Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hrenovke v testu

Hrenovke v testu

Lepo pozdravljeni!

Lepo vas prosim, če ima kdo recept oz. mi pove kako se pripravijo hrenovke v testu. Namreč sin me že nekaj časa prosi, naj mu jih pripravim, ker da so jih jedli v vrtcu in so mu bile zelo dobre. Če kdo ve kako se pripravi to, mi naj prosim sporoči.

Veliko veselja pri kuhanju!

Mojca

testo je zelo podobno kot za šmorn….se pravi malo bolj gosto kot palačinke…..lahko pa narediš malo bolj jajčnega……morda dodaš dve, tri žlici piva in nič sladkorja……

Jaz jih kar pogosto delam, ker so mi blazno všeč.

Razžvrkljam dve jajci, dodam sol ter toliko moke, da nastane testo.
Hrenovke prerežem (lahko tudi ne), jih obrišem, da so suhe, drugače se testo težje prilepi in jih pomočim v maso. Nato jih dam v vroče olje.

Dober tek!

Odlične so tudi hrenovke v listnatem testu ( kupljenem): razvaljaš odtaljeno testo na cca.5mm debeline, narežeš na pravokotnike primerne velikosti, zaviješ hrenovke in testo premažeš z razžvrkljanim rumenjakom. Peci v pečici, da postane testo lepo zlato zapečeno.
Isto lahko poizkusiš s kvašenim testom, kot za kruh ali pizzo.
Preizkušeno dobro.
pozdrav, Tia

Za bolj lačne!!!

Zamesiš testo kot za kruh, pustiš vzhajat, razrežeš na cca. 30 cm dolge trakove (široke cca 10 cm), posuješ po sredini z naribanim sirom, origanom…po želji. Hrenovke prej malo pokuhaš (3 minute) in jih zaviješ v trakove iz testa. Pečeš počasi cca 25 minut. Postrežeš razrezane na koščke (kot rolado), ali cele (kot hot dog).

Dober tek!

Mina

Mojca, testo pri hrenovkah v testu, po katerih te sprašuje tvoj sin, je skoraj zanesljivo krompirjevo. Se pravi, zmešaš kuhan nariban krompir, jajce in moko, razvaljaš, narežeš, oviješ hrenovke (zelo se obnesejo tiste puranje, ki jih ni treba kuhat) in spečeš v olju. Mogoče prvič ne bodo tako lepe kot v vrtcu, dobre pa bodo zanesljivo.
Marjetka

Se strinjam z Marjetko.

Testo je isto kot za krompirjeve svaljke…torej krompir skuhan pretlačen…dodaš moko, jajca, olje, sol in potem testo po želji doziraš vanj zaviješ koščke hrenovk (k jih ni treba kuhat-saj se scvrejo) in nato spečeš v olju.

Zelo dobra zadeva!
Dober tek!

New Report

Close