Hrana po izruvanju modrostnega zoba
pri meni je minilo pet dni ko so mi rezali dlesen, izruvali spodnji modrostnik in zašili rano, pa še danes ne morem odpreti ust, bolečina, oteklina. Jem samo tekočo hrano po mali žlički, izpirati pa ne smem, ker imam šive, pitje po slamici so mi tudi odsvetovali. Me pa zanima tisti ki ste bili šivani, kdaj ste si začeli lahko normalno ščetkati zobe?
Jaz sem imela odstranitev zobu v torek (neizraščen zgornji modrostni, šivi). Za zajtrk jem smutije ali pa bananin pire (spasirana banana z malo mleka in cimetom), za kosilo kremne zelenjavne juhe. Ust še ne morem dobro odpreti. Zobe sem si umila že drugi dan – sicer bolj napol, ker nisem mogla odpreti ust za več kot centimeter, s tem da sem pazila, da nisem ščetkala na strani, kjer so šivi (zaradi bolečine in otekline tudi ni šlo). Drugi dan sem si tudi narahlo spirala s kamilicami in solno raztopino (četrt žličke soli v topli vodi).
Bolečina ni več huda, malo kljuva. Sem pa imela dva dni malo vročine (popoldne in čez noč). Danes se mi zdi, da je oteklina malo splahnela, modrica pa potemnela (kakšen teden bom še verjetno morala razlagati, da nisem padla po stopnicah).
Tudi meni so dva izrezali, ne izpulili. 2x vnetje, oteklina, modrica od kotička očesa pa še po vratu. V drugo ust nisem mogla odpreti nekaj dni niti toliko, da bi žlico juhe dala v usta, ampak sem si jo zlila v usta.:D Zdaj mi je smešno, takrat sem bila pa res boga.
V enem tednu sem nekako lahko dala hrano v usta in si dokaj normalno umila zobe. Prej je bilo umivanje le po stranskih ploskvah, po zgornjih pa ni šlo. V dveh tednih se je pa popravilo skoraj čisto.
Izpiranje so meni odsvetovali, ker hitro lahko povzročiš prevelik pritisk in se šivi odprejo. Jaz sem si jih odprla tudi, ko sem žlico juhe narahlo posrkala, zato odpade tudi pitje po slamici.
Jej kar ti paše in te ne boli. Kok ste ene babe lačne pozornosti da glava boli.
[/quote]
Če nimaš dobrega namena, bodi raje tiho.eni ta poseg zlahka dajo čez, pri drugih se zakomplicira. Odvisno od stanja zoba in načina izruvanja. Če imaš po posegu glavo velko kot žogo, visoko vročino, krvavitve, ti sigurno ni luštno in fajn. Dokler človek tega sam ne da čez, naj raje ne pametuje! Forum je namenjen da se povprasa,dobi kak nasvet, ne pa da se blati pa krega. Pazi, ker mogoče boš tudi ti kdaj imel/a to “srečo” pa boš med obcutljivcki