Hrenovke v testu
Odlične so tudi hrenovke v listnatem testu ( kupljenem): razvaljaš odtaljeno testo na cca.5mm debeline, narežeš na pravokotnike primerne velikosti, zaviješ hrenovke in testo premažeš z razžvrkljanim rumenjakom. Peci v pečici, da postane testo lepo zlato zapečeno.
Isto lahko poizkusiš s kvašenim testom, kot za kruh ali pizzo.
Preizkušeno dobro.
pozdrav, Tia
Za bolj lačne!!!
Zamesiš testo kot za kruh, pustiš vzhajat, razrežeš na cca. 30 cm dolge trakove (široke cca 10 cm), posuješ po sredini z naribanim sirom, origanom…po želji. Hrenovke prej malo pokuhaš (3 minute) in jih zaviješ v trakove iz testa. Pečeš počasi cca 25 minut. Postrežeš razrezane na koščke (kot rolado), ali cele (kot hot dog).
Dober tek!
Mina
Mojca, testo pri hrenovkah v testu, po katerih te sprašuje tvoj sin, je skoraj zanesljivo krompirjevo. Se pravi, zmešaš kuhan nariban krompir, jajce in moko, razvaljaš, narežeš, oviješ hrenovke (zelo se obnesejo tiste puranje, ki jih ni treba kuhat) in spečeš v olju. Mogoče prvič ne bodo tako lepe kot v vrtcu, dobre pa bodo zanesljivo.
Marjetka