Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika HREN na 1001 način

HREN na 1001 način

Ker se bliža Velika noč, je tudi priprava hrena oz. hrenove omake del tega časa. Zanima me, kako pripravite hren? Z jajci, z jabolki, s kislo oz. sladko smetano?
Mi ponavadi delamo jabolčnega, kjer naribamo jabolka, dodamo hren, malo solimo, sladkamo po potrebi če preveč peče, malo olja, kisa in vode.
Rada pa bi probala še kaj drugega. Napišite svoje izkušnje…
In lepe prihajajoče praznike! 😉

manca

Hej!

Na razne zgoraj naštete načine:) Sama imam pa zelooo rada toplo hrenovo omako, ki jo je nona vedno pripravljala. Navodila so tu že vpisana.

Lep pozdrav Babi

Moja tašča naredi prilogo iz hrena tako, da hren malo prej nariba. V goveji juhi zakuha pest krušnih drobtin, ko te zavrejo, doda hren in pusti še kako min. nato odstavi in postreže.

Najrajsi s pretlaceno skuto in kislo smetano, tak salonski je pa, ce svezega in cisto drobno naribanega vmesas v trdo stepeno sladko (vendar nesladkano) smetano z dodatkom kremfiksa in malo soli, ampak narest ga je treba tik pred serviranjem.

lp, proxima

Jaz imam pa najraje “natur”, da zapeče. (Na kruhu s kuhano šunko.)

HREN Z JABOLKOM

1 korenina hrena
1 jajce
0,5 jabolka
olivno olje
kis
sol

1 korenino hrena naribamo in dodamo 1 trdo kuhano jajce, pol jabolka (olupljeno in narezano na koščke), olivno olje, kis in sol. Zmes zmešamo s paličnim mešalnikom.

HREN S SMETANO

1 korenina hrena
100 ml sladke smetane
ščepec soli

1 korenino hrena naribamo in dodamo cca 100 ml sladke nestepene smetane in ščepec soli. Dobro premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo še smetano.

HREN S SKUTO

1 korenina hrena
3 žlice skute
ščepec soli
sladkor

1 korenino hrena naribamo in dodamo 3 žlice pasirane skute.
Dodamo ščepec soli in nekaj zrnc sladkorja za bolj poln okus. Zelo dobro premešamo.

New Report

Close