Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrasta na ušesu, ki se ne zaceli že od decembra/januarja

Hrasta na ušesu, ki se ne zaceli že od decembra/januarja

Na ušesu imam hrasto, ki se mi noče zaceliti že od decembra prejšnje leto ali pa od januarja letos, saj ne vem.

Nekajkrat sem si pozimi in spomladi hrasto odstranila, pa se je ponovno naredila rana.

Maja oz. junija se je zdelo, da se je hrasta končno zacelila, sedaj pa ponovno opažam, kot da se mi ta hrasta lušči.

Ali bi morala iti k osebnemu zdravniku?

Odgovor na objavo uporabnika
Uho, 06.11.2024 ob 23:01

Na ušesu imam hrasto, ki se mi noče zaceliti že od decembra prejšnje leto ali pa od januarja letos, saj ne vem.

Nekajkrat sem si pozimi in spomladi hrasto odstranila, pa se je ponovno naredila rana.

Maja oz. junija se je zdelo, da se je hrasta končno zacelila, sedaj pa ponovno opažam, kot da se mi ta hrasta lušči.

Ali bi morala iti k osebnemu zdravniku?

Ja, k dermatologu. Lahko je melanom ali skvamozni kožni rak.

Nočem te strašiti, ampak velja nekako pravilo, da hrasta ki se ne zaceli velja za rakavo. Enako velja za npr znamenje ki zakrvavi itd..in se ne zaceli.

Žal mi je. Cimprej k osebni zdravnici!

Ne verjami tem  enim budalam na MONU

Krasta na ušesu je glivica, če srbi in se lušči in se masti.

Če ne srbi, je bakterijsko in rabiš antibiotično mazilo.

Lahko jo tud namažeš s PROPOLISOM, natoči si ga na majčkeno vate ali pa palčko za ušesa čistit in si drži uhelj z eno roko, z drugo roko pa drži palčko na hrasto. Žgalo pa peklo te  no kot pri norcih. Ampaktksta glivica ali bakterija bo crknila.

Malo počakaš in drug dan dni spet . Pomagalo bo.

Ne bo se ponovilo.

Moja izkušnja je bla taka.

Po 2 letih se mi je poleti ponovila na zgornji veki v pregiba  tako da ni bila vidna. Glivica je bila spet, ker je srbela.   Dobila sem antibiotično mazilo za oči in je po 10  tednih izginila. Poletno potenje škoduje.

Lahko je marsikaj. K zdravnici. Glede na to, da je že skoraj leto naokoli, bi ti že jasno že zdavnaj moralo dati en signal, da taka stvar, ki se ne celi, potrebuje zdravnika.

Kaj pa je, pa ne ve noben od nas tu gor, ker rane ne vidimo in tudi če jo vidimo, nismo zdravniki.

Avtorica, to smo ze brali, vsaj 2x spomni se kaj novega..

Takoj k zdravniku, osebnemu in nato dermatologu. Take stvari znajo biti nevarne. Ne packaj sama prav nič in s takimi stvarmi ne se hecati. Saj lahko so res samo glivice, lahko pa je tudi kaj drugega.

Na MONU-u smo laiki in nismo zdravniki.

če te skrbi pa pejd.

meni se je to dogajalo v študentskih časih..ampak sem sama žokala vanjo.. potem ko sem jo pustila pri miru, se je zacelilo in ne ponovilo.

Moj sodelavec je kar nekaj časa pacal znamenje na rami. Ko je končno šel k z zdravniku ni prišel več nazaj v službo. Še par mesecev mu je ostalo.

Svetujem ti čimprejšnji pregled pri dermatologu! Samoplačniško!  Meni se ranica na obrazu ni celila in mi je takoj po pregledu dermatolog v Remedi  izrezal nevarno tkivo.!Ki ga je poslal na histološki pregled.Zdaj je vse ok.Lepo poceljeno in pozdravljeno.Cena : 240 evrov.Pregled, lokalna narkoza, operacija in histološki pregled na drugi kliniki, kamor pošljejo vzorec tkiva.Res se ni za hecat z nezaceljenimi ranami!

tudi sam imam takšno hrasto na ušesu že kar lep čas. Baje ni nič takšnega… pusti jo na miru. Ne diraj. Vsaki dan se namažem s soleo in uho zraven in je uredu. ob vročini maži s mažo, da je ne opeče

New Report

Close