Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrenovke v testu – brez jajc?

Hrenovke v testu – brez jajc?

Sem se odločila, da naredim za praznovanje (med drugim) hrenovke v testu. Hotela kupit listnato testo in čim manj komplicirat. Zdaj pa sem videla, da je noter beljak, na praznovanju pa bo deček, ki je na jajca alergičen.

Tiste, ki se na kuho bolj spoznate: a mam kakšno varianto testa brez jajc, da bo dobro izpadlo? Kaj pa testo kot za pice?

Ja, tudi kvašeno pride zelo dobro.

Jaz jih delam v testu za pico in je fajn.

Jaz jih delam po tem receptu:
http://www.kulinarika.net/recepti/12598/predjedi/hrenovke-v-kvasenem-testu/

Če bi bilo poletje bi ti svetovala, da naredi tako:
Zmešašmoko sol in vodo, mesiš tako dolgo, da nastane gladko testo.
Potem vsak otrok dobi en konček testa, ga zrola v “kačo” – tako čim tanjšo in to kačo navije okoli hrenovke, vse skupaj pa napićiš na palico in spečeš na žerjavici.

Vseeno pa lahko zamesiš testo, sama narediš kačice (ali pa ti pomagajo otroci) jih zavijete okoli hrenov in hrenovke v testu popečeš v pečici.

Hofer prodaja listnato testo brez jajc – ni zamrznjeno ampak v hladilniku pri sirih oz. mlečnih izdelkih in je že razvaljano – hitro in enostavno za uporabo.
Če se prav spomnim, ima tudi Mercator zamrznjeno listnato testo brez jajc, blagovna znamka Mercator.

Upam da so res brez jajc,ampak nikoli ne ves kaj kupis!Raje naredi sama,sploh ker gre za otroka ki je alergičen.
Mi jih naredimo v testu za pico

New Report

Close