hotel Maestral
Glej nič ni nemogoče. Bili smo pred dvemi leti v Umagu, v tistih blokovskih apartmajih in nas je zeblo kot cucke. Ljudje so množično hodili spraševat na recepcijo, če imajo kaloriferje, torej je vprašanje kar na mestu. Tudi lani v Portorožu ob tem času niso ravno greli. Radiator je bil samo v kopalnici, klima je pa delala tako, kot so se oni odločili, nismo imeli možnosti reguliranja.
Hotel je super, čiste sobe, hrana dobra, pa tudi v notranjem bazenu se da kopati. Ko smo bili mi konec aprila ( predlani ) je bilo zunaj čez dan toplo ( za kratke rokave in kratke hlače ) , zvečer pa si za sprehod potreboval debel flis. V sobi se pa da naštimati klima , da greje.
Drugače pa se bo do konca aprila ko greste vi sigurno ozračje kaj ogrelo.
mis mo bili lani za prvi maj v sosednjem ht. Lahuna. mrzlo za crknit… dobro da smo imeli s sabo kalorifer. Ja, res, neka kao klima piha malo…samo čisto premrzlo! PONOČI UGASNE!!!
Mene je zeblo, tako da najbrž tudi v maestralu ni ulala vroče.
Imajo miniatureni bazen. lani se jih je trlo na miljon noter…sploh v otroškem. IN le-ta je bil mrzel za popenit…. Kot smo se pogovajrali, je to menda standardno na hrvaškem, da notranjih bazenov ne ogrevajo dovolj, ker šparajo..
naš otrok se je prehladil…
hrana odlična… sobice niso ne vem kako velike. mene so motili miniatruni balkoni, zastrti, koda da si v kletki. Sploh smotan hotel…žal…
nima niti normalnih balkonov, razgleda itd…je pa res lepo blizu morja in lušten sprehod do mesta, ki pa je tudi blesavo…na žalost. Mi je poreč veliko lepši in prijaznejši…
imejte se vseeno fajn KAO, ni važno kje smo, ampak s kom smo……
Jaz sem pa tam doma, no, zdej so starši tam doma, jaz sem pa tukaj….
Novigrad je zelo luštno mestece za tiste, ki ne pričakujejo nekih bogatih turističnih vsebin, ampak si želijo sprehoditi, naužiti svežega morskega zraka, poslušati čričke po noči in gledati zvezdice, tako nekako….
Je pa velika razlika med hoteli Laguno in Maestralom. Laguna je bila zgrajena še ohoho let nazaj, Maestral pa bistveno kasneje, zato je tudi Maestral veliko bolj sodoben in po izgledu in po ponudbi.
V Novigradu je fenomenalna peš stezica, ki pelje ob morju od hotela Maestral, pa čisto ob obali lahko greš kilometre in kilometre, malo čez mesto pa proti Pineti, kjer je pa sploh čista uživancija, ni avtomobilov, potka je asfaltirana, in se tam (cca 2km) lahko rola , kolesari, teče, meče kamenčke v vodo.
Skratka Novigrad toplo priporočam tistim, ki dejansko potrebujejo svež zrak in odklop….
Za lačne priporočam pizzerio Mamma mia v mestu, za radovedne pa pravi tipični istrski kafič K ribaru v Mandraču, kjer lahko opazujete ribarje, kako čistijo mreže ali pa kako ob sosednji mizi igrajo briškulo, trišet, ali moro…