Najdi forum

HP Probook 4530s

Živjo!

Imam probem, na omenjenem prenosniku mi je kar naenkrat nehal delovat kompleten touchpad.
Pri zagonu mi napiše mouse not detected,press F1 for system information to F10 bios setup.
V biosu nikjer ne najdem miške,kakršnekoli opcije za miško ali touchpad.
Gonilnike sem namestila,tudi najnovejšega,iz uradne spletne strani,pa zgodba enaka.
Zakljenjen ni touchpad,v bistvu niti lučka na njem ne gori.
Kaj bi še lahko poizkusila?

Hvalaaaa!

Zdravo,

Precej soroden prenosnik z istim problemom. Zaključek: napaka na matični plošči (rešitev: zamenjava matične plošče).

Lahko bi pa ta TouchPad vzeli ven in poizkusili v istem prenosniku pri komur drugemu, da bi tako res eliminirali napako na samem TouchPad-u.
Če pa je matična plošča, pa je dobro vprašanje ZAKAJ je prišlo do te specifične napake.

Isti problem na istem prenosniku – sam bi poizkusil odklopiti TouchPad in normalno zagnati prenosnik. Če se napaka ponavlja, potem je res lahko matična plošča. Načeloma nič hudega, če imate kakšno zunanjo USB optično/lasersko miško.
Takšnemu prenosniku pa seveda zelo pade cena, če bi ga poskušali prodati, sploh če je napaka na matični plošči/BIOS-u.

12th_DNA, hvala za odgovor.

Če izklopim touchpad (najbrž mislite izštekam kabekček pod tipkovnico? ), kaj pa bom videla s tem,ko bo izklopljen in bom zagnala prenosnik?
Ja, saj imam preko USB-ja miško, sam mi je malo moteče, ker en dela touchpad, pa čeprav ga itaq kaj dosti ne uporabljam, pa vseeno.

Ja, eden micen ploščati kabelček je, ki gre na eno režo na matični plošči (podnožje s pozlačenimi pini). Ponavadi se eden plastičen pokrovček, ki je na tem podnožju s strani dvigne v kot 90 stopinj (navpično torej), kabel ven potegne in ta plastični zatič nazaj porine proti matični plošči. Vsaj pri mojem prenosniku je takšen postopek in pri enem Dell-ovem, ki ga imam.
Če bo izklopljen in če se bo napaka še pojavljala, potem je problem definitivno na matični plošči od prenosnika, če ne, potem je pa samo zanič touchpad in bi na eBayu ali bolhi sigurno našli nadomestnega.
Če mislite odpirati zadeve, pazite na elektrostatično elektriko, da ne bo še kaj šlo v postopku. Takole nekateri to počno. Tisti pašček na njegovi desni roki pa je tale. Priklopiš na kakšno kovinsko ohišje, da si ozemljen oz., da morebitni akumulirani elektrostatični naboj ne gre na elektronske komponente, temveč steče nekam drugam.

Kaj pa tole ? Upam, da ni bilo to vzrok vseh težav ali kako.

No potem imate vsaj rezervo, čeprav vem… – dobro je imeti vse “tipi top”. 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close