Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HRANA IZ MCDONALDSA

HRANA IZ MCDONALDSA

Aha, OK, na Tirolskem imajo potem dražji 20er pack Mcnagcev: 9, 90 evrov, namesto 7, 99, kot je zabeleženo na uradni spletni strani avstrijskega mcDonaldsa v dani povezavi 🙂

Hvala ti Desi, aleluja, vse si pojasnil :D.

OK, sako v vednost: na slovenski Petrol pumpi na mariborski obvoznici proti avstrijski meji v McDonaldsu imajo po ceniku točno enak znesek za20 pack Nuggetsov, kot v Ljubljani, na Celovški napirmer.

Vragsivedi, zakaj jodlarji nimajo poenotenega McDonalds cenika 🙂

Ok, naj Vagabund obrazloži v svojem stilu, zakaj je na njegovem računu cena za 20pack Mcnugov 9,90 eur, če pa je na uradnem avstrijskem McDonalds ceniku cena 7.99 eur? Tudi v Avstriji ne daje McDonalds več franšize zasebnikom – enako kot pri nas ne -da bi iz tega razloga lahko bila upravičena RCV 2,09 evra z isti njihov izdelek. Pane mi pisat, da se je nekdo zmotil pri vnosu v računalnik 🙂

in seveda, Vagabund, se ti opravičujem. Nikakor ne trdim, da si v Sloveniji. Nikoli nisem.
[/quote]

Saj nisem nič trdil. Sem ti samo račun dal gor, sem reku ajde ker si se ti potrudila s temi ceniki, se bom še jaz, čeprav mi je morala žena pomagat, ker ne znam niti slike na komp naložit hahahahahh

No, zdaj pa k temu. Aja

Desi,
ja Tirolc sem.
Evo, sprašuješ po cenikih.
Žal bom tukaj moral malo razočarat tiste, ki mislite, da smo avstrijci dvesto let pred vami. Nismo. Mi še E recepta ne poznamo.
Jaz sem zdaj med korono recepte preko emajila pošiljal v lekarne, ker ljudje niso smeli papirjev nosit. Čist zares. In to v določeno lekarno. Veš koliko sranja je bilo to??? Potem je pa v drugo lekarno šel po zdravila, jaz pa recimo poslal v neko drugo… Ma groza.
Skratka avstrija in internet je katastrofa. Pri nas je še vedno ročno list v roke pa gremo. Mene velikokrat kdo vpraša kam naj meile pošilja za službo. Pravim kakšne mejle, pri nas daš svojo prošnjo in življenjepis razmožit dvestokrat in od firme do firme. Potrkaš, prosiš za nadrejenega, mu daš roko in rečeš – službo iščem.
Pa če tudi si dohtar, kirurg, mesar ali vodovodar. Ni važno. Oseben pristop, mejle sekretarke flikajo preč.
Kar se uradnih cen tiče. Mi nismo Slovenija.
Pri nas so cigarete na tej pumpi toliko, na drugi toliko, v tej trafiki toliko, na drugi toliko. Nekje so 5 eur, nekje pa 9.
Mi nimamo poenotenih cen. Mi smo tudi po deželah ločeni. Vi nas vidite kot avstrijo v enem. Ne. Mi smo v deželah. Razlikujemo se in cene so različne. Ti si verjetno videla en cenik od ene mek firme. V vsakem mestu ima drugi mek firmo in drugi postavlja cene.
Toliko o tem.
Zdaj se naj pa hitro spet kdo najde, da mi bo z nekimi net povezavami govoril da lažem.
Sistem je pri nas drugačen in mi smo še sto let za netom hahahahahh

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Jaz tega ne verjamem! Vaga nas testira. On ni REVEŽ. V Mac hodijo reveži, on je pa Gospod z veliko začetnico. Zakaj bi tako prefinjna oseba hodila kupovat škrt robo, ki je štancana za navadno rajo?Ne, to ni mogoče, to ni res. On je gospod doktor, ne pa kahlar.
[/quote]

🙂

Pa kdo trdi, da je kdo v tej temi revež? V Švici jedo v Meku sami bogataši – tak račun za tak izbor vsaj 45-50 švicarjev …. 🙂

https://www.eat.ch/mcdonalds-le-lignon?K1111&gclid=EAIaIQobChMIztOpjcL16QIVkZQYCh19eAWdEAAYASAAEgKpSfD_BwE&gclsrc=aw.ds

No kva, a zdej boš pa še ti rekel, da si res mislil, da so Tirole samo hribi? hahahahahha. Uf, imamo pri nas tudi lepa mesta veš 😉 Ko se boš vračal proti Sloveniji pridi na pravo tirolsko pivo. hahahahahah
Ne. V mestu sem. Večkrat pa sanjam ja, da bi šel gor v hribe v eno kočo, pa se za pet let zapru gor in pil samo vodo s pipe in jedu, kar bi lokalni lovci nalovili hahahah. Ampak pri treh otrocih, ženi, karieri in vsemu pač ni možno… Enkrat pa bo. In bo tudi koča nekje gor visoko v tirolskih hribih.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Saj nisem nič trdil. Sem ti samo račun dal gor, sem reku ajde ker si se ti potrudila s temi ceniki, se bom še jaz, čeprav mi je morala žena pomagat, ker ne znam niti slike na komp naložit hahahahahh

No, zdaj pa k temu. Aja

Desi,
ja Tirolc sem.
Evo, sprašuješ po cenikih.
Žal bom tukaj moral malo razočarat tiste, ki mislite, da smo avstrijci dvesto let pred vami. Nismo. Mi še E recepta ne poznamo.
Jaz sem zdaj med korono recepte preko emajila pošiljal v lekarne, ker ljudje niso smeli papirjev nosit. Čist zares. In to v določeno lekarno. Veš koliko sranja je bilo to??? Potem je pa v drugo lekarno šel po zdravila, jaz pa recimo poslal v neko drugo… Ma groza.
Skratka avstrija in internet je katastrofa. Pri nas je še vedno ročno list v roke pa gremo. Mene velikokrat kdo vpraša kam naj meile pošilja za službo. Pravim kakšne mejle, pri nas daš svojo prošnjo in življenjepis razmožit dvestokrat in od firme do firme. Potrkaš, prosiš za nadrejenega, mu daš roko in rečeš – službo iščem.
Pa če tudi si dohtar, kirurg, mesar ali vodovodar. Ni važno. Oseben pristop, mejle sekretarke flikajo preč.
Kar se uradnih cen tiče. Mi nismo Slovenija.
Pri nas so cigarete na tej pumpi toliko, na drugi toliko, v tej trafiki toliko, na drugi toliko. Nekje so 5 eur, nekje pa 9.
Mi nimamo poenotenih cen. Mi smo tudi po deželah ločeni. Vi nas vidite kot avstrijo v enem. Ne. Mi smo v deželah. Razlikujemo se in cene so različne. Ti si verjetno videla en cenik od ene mek firme. V vsakem mestu ima drugi mek firmo in drugi postavlja cene.
Toliko o tem.
Zdaj se naj pa hitro spet kdo najde, da mi bo z nekimi net povezavami govoril da lažem.
Sistem je pri nas drugačen in mi smo še sto let za netom hahahahahh
[/quote]:)))) uf jas se ne morem nehat smejati.
kadarkoli je tu Vagabund je obsedeno stanje kot, da nas je obiskal marsovec :))))

Pa je jedel, pa ni jedel, pa je sr…l pa ne on ne ser.je, ker je zdravnik :))))

Baje imaš par let (5?) starega sinčka in hčerkico dojenčico, manj kot eno leto.

Napisal si pa
Tamaladva vsak sta pojedla enga Chidkenburgerja, midva sva pojedla nagce pa pommes

Dojenčku?

No kva, a zdej boš pa še ti rekel, da si res mislil, da so Tirole samo hribi? hahahahahha. Uf, imamo pri nas tudi lepa mesta veš 😉 Ko se boš vračal proti Sloveniji pridi na pravo tirolsko pivo. hahahahahah
Ne. V mestu sem. Večkrat pa sanjam ja, da bi šel gor v hribe v eno kočo, pa se za pet let zapru gor in pil samo vodo s pipe in jedu, kar bi lokalni lovci nalovili hahahah. Ampak pri treh otrocih, ženi, karieri in vsemu pač ni možno… Enkrat pa bo. In bo tudi koča nekje gor visoko v tirolskih hribih.
[/quote]

od kdaj trije otroci, vedno si pisal o sinčku in novorojeni hčerkici? Zdaj pa kar trije?!

:)))) uf jas se ne morem nehat smejati.
kadarkoli je tu Vagabund je obsedeno stanje kot, da nas je obiskal marsovec :))))

Pa je jedel, pa ni jedel, pa je sr…l pa ne on ne ser.je, ker je zdravnik :))))
[/quote]

Kaj praviš, kje je naš

Vagabund
danes jedel hambi? V Linzu? Morda v Solnem Gradu? V Beljaku, Celovcu? V Innsbrucku? Na Dunaju? V Gradcu?

:-)))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

🙂

Pa kdo trdi, da je kdo v tej temi revež? V Švici jedo v Meku sami bogataši – tak račun za tak izbor vsaj 45-50 švicarjev …. 🙂

https://www.eat.ch/mcdonalds-le-lignon?K1111&gclid=EAIaIQobChMIztOpjcL16QIVkZQYCh19eAWdEAAYASAAEgKpSfD_BwE&gclsrc=aw.ds
[/quote]

Te cene povedo samo to, da imajo visok cenovni standard, ne pa da bo šel bogataš jest svinjsko kuhinjo, daj vklop mal logike. V Mac hodijo reveži, to je dejstvo. Novodobni bogataši so sploh ozaveščeni, oni ne jedo postane in procesirane hrane. Pravi bogataši še pomislijo ne na Mcdonalds. Hitra prehrana je za rajo, bogataš pa si privošči ZDRAVO.

!

ja… šest bo mali letos, tamala je dve, dojenček pa še tri mesece ne 😉

od kdaj trije otroci, vedno si pisal o sinčku in novorojeni hčerkici? Zdaj pa kar trije?!
[/quote]
Ja od kdaj? hahahah, me ni bilo že nekaj časa tukaj. Ja, ko je bla tamala rojena sem bil več, ker je moja malo depre mela pa sem bil doma. Res je. Dober spomin imaš. Ne, ne. Smo se povečali letos marca. Nenačrtovano sicer, ampak smo bili presrečni.
Zdaj pa zapiramo jajca. Dost je blo. Nič več otrok 😉

Kaj praviš, kje je naš

Vagabund
danes jedel hambi? V Linzu? Morda v Solnem Gradu? V Beljaku, Celovcu? V Innsbrucku? Na Dunaju? V Gradcu?

:-)))
[/quote]Desiderius s tem kje kaj in kako….. se jas z nikomer tu ne ubadam.
Komentiram kaj mi paše in odpiram teme kjer vem, da je zanimovo ali je zabava.
od vseh naštetih tem na prvi strani imam odprte le ene štiri.

Tako kot o njemu ne vem nič, ne vem niti o nikomur drugem, no le vašo fotko vidim, da je resnična. To pa je že kar velik poseg v zasebnost, ki si jo sami dovolite.

Desiderius s tem kje kaj in kako….. se jas z nikomer tu ne ubadam.
Komentiram kaj mi paše in odpiram teme kjer vem, da je zanimovo ali je zabava.
od vseh naštetih tem na prvi strani imam odprte le ene štiri.

Tako kot o njemu ne vem nič, ne vem niti o nikomur drugem, no le vašo fotko vidim, da je resnična. To pa je že kar velik poseg v zasebnost, ki si jo sami dovolite.
[/quote]

Joj škoda. Pa sem ravno mislil en kvaliteten trač začet. Ti šment. :-)))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Žal slabi podatki.
V Avstriji so franšizerji in lahko krojijo svoje cene.
In v Sloveniji ni Chicken Burgerja.

Dober tek

[/quote] Ti šment :)))
Mimogrede una jaknica z našitki je seksi 🙂

Res je. Tale racun je iz Beljaka, na glavnem trgu, fransizo pa ima g. Krämmer. 😉

[/quote]

Ja najboljš da še ti začneš trače pisat hahahahhaha. Rajši mi povej nekaj, kar me je pred ene pol leta nazaj zelo šokiralo.
Z mojo svo šla v Nemčijo do Minhna. Pa sem reku ajde grem še v trgovino pogledat za ene stvari kar se hrane tiče. Desi?! Zelenjava je bila črna, vse je kar cvetelo. Meso je bilo obupno. Kaj je z vašo kvaliteto hrane? Da to daš tu na tirole v trgovino, mi tega ne bi požrli. Vsaj zelenjava no… Meni je izgledalo zelo grdo vse skupaj. Sem samo tako naletel a je res vse skupaj malo pod kritiko?

Te cene povedo samo to, da imajo visok cenovni standard, ne pa da bo šel bogataš jest svinjsko kuhinjo, daj vklop mal logike. V Mac hodijo reveži, to je dejstvo. Novodobni bogataši so sploh ozaveščeni, oni ne jedo postane in procesirane hrane. Pravi bogataši še pomislijo ne na Mcdonalds. Hitra prehrana je za rajo, bogataš pa si privošči ZDRAVO.

!
[/quote]

Pa kje jaz pišem, da je Meks svinjska kuhinja – dej se malo ohladi, no. Nič ne hodijo samo reveži v Meka.

Prvi dan ko so odprli Mcdrive lokacije po korona lockdownu po Sloveniji, kolona šajni avtomobilov višjega cenovnega razreda, nobenih revežev v kripah ni bilo videt – pa tudi ljudje noter v avtomobilih niso bili niti pod razno “reveži”. Sem se pozdravila z lokalnim znancem, zasebnikom, ki ni niti pod razno revež 🙂 Noben slovenski podpalčnik, kot niti švicarski futbaler ali pa biznismen , ki zasluži tudi 20 jurjev evrov na mesec, ni imun na fast fud – ne v Meku, ne pri drugih ponudnikih, ne pri Albancu ( burek, kebab, baklava in podobno). OK, razen tisti, ki imajo ortoreksijo.

Res je. Bolj ko gre človek na sever, bolj revno je vse skupaj v tem pogledu.

A bejžno, res?

https://www.mcdonalds.si/ponudba/glavne-jedi/mcchicken/

Pa kje jaz pišem, da je Meks svinjska kuhinja – dej se malo ohladi, no. Nič ne hodijo samo reveži v Meka.

Prvi dan ko so odprli Mcdrive lokacije po korona lockdownu po Sloveniji, kolona šajni avtomobilov višjega cenovnega razreda, nobenih revežev v kripah ni bilo videt – pa tudi ljudje noter v avtomobilih niso bili niti pod razno “reveži”. Sem se pozdravila z lokalnim znancem, zasebnikom, ki ni niti pod razno revež 🙂 Noben slovenski podpalčnik, kot niti švicarski futbaler ali pa biznismen , ki zasluži tudi 20 jurjev evrov na mesec, ni imun na fast fud – ne v Meku, ne pri drugih ponudnikih, ne pri Albancu ( burek, kebab, baklava in podobno). OK, razen tisti, ki imajo ortoreksijo.
[/quote]

Bogataši ne jejo škrt hrane. To je d-e-j-s-t-v-o. Mcdonalds = škrt hrana. Štekaš, stari?

Kar se tiče kdo hodi v meka a so to reveži ali bogataši. Ne vem zakaj mislite, da eden ali drugi ne bi hodili v mekije?
Res pa je – se razlikuje od pokrajine do pokrajine. Avstrijska koroška recimo ali pa Innsbruck. Mi če smo v Villachu gremo večkrat v Mekija, ker imava stanovanje sredi mesta. Če smo doma na Tirolskem sem šel enkrat. Ker mi ne potegne. Žal. Tukaj je pa bolj razpuščeno vse skupaj in tudi mi smo bolj dopustniški.

Mcdonalds = škrt, nezdrava hrana.

Pravi bogataši dajo neizmerno veliko na zdravo prehrano in v Mc hodi raja, ne pa Bogataši z veliko začetnico. Avto/koza na kredit ni bogastvo, dajte no, bodite realni.

Bogataši ne jejo škrt hrane. To je d-e-j-s-t-v-o. Mcdonalds = škrt hrana. Štekaš, stari?
[/quote]

Ne ti men “stari” – me niti ne poznaš, niti nisem moški.
Vsi premožnejši ki jih dobro poznam, jedo tudi občasno v Meku. Je pa res, da nimajo kakšne ortoreksije, oziroma imajo normalen odnos do prehrane, kot tudi do fast fuda.
Zdaj se pa prosim i-z-š-t-e-k-a-j dol z mojih postov.

Ne ti men “stari” – me niti ne poznaš, niti nisem moški.
Vsi premožnejši ki jih dobro poznam, jedo tudi občasno v Meku. Je pa res, da nimajo kakšne ortoreksije, oziroma imajo normalen odnos do prehrane, kot tudi do fast fuda.
Zdaj se pa prosim i-z-š-t-e-k-a-j dol z mojih postov.
[/quote]

Jaz se okrog zdrave hrane že nekaj časa ne prerekam s Slovenci. Ker je treba vedeti, da ljudje, ki živijo v Sloveniji so postali ujetniki nekih namišljenih trendov.
Obsedeni so z vodo in zdravo prehrano. Tega tukaj ni. Ljudje imamo zdrav odnos do hrane in živimo neko normalno življenje. Juha je pri nas z okusom. V Sloveniji je oprana voda v kateri plava pet nudelčkov in ji je dodana kapljica olja. In oni jedo to kot juho. Brez soli in verjetno še brez mesa. Lej… Nima to smisla. V Sloveniji jem v dveh gostilnah. Pegleznu in Ančki, ker samo tam je dobra in okusna hrana, drugače pa vse brez okusa. Ampak je kao zdravooo hahahahah

dej povej, da se hecaš no 🙂

Kako imaš to svojo kuslo naučeno, da ONA TEBE pošilja po hrano??? A si dec al nisi???
Tvoja kusla bi morala hrano tebi nosit, če bi pa kaj lapala, jo pa užgeš po gobcu!
[/quote]

New Report

Close