prespati ali pa se samo odpočiti.

lololololol:)

motel is a hotel designed for motorists, and usually has a parking area for motor vehicles.

Entering dictionaries after World War II, the word motel, a portmanteau of motor and hotel or motorists’ hotel, referred initially to a type of hotel consisting of a single building of connected rooms whose doors faced a parking lot and, in some circumstances, a common area; or a series of small cabins with common parking.

Tole je uradna definicija na wikipedii, zdaj pa povej, kaj od tistega, kar sem napisala jaz, ne velja?

na wikipedijo loh napiše vsak kr hoče.
sm iz foha, tko da mi za kategorizacije in pogoje za njih ni treba tam iskat.
so pa kategorizacije od države do države različne. tako, da ni čudno npr., ko se Slovenci pritožujejo, da 4* v egiptu ni to kar so oni plačali…
in btw. motel je lahko tudi v več nadstropjih, pa parkplaca glih pred vrati v tem primeru nimaš. pa je še vedno motel…
in o tem se mi itak ne da več razpravljat,

Še garni hotel – to je pa hotel, kjer ponujajo samo zajtrk.

New Report

Close