Hrasta na ušesu, ki se ne zaceli že od decembra/januarja
Na ušesu imam hrasto, ki se mi noče zaceliti že od decembra prejšnje leto ali pa od januarja letos, saj ne vem.
Nekajkrat sem si pozimi in spomladi hrasto odstranila, pa se je ponovno naredila rana.
Maja oz. junija se je zdelo, da se je hrasta končno zacelila, sedaj pa ponovno opažam, kot da se mi ta hrasta lušči.
Ali bi morala iti k osebnemu zdravniku?
Uho, 06.11.2024 ob 23:01
Na ušesu imam hrasto, ki se mi noče zaceliti že od decembra prejšnje leto ali pa od januarja letos, saj ne vem.
Nekajkrat sem si pozimi in spomladi hrasto odstranila, pa se je ponovno naredila rana.
Maja oz. junija se je zdelo, da se je hrasta končno zacelila, sedaj pa ponovno opažam, kot da se mi ta hrasta lušči.
Ali bi morala iti k osebnemu zdravniku?
Ja, k dermatologu. Lahko je melanom ali skvamozni kožni rak.
Ne verjami tem enim budalam na MONU
Krasta na ušesu je glivica, če srbi in se lušči in se masti.
Če ne srbi, je bakterijsko in rabiš antibiotično mazilo.
Lahko jo tud namažeš s PROPOLISOM, natoči si ga na majčkeno vate ali pa palčko za ušesa čistit in si drži uhelj z eno roko, z drugo roko pa drži palčko na hrasto. Žgalo pa peklo te no kot pri norcih. Ampaktksta glivica ali bakterija bo crknila.
Malo počakaš in drug dan dni spet . Pomagalo bo.
Ne bo se ponovilo.
Moja izkušnja je bla taka.
Po 2 letih se mi je poleti ponovila na zgornji veki v pregiba tako da ni bila vidna. Glivica je bila spet, ker je srbela. Dobila sem antibiotično mazilo za oči in je po 10 tednih izginila. Poletno potenje škoduje.
Svetujem ti čimprejšnji pregled pri dermatologu! Samoplačniško! Meni se ranica na obrazu ni celila in mi je takoj po pregledu dermatolog v Remedi izrezal nevarno tkivo.!Ki ga je poslal na histološki pregled.Zdaj je vse ok.Lepo poceljeno in pozdravljeno.Cena : 240 evrov.Pregled, lokalna narkoza, operacija in histološki pregled na drugi kliniki, kamor pošljejo vzorec tkiva.Res se ni za hecat z nezaceljenimi ranami!