hotel zora primošten ali hotel jure solaris šibenik
Jaz bi ti priporočala Primošten. Bila sem v Andriji v Šibeniku – hotel je sicer ok – a na plaži non stop piha, morje ni preveč čisto … V Primoštenu je sicer večja gneča, a za kopanje bistveno boljši pogoji. Mi smo se iz Šibenika vozili na kopanje v Primošten, ker se pred našim hotelom ni bilo mogoče kopati, na plaži smo bili (avgusta) oblečeni.
Poznam oboje. Meni je sama plaža bolj všeč v Šibeniku, so pa tam slabši hoteli (ni vredno 4*, ampak je meni to bolj 2*+. V Primoštenu hotela sedaj ne poznam (je obnovljen), tako da predvidevam, da je veliko boljši. Prednost Primoštena je tudi, da lahko greste peš do mesta, v Šibenik pa je potrebno z avtomobilom. Je pa okolica hotelov, celotni resort Solaris, krasno urejena in super za otroke. To, da vedno piha, ni res. Sem bila že večkrat in meni osebno je plaža pred hotelom Andrija v bistvu najbolj všeč. Morje je zelo čisto in to v obeh krajih. Meni je v Solarisu všeč, ker je plaža iz majhnih kamenčkov in tudi ogromno sence. V Primoštenu pa so bili na plaži taki veliki kamni (krogle s premerom cca. 10 cm ali več), kar mi ni v redu za male otroke. Pa tudi senčni del plaže je bil tak bolj divji (nič ravnih tal). Je pa mogoče tudi okolica sedaj prenovljena, to ne vem.