Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hotel Lipa

Hotel Lipa

Ali je kdo tukaj, ki pozna garsonjere v Hotel Lipa v Šiški, vidim, da se prodaja, pa me zanimajo mnenja o objektu in stanovalcih.

Stenice so imeli. Vprašaj, če so jih že uspeli odstranit.

Drugače je pa to ogromno garsonjer in ogromno različnih ljudi.  Cene so še kar navite. Kajti tam ni ravno nek standard.

Samo za stuširat se in prespat je pa primerno.

To niti ni hotel. Stavba je iz 80 ih let. Tam so bolj delavci iz juga, vse je bolj pod nivojem .  Dobra je edino lokacija. So pa tam verjetno za kupit najcenejse garsonjere v Ljubljani

lokacija je odlična, stavba je bila odlično grajena, včasih je bil res to hotel, danes pa predvsem najcenejša stanovanja v Ljubljani. Vzdrževanje porazno.

Ja, poznam osebo, ki tam živi. Sicer ne vem ali so samo garsonjere ali so tudi stanovanja. Oseba, ki živi tam je v garsonjeri. Garsonjera majhna, za moje pojme premajhna še za eno osebo, pa vem, da so bile notri tudi po 4 osebe. Kot so že napisali so res imeli stenice. Za moje pojme tam ni za živet. Je pa ok mogoče za prespat ( v smislu hotela). Sem slišala, da še vedno so tudi garsonjere, ki jih samo “oddajajo” pač kot v hotelu.

Odgovor na objavo uporabnika
Poznam, 26.10.2021 ob 14:31

Ja, poznam osebo, ki tam živi. Sicer ne vem ali so samo garsonjere ali so tudi stanovanja. Oseba, ki živi tam je v garsonjeri. Garsonjera majhna, za moje pojme premajhna še za eno osebo, pa vem, da so bile notri tudi po 4 osebe. Kot so že napisali so res imeli stenice. Za moje pojme tam ni za živet. Je pa ok mogoče za prespat ( v smislu hotela). Sem slišala, da še vedno so tudi garsonjere, ki jih samo “oddajajo” pač kot v hotelu.

za eno osebo je 20m2 dovolj, pač slovenci nismo navajeni na male prostore ker smo vedno živeli v velikih bajturinah. pojdi kdaj v tokio, tam živijo v 10m2

Lips, 26.10.2021 ob 10:06

Ali je kdo tukaj, ki pozna garsonjere v Hotel Lipa v Šiški, vidim, da se prodaja, pa me zanimajo mnenja o objektu in stanovalcih.

Odvisno kaj želiš, kupiti in oddajati ali tam živeti? Si (samska) ženska ali moški? Glede stenic sem slišala, ampak mene že takrat zdavnaj ni bilo več tam. Sosedje, kot sosednje načeloma, je pa soseda (s katero sem se edino malo podružila), ki je živela 2 nadstropja višje, imela povsem drugačno izkušnjo od mene, dnevno je bila izpostavljena menda neverjetnemu hrupu (razgrajajoči otroci), pogostemu družinskemu nasilju (policije pa ni klicala, hm, hm?). Sem jo pa malo z rezervo poslušala, ker se je dalo začutiti skozi njene besede nestrpnost do vsega, kar je “južnega”.

Na kratko bom takole rekla, če je nujno, super, če ni, še bolje. Ni pa tam noben bav bav, sploh, če znaš ljudem, ki prestopijo morebiti kakšno mejo, stopit na prste (ponavadi moški slinavci)…

Hvala vsem za odgovore. Mož je dobil službo v Ljublani, pa , da ne bi kupovala velikega in dragega stanovanja, ali plačevala drago najemnino, sva razmišljala, da bi si tu kupila poceni garsonjero, za čas bivanja med tednom, mislim, da je to najcenejša opcija, to je samo za par dni na teden, potem pa domov v hišo.

Imaš prav, da je to najcenejša opcija.

Ne vem, kje ste doma, da se ne more vozit, ampak za razmislit je saj o tem, da bi kje par km ven iz Ljubljane bival. Isti denar, pa ne tako bedno.

To Lipo gledam vsak dan, za nič na svetu ne bi tam živela.

Leeleenrpr, 28.10.2021 ob 10:25

Imaš prav, da je to najcenejša opcija.

Ne vem, kje ste doma, da se ne more vozit, ampak za razmislit je saj o tem, da bi kje par km ven iz Ljubljane bival. Isti denar, pa ne tako bedno.

To Lipo gledam vsak dan, za nič na svetu ne bi tam živela.

Se je že vozil z vlakom, pa se je naveličal, z avtom pa ni računice (1 oseba, vsak dan v avtu, bencin, servisi, registracija, zavarovanje= to vse stane), da si vsak dan na cesti, potnih stroškov pa ne dobi toliko nazaj. Od tu pa bi lahko šel v službo s kolesom, no, če smo še malo ekološki ;))

V celi Lj se oddaja 7 garsonjer, pridaja pa malce vec,    izbire ni velike, cene pa astronomske. Ampak Lipe kljub temu ne priporocam. Tam ne slisis slovenske besede.

Poznam. Tam so samo garsonjere od 15 do 20m2. Najcenejša opcija v Ljubljani, ki ima celo receptorja. Ščurki so še vedno, kljub špricanju.

Pa parkiranje je tudi problem.

Ma bejži stran od tam.  To je geto!  V garsonjerah živijo samski južnjaki, ki nekateri delajo pri kakšnih gradbenikih, drugi so brez dela in so lopovi….  Tudi veliko zarutanih žensk vidiš.  Pa albanske družine s po 3, 4, 5 otroki v eni garsonjeri.  Nekaj je tudi šajnerev – to so tisti, ki krožijo po Evropi in kradejo po trgovinah – tam se preprodaja ukradena roba, prideš k šajneru v brlog, izbereš nakradeno robo in jo dobiš za 50% realne cene.  Skratka, delavci, preprodajalci ukradene robe, dilerji, vmes nekaj južnih družin.  Po osamosvojitvi se je ta hotel zaprl in so se garsonjere začele prodajat, takrat je nekaj Slovencev kupilo garsonjero, živeti pa že takrat ni bilo mogoče tam, se je hitro prodalo naprej ali pa se daje v najem.  Zdaj tam ne najdeš nikogar, ki ni od dol.  Ne vem, zakaj ti nihče ne napiše tako kot je.

Ni šans da bi normalen človek tam živel.

Hotel Lipa je tisti cvet lepote Ljubljane, ki jo tako opisujete 😀 Podobno kot Bratovševa ploščad, Fužinama, Steletova, Rakova Jelša, Litostroj, BS geto, Dravle,… lista se ne konča… kako so sploh bili zmožni sproducirat takšne monstrume od blokov?

hotel lipa, 28.10.2021 ob 13:13

Hotel Lipa je tisti cvet lepote Ljubljane, ki jo tako opisujete 😀 Podobno kot Bratovševa ploščad, Fužinama, Steletova, Rakova Jelša, Litostroj, BS geto, Dravle,… lista se ne konča… kako so sploh bili zmožni sproducirat takšne monstrume od blokov?

Ne, gre za popolnoma drugo zadevo.  Ti opisuješ soseske, kjer naletiš na južnjake, tega je tudi po drugih mestih polno, samo poglej Velenje, Jesenice, Trbovlje, Koper, določeni predeli Celja, MB, LJ, KR, da o popolnoma albanskem Piranu ne govorimo…. tu pa je govora o stavbi, kjer razen kriminalcev in nekaj albanskih ali vahabitskih družin ni drugih ljudi.

drugače, 28.10.2021 ob 13:21

Ne, gre za popolnoma drugo zadevo.  Ti opisuješ soseske, kjer naletiš na južnjake, tega je tudi po drugih mestih polno, samo poglej Velenje, Jesenice, Trbovlje, Koper, določeni predeli Celja, MB, LJ, KR, da o popolnoma albanskem Piranu ne govorimo…. tu pa je govora o stavbi, kjer razen kriminalcev in nekaj albanskih ali vahabitskih družin ni drugih ljudi.

bumbar, govoril sem o lepoti komunistične arhitekture, česa gršega od omenjenih sosesk ne srečaš daleč na okrog. Pika na I je Hotel Lipa, zgleda kot umobolnica iz Pripyata.

Živela sem tam lani in odšla zaradi stenic

Stenice. Ne povsod. Začne se v enem štuku pol pa večinoma povsod v vsaki sobi.

Anonimno 5681, 08.11.2022 ob 16:42

Stenice. Ne povsod. Začne se v enem štuku pol pa večinoma povsod v vsaki sobi.

Stenice Vsako leto. Če imaš 70 maš mir leto dni. Če sam razkužiš ” res s pravim strupom” pojdi v kmetijsko zadrugo. Nimajo na policah imajo posebej v skladišču. Če si tečen tudi to dobiš.

Sama juga. Pa ne samo to. Makedonci, šiptarji, Turki. Slabšega hotela v Lj.ni. je pa poceni ali drago za pajzl od 17, 19 in 2m2. Atrija ni.

New Report

Close