HOTEL KOVAČ OSILNICA

Spali smo v privat apartmajih, h Kovaču šli samo jest, hrana je bila dobra, izlete smo si sami organizirali, osilnica je lepa, mala, prijazna vasica, pojdite peš na izvir Kolpe.
Osilnica je obmejno obcestno naselje z gručastim jedrom in zaselkom Potuharico. Naselje je središče občine. Leži v dolini reke Kolpe, na ravni terasi, imenovani tudi Osilniško polje oziroma Osilniška dolina.
Naselje je središče zgornje doline reke Kolpe in izhodišče za izlete po reki in v okolico. Južno od naselja je sotočje rečice Čabranke in Kolpe, ki priteče z juga, s Hrvaške, tu smo se kopali, potrebujete tudi kolesa, saj je lepo tudi kolesariti,
skratka imejte se fajn

Tudi meni je všeč Osilnica in okolica, Hotel Kovač tudi, hrana je super, nastanitev super, imaš svoj mir (tu je pa res mir)… Tudi aktivnosti dobro vodijo, ponudba je široka, kolesa so pa za zamenjat, … Ti bodo razložili, kaj se splača še videt: definitivno Mirtovički potok – pojdite do vrha, Kolpa je tam bolj mrzla, ampak vseeno zelo osvežujoča za kopanje, tudi izvir Kolpe je fenomenalen … Drugače pa imaš v okolici priložnost za čudovite izlete: nacionalni park Risnjak in še boljši predlog: Zeleni vir. Imejte se lepo, pa pozdravite Simona in Alenko .-)))

Pa da napišem kaj se v resnici dogaja tam. Bila tam z mojo predrago in doživela veliko razočaranje. Začnimo na začetku, ob prihodu se mi je vse skupaj zdelo še dokaj dobro dokler nisva vstopila v najino sobo (Telefon imajo, televizija dela zelo pogojno, po tleh so ledene ploščice in dve krpi, menda naj bi bil to tepih, hladilnik kateri hladi tudi zelo pogojno in pa postelja iz časa pred 1 svetovno vojno). Internet, ki ga tako oglašujejo da deluje v sobah je iluzija, saj lahko do njega dostopaš le pri recepciji in v restavraciji. Kar se tiče hrane je solidna ne spada pa v neko višjo zvrst kvalitete (kruh pa je res domač in zelo dober, vendar pa za lačne porcije premajhne, se ti pa odkupijo če rečeš, da si imel premalo in ti prinesejo še eno porcijo).
Welness in bazeni imajo izgled sicer v redu se pa napake vrstijo kar ena za drugo. Welness je namreč (self service) in tako je tudi veliko pomanjkanje higijene. Savne so štiri kot jih oglašujejo vendar glej ga hudiča, delale naj bi od 10ih pa do 20ih vendar je bilo ob 11.30 še vedno vse ugasnjeno in hladno. Ko so končno začele delovati je bila infra savna (po hitrem samučečem tečaju kako jo prižgati) dobra, finska je tudi dobro delovala seveda si moral dobro zalivati, bio savna je bila izklopljena ves čas najinega bivanja tam, tako da ne veva kakšna naj bi bila, parna savna pa je delala tako pogojno, da bi bilo vseeno tudi če bi je ne bilo. V celem objektu in v savnah je bil vonj po švicu saj niso imeli nobenih dišav ali eteričnih olj, vonj v WC-ju pa čista katastrofa saj je smrdelo kot iz najhujšega javnega WC-ja. Tlem v welnesu je tudi primanjkovalo čistoče saj je na vsake toliko malce zaškripalo pod nogami, bazen je bil v redu in tudi voda v njem kar čista, jakuzi pa je bil tako nasičen s klorom, da bi ti lahko kožo scvrlo, pa smo hvala bogu sami našli gumb kako izklopiti dotok klora.
Za konec vsega pa smo se še pri ceni pregovarjali kot na tržnici saj sva imela bon katerega cena je bila 50 EUR pa so nama na koncu hoteli najprej zaračunati 90 EUR + takso, ko smo rekli da to ne bo prav je bila cena že 100 EUR + taksa, ko pa smo jim le povedali da je na bonu katerega smo oddali že ko smo prišli pisalo da je cena 50 EUR + taksa pa se je gospod sprijaznil s tem in rekel da naj bo pač 50 EUR + taksa. Toliko torej o HOTELU KOVAČ V OSILNICI.
Zaključek: Zadeva je morda lahko interesantna za pohodnike in starejše vendar ne preveč zahtevne goste. Tisto kar vidite na njihovi spletni strani izgleda veliko bolje kot pa je v resnici. Naju tam sigurno ne vidijo več.

Vsekakor se stanje tam ni izboljšalo.
Z ženo sva bil tam ta vikend, no ja polovico, saj sva v soboto že odšla.
Najina izkušnja:
Sprejem:
+ Lep prijeten sprejem – prijazen
Soba:
+ Lepa soba, sicer majna a simpatična
+ Dosti omar za oblačila,…
– WC sicer čist, amapak tako zelo zaudarjal po urinu, da nisva mogla iti normalno na WC, kaj šele iti pod tuš.
Mogoče čas,da pokličjo nekoga, ki jim bo povedal in pokazal, da obstajajo tudi mikrobiološka čistila, ki dostranijo ta smrad.
– Pojsteljnina: sicer oprana, a neprijeten vonj po zatohlem in strgana rjuha
– WiFi ne deluje v sobi
– TV majhen in na katodno cev / star, ni seznama programov, išči išči pa boš našel …
– Kot maldoporočena oz. par popolnoma neprimerna, saj ni zakonske pojstelje, amapak dve pojstelji potisnjeni skupaj.
– Veliko pajčevin (sm moški in načeloma imun na pajčevine, pa sem jih odstranjeval)
– Debel sloj prahu na lučeh, sliki, okenskih okvirjih, … (police in omarice po vrhu lepo pobrisane)
– Plesen v fugah od okna in nekaj malega v vogalih
Hrana: (bila zakupljena v vikend paleketu)
+ Hrana je bila odličnega okusa
+ Prijazna postrežba
+ Poceni pijača
Bazen in savna:
– sosednja stavba – ni pokrite povezave med objektima
– Self service – prevod nikogar tam, tudi če si ti kaj zgodi, si pomagaj sam
– Veliko klora – ni čudno saj so meli skupino otrok 100+ čez cel teden
– globina bazena, na najglobji točki 1,35m drugače 0,85m, tako da pozabi plavanje
0 v jakuziju neka čudna pena tako, da raje nisva šla vanj
– delovali dve savni (finska, turška) v katerih so odpovedale luči, tako da je bila v njih tema
moral sem se obleči in iti v hotel, da je prišel šef, da je aktiviral še preostali savni (finska eterična in ir), a je trajalo par ur, da sta se ogreli in ko sta se končno ogreli in sva šla v finsko eterično savno (ob 21:40 – savna naj bi bila odprta do 22:00) je ob 21:45 naekrat ugasnila luč, namreč prišli so zapreti objekt in gospodična ni niti pogledala če je še kdo v savnah. Nato brez oprostite, ZAPIRAMO!!
– turška savna neuporabna, saj ni imela pravilne temperature (poleg tega da ni bilo luči)
– ponesreči med iskanjem, da prižgem luč, sem sprožil alarm … hmmm … nikogar
se malo zamislil, kaj bi bilo, da sem sam tam in se mi kaj zgodi …
Olajševalne okoliščine, ki niso povezane z hotelom:
– zelo slabo vreme, tako da so vse zunanje aktivnosti odpadle
– obisk hotela izven sezone

Berem komentarje, pa kar ne morem vrjeti, sigurno konkurenca dreka tle gor…hrana sedi pet, osebje prav tako, cistoca je bila na nivoju, je res, da sta delovali samo turska in finska savna, nikjer nisem zasledil vonja po urinu, se spolh pa ne v sobah, ciste in urejene, mogoce malo za casom, pa vendar mi je rusticni okus bolj po volji…
Se vidimo poleti.
Tudi jaz sem bila glede te ugodne ponudbe skeptična. Pred odhodom sem prebirala forum zato so bila moja pričakovanja precej mešana. Včeraj smo se z družino vrnili iz super jesenskih počitnic in čutim se dolžno napisat komentar. Lahko vam zagotovim, da je glede na ceno ta ponudba odlična. Imeli smo družinsko sobo v depandansi – sobe simpatične, urejene, tople. TVji v sobah malo predpotopni ampak delujoči. Wi-fi je v sobi zvečer delal zelo počasi, smo bili pa zaradi tega kot družina več skupaj. Osebje zelo prijazno, ustrežljivo, ne vsiljivo. Hrana okusna, porcije ravno prav obsežne. To je družinsko podjetje in če ne bi bili tako zagnani in pridni, bi v tej pozabljeni regiji že zdavnaj propadli. Welness nad pričakovanji, vklopljeni sta bili dve savni, ampak čisto dovolj, saj ni bilo gneče. Okolica je lepa za sprehode, adrenalinski park sicer bolj zanimiv za večje otroke ampak tudi z malimi smo uživali na igralih, na plezalni steni in pri lokostrelstvu. Priporočam mladim družinam, odsvetujem snobom.

Jedel samo enkrat v tej gostilni, in zadnjič upam. Naročili smo eno izmed treh kosil, se načakali, sicer ne vem zakaj, ker je bilo vse samo pogreto, krompir pa postan, kot bi bil od prejšnjega dne. Najslabša izkušnja z restavracijo do zdaj, pa čeprav smo bili lačni. Tri delajo za šankom, en pa nosi vso hrano, poleg pa še pijačo. Če se sam ne prizibaš do natakarja te sploh ne opazi. Nasvet – ne naročajte kosila ob 15 uri kot smo ga mi.

Joj, joj! Žalost me prime ob teh komentarjih.
Dvakrat sem bila tam in grem ta teden spet. Pa sem bila tudi že veliko po svetu in ne samo do Crikvenice in Krka, kamor nas predhodnik pošilja. Zelo prijetno, prijazno in okusno je vse pri Kovaču. Tisti, ki se nad tem zmrdujejo je pa res bolje, da ostanejo doma in ne kvarijo razpoloženja.

jaz sem naredil ze preko 20 rezervacij preko https://www.booking.com/hotel/si/kovac-slovenia.sl.html?aid=941722 in do sedaj ni bilo nobenega problema in vse je vedno stimalo.

Meni je bla katastrofa.. Bili v apartmaju ki naj bi bil nov urejen.. Kap… Wc nagnusen.. V apartmaju ni niti 1 posode da bi si skuhal kavo.. Očitno so tok požrti da če si hočeš kavo moraš do hotela.. Voda v bazenu mrzla ko hudič.. Hrana.. Pričakuješ da prideš nekam bogu za peto in boš dobro jedel.. 2 dni zapored svinjina.. In dodatek 1 večer ajdova kaša drug večer ješpren.. Meso slano ko hudič predjed kao nek tatarc ki je bil zasoljen da ga nisi moral pojesti.. Da ne govorim o cenah.. Kava 1.40 €.. Sladoled 1.40x kepica. Haloo a smo sredi lj. Sem si rekla nikoli več..

Danes smo doživeli tako izkušnjo, da ne samo da si Hotel Kovač v Osilnici zasluži slab komentar na forumu, pravzaprav bi bilo najbolj prav, da bi jih obiskala sanitarna inšpekcija … verjemite, ne ene, vse zvezdice bi jim morali odvzeti in nič ne bo narobe, če hotel kar zaprejo !
Smo dva para motoristov, vsaj 3 – 4 krat smo se iz obale peljali po Sloveniji po teh čudovitih krajih in po priporočilu ustavili na kosilu. Poudarjam, nikoli do danes nismo brali nobenega komentarja oziroma ocen. Do danes smo bili zadovoljni s hrano, saj smo se vsakič ustavili na kosilu. Kvaliteta ni bila vrhunska, je pa bila vsekakor všečna, že to pove da smo se vsakič ustavili na kosilu ko smo šli mimo. Danes pa pridemo, naročimo pijačo ki je bila OK, dnevno juho ki je bila tudi OK, za glavno jed pa danes ni bila kakšna velika izbira. Testenine z ragujem, polpete s testanim krompirjem ali pirejem in tretje, piščančje nabodalo, testan krompir in zelenjavna priloga. Počakamo ter na mizo dobimo dobesedno nekaj kar nisem mislil, da bi lahko v življenju dobil na mizo. Testan krompir je bil že na pogled star, pogret in nikakor svež. Zelenjavna priloga je bil kuhan fižolet, še slabšega izgleda in okusa kot krompir. Višek vsega pa je bilo piščančje nabodalo. Mrzlo, trdo, ogabnega vonja. Vsi štirje nismo mogli spraviti koščkov piščančjega mesa iz lesene palčke, tako je bilo zalepljeno, meso je imelo vonj po starem oziroma pokvarjenem, ko smo bolje pogledali smo videli, da je to očitno že davno tega spečeno meso, vsekakor je bilo zamrznjeno, spet odtajano in pogreto za na naš krožnik. Na mesu so se videle bele sluzaste obloge, verjetno posledica zamrznitve, odtajanja … Gremo do sicer prijaznih mladenk ki strežejo in jim skušam dopovedat, da tega ne bomo jedli. Že na obrazu mladenk je bilo takoj jasno, da so v zadregi in točno vedo o čem govorim. Iz kuhinje se je normalno prikazale ena gospa, poslušala par sekund za kaj se gre in nad čim se pritožujem, ter u trenutku izginila v kuhinjo. Odšel sem na teraso in skupaj z ostalimi čakal kaj nam bodo sporočili. Spet se prikažejo dve mladi natakarici in brez vsakršnega opravičila povedo, da nam lahko pač nekaj naredijo. Zanimivo da nam niso niti ponudili druga dva kronika na dnevne menuju, ne ? Ponudijo da nam lahko kaj spečejo, scvrejo, mogoče lignje … Brez pomisleka smo se odločili, da plačamo kar smo do takrat pojedli (juho) in pijačo, kar so seveda pošteno zaračunali in odidemo, verjemite da nas ne boste videli nikoli več. Odločili smo se, da napišemo našo izkušnjo, da jo damo v razmislek vsem tistim, ki brezpogojno hvalite njihovo kuhinjo. Če vam je še vedno tako zelo všeč, ni problema, jejte jo še naprej, nas ne bodo več zastrupljali s tako pripravljeno staro hrano. Vedite pa, da je ob našem odhodu v notranjo jedilnico prišlo vsaj 50+ otrok, ki so prišli lačni iz vsakršnih športnih aktivnosti za mizo, da so to vaši otroci, otroci nekoga drugega in ti verjetno nit ne pomislijo ali ugotovijo kaj jim neodgovorno osebje kuhinje in posledično tudi lastnik hotela servira na mizo. Če ne drugega, lahko VAS JE SRAM, zamislite se in če obstaja v vas vsaj malo človečnosti, prenehajte s takimi pokvarjenimi gostilniškimi prijemi ki niso nič drugega kot golo pobiranje denarja nič hudega slutečim gostom ki se pri vas ustavijo željni dobre hrane. Z vsem spoštovanjem, vendar si ne zaslužite niti ocene 1, čista 0 je najbolj korektna ocena za vas, oziroma da bom bolj natančen, kuhinje !
Glede na tu napisane komentarje sem ta vikend s strahom uporabil darilni bon v Hotelu Kovač (1x polpenzion za dve osebi), poleg tega smo dobili zadnjo sobo…morda sem bil ravno zaradi slabih komentarjev zelo zelo pozitivno presenečen nad sprejemom, prijaznostjo osebja, okusnostjo hrane (zajtrk je še posebej bogat), čistočo in nasploh nad vsem. In kar malce jezen na te komentarje, zato sem se odločil tole pokomentirati, ker se mi zdi, da se jim dela krivica. Je pa res: sto ljudi, sto čudi. Eni so bolj zahtevni, drugi manj…vedno je seveda prostor za izboljšave, vendar za hotel takega tipa in cenovni razred dobite zelo veliko. Dol smo bili z dojenčkom in prijazno so nam pripravili tudi otroško posteljico. Bazena in savn nismo uporabljali, sem si pa prostore ogledal in je bilo videti zelo čisto in urejeno. S 6-mesečnim dojenčkom smo preživeli lep dan na obrežju Kolpe (malce ven iz naselja), drug dan pa smo obiskali izvir Kolpe na Hrvaškem. Varianta dostopa z avtom (skozi vasi Smrekari/Hrib) od parkirišča nato zahteva cca 45 minut hoje (večinoma v senci), zadnjih 15 minut pa z vozičkom ni več možno iti (ker je na parih mestih v kanjonu malce nevarno iti z otročkom v nosilki, sva šla do izvira vsak posebej brez otročka). Je pa fino imeti voziček s športnim podvozjem.