hrana
Na diete se sicer toliko ne spoznam, vendar so na obcasnem planu moje mame… Ima plan za neko dieto iz klinicnega centra, ki ji je velikokrat pomagala, pa se okusna je, ce mene vprasas. Gre za to, da zjutraj pojes zelo malo (kaksno kuhano jajce, eno zemljico…), kosila so odvisno od dneva ali riba s solato, ali kuhana sunka s solato itd. (ne spomnim se natancno, bi morala doma pogledat), za vecerjo pa nekaj podobnega kosilu, vcasih celo samo sadje. V bistvu gre, kolikor sem opazila bolj za locevanje hrane (t.j. ogljikovi hidrati zjutraj, proteini cez dan in zvecer). In veliko moras pit. Izogibajo pa se mastne hrane (sunka je v bistvu zelo “cisto” meso), sladkarij tako ali tako, mlecnih izdelkov…
Ce zelis, lahko doma pobrskam za listom s to dieto in ti jo posljem, vendar sele cez kak dan ali dva (na vsak nacin enkrat cez vikend), ker sem trenutno dalec od doma.
Lep pozdrav!
Če vas kaj podrobneje zanimajo dieta jaz jih imam kar ene par doma!
Pišite mi
[email protected]
Se opravicujem, da je bolj dolgo trajalo…
PONEDELJEK: ZAJTRK: kava brez sladkorja, v poljubnih kolicinah
KOSILO: 2 kuhani jajci, osoljena spinaca (kuhana na vodi)
VECERJA: velik zrezek ali biftek na olju v ponvi
TOREK: ZAJTRK: kava brez sladkorja, 1 mala zemlja
KOSILO: velik zrezek, zelena solata, poljubno sadje
VECERJA: kuhana sunka v poljubnih kolicinah
SREDA: ZAJTRK: kava brez sladkorja, 1 mala zemlja
KOSILO: 2 kuhani jajci, zelena solata, 1 paradiznik
VECERJA: kuhana sunka, zelena solata
CETRTEK: ZAJTRK: kava brez sladkorja, 1 mala zemlja
KOSILO: piscanec na zaru, solata
VECERJA: sadje in jogurt v poljubnih kolicinah
PETEK: ZAJTRK: repa z limono, kava brez sladkorja
KOSILO: kuhana ali mocno pecena riba, 1 paradiznik
VECERJA: zrezek, zelena solata
SOBOTA: ZAJTRK: kava brez sladkorja, mala zemlja
KOSILO: piscanec na zaru
VECERJA: 2 kuhani jajci, repa
NEDELJA: ZAJTRK: caj z limono brez sladkorja
KOSILO: zrezek na zaru, sadje po izbiri
VECERJA: kaj imate najraje na jedilniku
Vse se pripravlja samo s poprom in soljo. Jajca so trdo kuhana. Solata je z oljem, kisom in soljo. Kavo (oz. caj) lahko sladkate z natrenom. Pije se navadna voda v poljubnih kolicinah.
Tako, to je vse. Pise se le, da dieta traja 14 dni. Ce mene vprasas, je precej dobra (ce seveda nisi vegetarijanka), dolocene stvari pa lahko tudi skombiniras (ce npr. nimas rada repe…). Veliko uspeha.
Ne, vem, sem list spet doma pustila… Kot receno, sama z dietami nimam izkusenj, ampak mami je pomagalo (tudi ne vem, koliko kg ji je pobralo). Meni osebno je vsec le, da se hrana bolj ali manj locuje. Tisto z zajtrki pa je meni osebno tudi malo too-much (pa kaksni bolj “skromni obroki” z jajci in solato so mi tudi premalo). je pa na vsak nacin dobra “kura” za organizem, da se malo precisti…
Sem pogledala, kaj pise, in pravijo, da lahko shujsas 9kg (t.j. v 14 dneh, kolikor traja dieta) – potem pa naj bi imel “urejeno” presnovo za naslednja tri leta. Jaz bi dodala, da to z “urejeno” presnovo velja le, ce potem spet ne uvedes svojih starih prehrambenih navad, ampak malo popazis kaj, koliko in kdaj pojes.
Če še jaz dodam nekaj na to temo. Tudi moja mami je imela nekakšno dieto iz kliničnega centra, vendar pa je zadeva trajala kakšna dva ali celo tri mesece. Ampak učinki so bili pa tudi zelo dobri. Kot sem videla po jedilniku, ki ga je poslala mishika, je zadeva precej podobna. Zanimivo se mi je zdelo to, da lahko vsake toliko poješ celo kos torte. In to čokoladne:) Ampak je končni učinek res dober. Po moje gre pri celi stvari predvsem za to, da se naučiš bolj “pravilno” jest. Moja mami npr. zdaj sploh več ne meša krompirja in mesa (to je baje največji razlog za rejenje) ipd. Spremenila je način prehranjevanja in zdaj ima ves čas dokaj stabilno težo. Res je, da tudi prej ni bila ravno debela, ampak je imela nekaj kilogramov preveč. Če se ji zdi, da grejo kile malo gor, spet malo popazi na prehrano in je zadeva rešena. Učinkovito!
Veliko uspehov pri hujšanju!!!
Staša
Moje mnenje: ta dieta prav gotovo ne odgovarja vsakomur.
Nekaj podobnega smo delale v službi, pa ti lahko povem, da
je ena dobila tako hud žolčni napad, da smo jo nesle k
zdravniku, saj sama ni mogla hoditi. Zdravnica pa je rakla,
da je močno razdražila žolč, ki ji sicer do takrat ni delal težav. Namreč, trdo kuhana jajca se prebavljajo 8 ur! Poleg
tega je vse prevč beljakovin – človeški organizem je menda bolj
prilagojen za lahko hrano, predvsem zelenjavo in sadje.
Zelo pomemben je tudi način priprave hrane – če hoče nekdo shujšati, zdravo in na dolgi rok, naj najprej črta pečenje, praženje in cvrenje hrane, alkohol in slaščice. Prežgana maščoba vsekakor ni dobra za naš organizem.
Ni nujno, da se boste strinjali z menoj, vendar se jaz ravnam
po teh načelih in mislim, da sem na pravi poti. Bomo videli!