HREN na 1001 način
Ker se bliža Velika noč, je tudi priprava hrena oz. hrenove omake del tega časa. Zanima me, kako pripravite hren? Z jajci, z jabolki, s kislo oz. sladko smetano?
Mi ponavadi delamo jabolčnega, kjer naribamo jabolka, dodamo hren, malo solimo, sladkamo po potrebi če preveč peče, malo olja, kisa in vode.
Rada pa bi probala še kaj drugega. Napišite svoje izkušnje…
In lepe prihajajoče praznike!



HREN Z JABOLKOM
1 korenina hrena
1 jajce
0,5 jabolka
olivno olje
kis
sol
1 korenino hrena naribamo in dodamo 1 trdo kuhano jajce, pol jabolka (olupljeno in narezano na koščke), olivno olje, kis in sol. Zmes zmešamo s paličnim mešalnikom.
HREN S SMETANO
1 korenina hrena
100 ml sladke smetane
ščepec soli
1 korenino hrena naribamo in dodamo cca 100 ml sladke nestepene smetane in ščepec soli. Dobro premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo še smetano.
HREN S SKUTO
1 korenina hrena
3 žlice skute
ščepec soli
sladkor
1 korenino hrena naribamo in dodamo 3 žlice pasirane skute.
Dodamo ščepec soli in nekaj zrnc sladkorja za bolj poln okus. Zelo dobro premešamo.