Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hranovke v testu

hranovke v testu

Kako se naredijo hrenovke v kvašenem testu. Nekako si predstavljam, da narediš kvašeno testo in vanj zaviješ hrenovke. ALi jih potem spečeš v pečici in koliko časa.
Hvala

Za kvašeno testo ne vem, sem jih pa delala v listnatem.
Listnato testo razvaljaš, narežeš na trakove in z njimi oviješ polovice hrenovk, lahko tako, da so popolnoma zavite ali pa tako, da se vmes vidi malo hrenovke, premažeš z rumenjakom in kakih 20 minut pečeš na 170 stop. Zelo dobro, hrustljavo.
Upam, da bo kaj v pomoč.

Tudi jaz jih delam v lisnatem testu. Povrhu namažem z jajco. Delala sem jih že v pivskem testu, pa mi niso tako všeč.

lp

kaj pa pol suhe domače klobase? verjetno bi ble tud dobre. je katera mogoče že poskusila?

Katja,

kupi kvašeno listnato testo od Tante Fanny (ki je namenjeno za orehove polžke, ladjice, …). Jaz jih delam vedno s tem testom. Kupim pa Mercator Lumpijeve mini hrenovke, testo narežem na trakove in vse skupaj spečem v pečici.

LP, Staša

In jaz jih vedno delam v krompirjevem testu 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

V kvašenem testu (isto kot za kruh), preden dam na testo hrenovko dam še eno tako gosto omakico iz pelatov, česna, pora, čebule, ipd…. Na zavito hrenovko oz. testo pa naribam še sir in potresem s sezamom.

Pred časom je bil recept v merkatorjevem reklamnem časopisu. Jaz delam po tem receptu:
kupim lisnato testo, ga narežem na trikotnike, hrenovke predhodno malo popečem na olju, nato dam na vsak ta trikotnik malo gorčice in ketchupa in zavijem tako, da ne more ven steči masa. Po vrhu jih še namažem z jajcem in dam v pečico.

Jaz jih vedno pečem v kvašenem testu. Naredim testo kot za kruh. Zdaj uporabljam celo pirino in pšenično polnozrnato moko. Mora pa biti testo malo bolj mehko, da lepo vzhaja. Super njami.

lp

Julija

Tudi jaz jih delam s kvašenim testom, kot za kruh. Če ni časa , pa je dobro tudi listnato testo. V vsakem primeru dam poleg hrenovke tudi košček šunke in rezino topljivega sira. Je bolj poln okus.

<http://suzy-1.moj-album.com/> <http://servetke.moj-album.com/album/2030404/>

New Report

Close